Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Sinan Aygun.
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: 1, 2  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
Delikanli66
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 1042

İletiTarih: Pts Kas 28, 2005 5:09 pm    ileti konusu: Sinan Aygun. Alıntıyla Cevap Gönder

Ato yani Ankara ticaret odalari baskani Sinan aygun gercekten takdir ettigim gercek Turk oglu Turk Vatansever birisidir.

Allahima hala sukur ediyor maddi manevi durumu iyi ama Milli duygusunu kaybetmeyen insanimizin hal var oldugu icin.

Ulkucu hareketin Sinan Aygune Sahip cikmasi lazim cunku onu cekemeyenler cok hem icte hemde dista.

Allah Turku korusun.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
umay_kagan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 170

İletiTarih: Pts Kas 28, 2005 5:22 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tüm Milliyetçilerin "Sinan aygün" gerçeğini gördüğünü sanıyordum.

Kusura bakmayın ama bu zamandan sonra hala sinan aygün'ü "milliyetçi" olarak vasıflandırıyorsanız hakkınızda iki kuşku uyanır:
1.Fettoşcusunuz ( bunu düşünmek bile istemiyorum )

2. Sinan aygünün koyu bir fettoşcu olduğunu, milliyetçileri önce yanına çekip, sonra kendini ortadan kaldırarak fettoşa taraftar toplamaya çalıştığını öğrenememişsiniz !...

Sinan aygün'ün ne mal olduğunu gösteren bir yazıyı bulduğumda ekleyeceğim buraya...

ayık olun...

esen kalın...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et ICQ
Delikanli66
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiTarih: Pts Kas 28, 2005 5:38 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Fettoscu dedigin herhalde Fetullah gulenden bahsediyorsun galiba.
Olabilir.

Milliyetci dedimse Ulkucudur demedim seni anliyorum ancak fetullah gulen denince insan dusunuyor tabi.

Kardes suan hangi goruste oldugu onemli degil benim icin,
VATAN ONEMLIDIR ANLIYORMUSUN BENI.

Hepimiz icin onemli elbet.

Bir insan belge cikarip egriyi dogruyu anlatiyorsa ben sahsen desteklerim.
Yani birlik zamani guzel kardesim.

Ama bir pislik dusunuyorsa o zaman herkesten once ben tepki koyarim.
Bunuda bil boylece.

Ama zannetmiyorum.
umay_kagan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 170

İletiTarih: Pts Kas 28, 2005 5:49 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bakın, ben de bundan 2 - 3 ay öncesine kadar, Sinan Aygün'ün sonuna kadar arkasındaydım. Siyasete el atar, milliyetçi demeçler verir, azan kürdlere en büyük cevabı verir... eee ? sonra ?

Sonra yavaş yavaş yüzün gösterdi... Fettoşa övgüler, fettoşa methiyeler... Sonra... milliyetçi kesimi yanına çekip, fettoşu sevdirmek...

Bu bir kampanyadan başka bir şey değildi... Ve oyunu ortaya çıkmıştır aygün haininin...

Bu zamanda ibrahim tatlıses bile türkoğlu türk oldu kardeşler... Size rica ediyorum... Her "milliyetçiyim diyene inanmayın.. Her yan yapay milliyetçilerle dolu zaten.. Bizim "vatan" isteğimizi, bu sahte milliyetçilere inandırarak harcamaya çalışanlar çok...

Ayık olmalıyız..
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et ICQ
yahyaoglu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 655

İletiTarih: Pts Kas 28, 2005 6:57 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ülküdaşlar sinan aygün hakkında bir şey söylemeyecegim ama bir hassas nokta var.... bakın ben söylemekten bıktım ama kimse anlamıyor. Fethullah gülen %99 ihtimalle kötü bir insan , amerikan ,yahudi yada vs ajanı olabilir vatan hainide olabilir, Ama unutmayın bu insanın arkasından malesef türkiyenin önde gelen kuruluşlarından başta olmak üzere onlarca holding yüzlerce şirket binlerce iş adamı ve milyonlarca insanımız malesef gidiyor.....fg nin arkasından giden 7 milyon kişinin üzerindeki insanların büyük çogunlugu milliyetçi sebebi ise türki ülkelerde okullar açtıgını türkiye ve islama sevdalı oldugunu söylemesidir. Ben 12 sene resmi olarak gülen kolejleri veya yurtlerında kaldım ... Ülkücüyüm demek yürek ister ama ülkümün ölene dek peşinden gidecegim... Lütfen dikkatli olalım gülen konusunda ne düşündügümü yukardaki iki arkadaşta biliyordur her halde ama gülenin altında topladıgı bazen oylarını bile yönetip dyp ye dsp ye kaydırdıgı kesim küçümsenemez nitekim gülen soruşturmalarını durduran ecevit ilk seçimde %21 ile birinci parti olmuş daha sonra gülen oylarını çekip akp ye aktardıgında oy oranı birlere kadar düşmüş ve akp iktidarı türk siyasetinde altın lokma olan gülen oylarının varlıgı ile benim fikrim en az yüzde 10 yükselmiştir bu sebeble gülen ve yönetimine duydugum kuşku dahilinde kinimi sunurken yandaşlarının davamaıza kazana bilecegimiz en yakın insanlar oldugunu hatırlatırım eger milliyetçi degilse bile sinan aygün dahil............
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
ALPEREN_1944
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 121

İletiTarih: Pts Kas 28, 2005 10:18 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

SELAMUN ALEYKÜM GÖNÜLDAŞLARIM SİNAN AYGÜN HAKKINDA DİYECEĞİM TEK CÜMLEM ŞUDUR" TÜRKLÜĞÜNDEN UTANMADAN TV DEN BAĞIRAN VE HERŞEYİNİN AY YILDIZ OLDUĞUNU SÖYLEYEN HER KİM OLURSA OLSUN BENİM GÖNÜLDAŞIMDIR
Delikanli66
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiTarih: Pts Kas 28, 2005 10:28 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Fetullah guleni bilirim fakat konu Sinan Aygunle ilgili.

Sinan Aygun'un hakkinda ne dusunuyorsaniz onu yazin lutfen.

Ben sahsen suan ki meseleye bakarim ilerde zaten samimi veya samimi olmadigini hepimiz goruruz.

Onceden de oyle olmadi mi?
Once Vatan sever sonra Vatan haini olan kisiler cikmadi mi?

Durun bakalim ilerde anlariz Sinan Aygunu.
alpurungu
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 1

İletiTarih: Sal Kas 29, 2005 12:09 am    ileti konusu: Sinan Aygün hakkında !!! Alıntıyla Cevap Gönder

Ülküdaşlar,

Sinan aygün'ü çok iyi tanımam. ancak hakkında bildiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim ki kendisi hakkında yorum yaparken kaynak olsun.

kendisi bilindiği gibi sadece inşaat malzemeleri alım satımı ile uğraşmıyor. şu yıllar öncesinden herkesin bileceği Nuh'un Ankara makarnası varya işte onun da % 50 ortağı. Eee olabilir değil mi? ama diğer % 50 nin kime ait olduğu çok önemli. Sinan Aygün hükümetin en azılı muhaliflerinden Milliyetçi maneviyatçı bir duruşu var. Ama yarı yarıya ortak olduğu şirketin diğer % 50 hissesi ise sayın(!) başbakanın peşinden ayrılmayan bir numaralı yalakası TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu. HAni AB'nin kayıtsız şartsız taraftarı olan Hisarcıklıoğlu, HAni KİT'lerin tamamının özelleştirilmesini isteyen kişi. Evet hiç şaşırmayın arkadaşlar bu iki tüccar arkadaş çok güzel bir oyun sergiliyorlar. Bilirsiniz ya "İyi Polis-Kötü Polis" numarası. Yarın öbürgün hükümet değişirde milli duruşlu bir hükümet iktidar olursa hemen görev değişimi yapılacak ve tüm ticari gidişat hiç bozulmadan devam edecek. Nasıl ama? güzel plan..... Ey Türk öyle zamanda yaşıyoruz ki at iziyle it izi birbirine karışmış. dost kim düşman kim belli değil. Allah Müslüman Türk Milletinin yar ve yardımcısı olsun. Titre ve Kendine dön.....

Alpurungu
ayvaz
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 60

İletiTarih: Sal Kas 29, 2005 2:42 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben bu adamın fettullahcı olacağnı sanmam eğer öyle olsaydı tüm fettullahcılar gibi oda hükümet lehinde açıklamalar yapardı.

Konu şu olmalı bence:
Bu adam milliyetçiliği zenginliğine zenginlik katmak için kullanıyor olabilirmi?

Milliyetciliği bir reklam aracı gibi görüyor olabilir.

Eğer bir adam bir özelliğini övüne övüne saatlerce anlatıyorsa ben bu adamın o özelliği taşımadığını düşünürüm.
Delikanli66
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiTarih: Sal Kas 29, 2005 4:33 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Iste bak bu olabilir cikari icin boyle davrana bilir.

Ancak suan Memleketin aleyhine degil lehine konusmalar yaptigi icin simdilik uzerine gitmeyelim zamana birakalim.
hasan1299
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 806

İletiTarih: Sal Kas 29, 2005 5:52 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sinan aygün ne zaman nerde fethullah gülene methiyeler dizdi sinan aygünün katıldığı programları takip ediyorum ben hiç rastlamadım imkan bile vermiyorum.adam katıksız saf bir türk milliyetçisi her kelimesinde cümlesinde türkiye için güzel şeyler söylüyor hainlere haddini bildiriyor şuanda her platformda tepkisini gösteren bi sinan aygün 2.bir kişi yok arkadaşlar bunun gibi değerlere sahip çıkalım bizim sesimizi bunun gibi şahsiyetler iletiyor yanlarında olalım zarar gelmez fayda gelir.ALLAH TÜRK ü korusun ve yüceştsin
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3100

İletiTarih: Sal Kas 29, 2005 6:59 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

şu tartışmadan utanıyorum.Ülkücünün zamanı bu kadar değersiz mi?Eski solcu sinan; milliyetçi olsa ne yazar olmasa ne yazar?Bu ülke sinana mı kaldı?Sinandan başka bu ülkeyi kurtaracak adam mı kalmadı.Türkiyede hangi oda birliği başkanının bu ülkeye çalıştığına şahit oldunuz ki bu adamı savunuyorsunuz?Necmettin Erbakandan beri biz ne oda başkanları gördük.Ben 92 yılından beri mühendisler odasına aidat ödemiyorum,Şerefsizler meslek personelinin haklarını koruyacaklarına siyaset yapıyorlar.Ülkede 500 ytl ye mühendis çalıştırıyorlar bu şerefsizlerden tık yok.Bu oda başkanlarını herbirinin bir baron olduğunu hala daha anlayamadınız mı?Mehmet yazarı görmediniz mi?Cem boyneri görmediniz mi?Bir ülkücünün işi bunları savunmak mı?Ülkenin tüm kilit noktaları kontrol altında iken siz odaların nasıl millet menfaati için çalıştıklarına inanabiliyorsunuz?Bir ülkücü bu kadar saf olur mu?Kalkmış fethullah hocaya destek verip vermediğinden yola çıkarak,milliyetçi olup olmadığını yargılıyorsunuz.Siz bunlara değil kendi liderlerinize,teşkilatlarınıza güvenin.Bu adamlardan bir halt olmaz.Ortaya adam çıkarmaya çalışanların oyununa gelmeyin.O adam ortada yok,Başbuğ yok ortada.Olduğu gün ilk kez benim ağzımdan duyarsınız.Siz davanıza,imanınıza ve aklınıza güvenin.Şu anda Allahtan başka bir yardımcınız olmadığını da bilin.Maalesef Acı gerçek bu.Millet şu anda sahipsiz.BAŞBUĞUNU bekliyor.Oturup buna dua etseniz,şu tartışmadan daha fazla hayırlı bir iş yapmış olursunuz.
Bu arada umay_kagan ı da alaycı üslubundan dolayı kınıyorum.Bir Türk de en fazla bulunan özellik tevazudur."ben ülkücülere dinletemiyorum,ben anlatamıyorum" gibi lafları çok acaip ve teşkilat dışı bir insanın lafları olarak algılıyorum.Kimse kendini bu camiadan büyük göremez.Akıl olarak da,başka konularda da.Doğru şeyleri bu yanlış üslupla anlattığın sürece,hep kendi kendine konuşan bir adam olarak kalmak istemiyorsan şu üslubuna biraz dikkat et ve ülkücülere tepeden bakma.Yok ülkücü değilsen burada ahkam kesme.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
yahyaoglu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiTarih: Çar Kas 30, 2005 10:39 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bir ...... Yeni dogmuş bir bebek koşmak isterse aparlamanın nasıl yapılacagını bilmesi gerekir.....

İki...... İnsan bir şeyleri ögrenmek istiyorsa en güzel yol yanlışları eleyerek gitmektir.(şahsi fikrim herkez her konuda konuşmlıdır. Uslubuna dikkat ettigi sürede)

üç...... Sinan aygün hakkında yazıyorum birinci yorum kıbrıs ta yerel bir gazeteden

Barış Yurtçu
yurtcu03@hotmail.com

"En Kıbrıslı Türk kim?" yarışması yapılsa herhalde Sinan Aygün birinciliği kimseye kaptırmaz (!) Kıbrıslı Türkleri ve Kuzey Kıbrıs'ı o kadar seviyor ki ben bu sevgiyi kavramakta güçlük çekiyorum.

Gece gündüz demeden bizleri düşünüyor (!) Kıbrıslı Türkler Avrupa Birliği'ne girip yok olmasın diye uykuları kaçıyor. Kalmayan Kıbrıslı Türk kimliğimizi kaybetmememiz için demeç vermedik, açıklama yapmadık madya kuruluşu bırakmıyor.

Bizleri ve bu vatanı o kadar bir seviyor ki, başbakandan daha Kıbrıslı bir Türk o. Öyle bir vatansever ki; buraya milyonlarca dolar yatırım yapmış, ambargolara maruz kalmış, ürettiğini Türkiye dahil dünyaya satamamış, haksız rekabete uğramış, iş yerleri kapanmış, 30 yıldır açık hava hapishanesinde yaşıyor "En Kıbrıslı Türk Sinan Aygün (!)"

Halkın Sesi gazetesinde bir pozu var ki, "En Kıbrıslı Türk Sinan Aygün"ün, değme vatanseverlere dur şunda diyor. Hayatını vatanı Kıbrıs'a adamış (!) Ülkedeki adam kayırmacılık, haksız rekabet, baskı, adam sendecilik ve izole toplum yaşamı onu çok etkilemiş, hayatı darmadağın olmuş.

Sonuna kadar savunuyor Bakanlar Kurulu kararlı kimliğini. O kimlikle artık Kıbrıslı bir Türk oldu (!!!) bu ülkenin cefasını çekiyor. Ertesi günün ne olacağı bilinmeyen bir ülkede yaşıyor. Hangi keyfi kararla yaşamı ne yönde etkileneceğini bilmeden yıllarını Kıbrıs'ta geçirmiş, Güney Kıbrıs'ta Rum'un bina inşaatında çalışma imkanı aramış Sinan Aygün. Çünkü kaçak ve neredeyse ya beleş işgücü nedeniyle işsiz kalmış "En Kıbrıslı Türk Sinan Aygün". İngiltere, Avustralya, Kanada geleceğini kuracağı ülkeler olarak görünmüş Sinan Aygün'ün gözüne. Ama yurdunu, ailesini, arkadaşlarını ve en önemlisi doğup büyüdüğü anavatanı Kıbrıs'ı terk etmek istememiş ve razı olmuş olmaması gereken sıkıntıları çekmeye çok sevdiği (!) ülkesi Kıbrıs'ta, hayır hayır Kuzey Kıbrıs'ta.

Çekilir mi bunca keder ve sıkıntı be hemşehrim (!) Sinan Aygün. Dünya kadar para harcamışsın sen bu Kıbrıs Türk Hava Yolları'na gelip gitmek için. Hele geldiğinde kaldığın gariban 5 yıldızlı otellere dolarlar bırakmışsın. Bir Kıbrıslı Türk olarak (!) ziyaret etmişsin ahbaplarını ve ezilmişsin Mercedeslerin içinde Kıbrıs'ın bozuk yollarında. Ülkene uçak bileti parası ve otel masraflarından başka tek kuruşluk faydan olmayan sen, kahramanlar ve hatta hatta büyük milliyetçi (!) olarak karşılanmışsın ahbapların tarafından. Demeçler verdin, bir sürü vatan haini Kıbrıslı Türk'ü teşhir ettin bu ne büyük bir fayda ülken Kuzey Kıbrıs için (!) Gerdan kırarak verdiğin demeçler senin ne kadar büyük bir Kıbrıslı Türk ve milliyetçi olduğunun (!!!) en güzel örneği. Sen çok yaşa ey "En Büyük Kıbrıslı Türk Sinan Aygün".

Bir de son olarak şunu merak ediyorum ey "En Büyük Kıbrıslı Türk Sinan Aygün" Bey, ne zaman Ankara'daki servetini ve makamını terk edip Kuzey Kıbrıs'ta bakanlıklar yolundaki mütevazı evine taşınıp bizlerle yaşamayı düşünüyorsun. "Emekli olunca" güzel ve yerinde bir cevap olurdu hemşehrim (!!!!)

sinan aygun iki kısa biyografisi

Sinan Aygün

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aydın Aygün, 1959 yılı Ankara doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlayan Aygün, Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. İnşaat müteahhitliği ve inşaat malzemeleri satıcılığı yapıyor. Ankara Ticaret Odası Başkanlığı görevini yaklaşık 4 yıldır yürüten Aygün, evli ve bir çocuk sahibi. Aygün İngilizce biliyor.

Sinan aygun konuşulmayan bir gerçegi söylüyor......

ATO'DAN ''ALTIN FIRSATLAR RAPORU''.

-RAPORA GÖRE, 580 NOKTADA 6 BİN 500 TON ALTIN REZERVİNE SAHİP OLAN TÜRKİYE, 70 MİLYAR DOLARLIK SARI SERVETİN ÜZERİNDE OTURUYOR

-BU SERVETİN ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRACAĞI 300 MİLYAR DOLARLIK KATMA DEĞER İSE SİYANÜR KULLANILIYOR GEREKÇESİYLE ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR

-ATO BAŞKANI AYGÜN-''ANTİ-SİYANÜR LOBİSİ ÇALIŞIYOR, TÜRKİYE KAYBEDİYOR''

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından yapılan ''Altın Fırsatlar'' konulu rapor, Türkiye'nin sahip olduğu altın rezervinin değerinin 70 milyar dolar, bu rezervin ülke ekonomisine katılması durumunda yaratacağı katma değerin ise 300 milyar dolar olduğunu ortaya koydu. Siyanür kullanıldığı gerekçesiyle altın çıkarılmaması yönünde yabancı ülkelerin Türkiye'de lobi faaliyetlerinde bulunduklarına dikkat çekilen rapora göre, 580 ayrı noktada 6 bin 500 ton altın rezervine sahip olan Türkiye'nin, bu rezervin 300 tonunu hemen işlemeye hazır durumda olduğu belirtildi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, dünyada bilinen 43 bin ton altın rezervinin 20 bin tonuna sahip Güney Afrika rezervlerde birinci sırayı alırken, Türkiye'nin 6 bin 500 ton ile ikinci, ABD'nin 4 bin 770 ton ile üçüncü, Kanada'nın 1770 bin ton ile dördüncü, Avusturalya'nın ise 1400 ton ile beşinci sırada olduğu belirtildi.

Altın konusunda dış ülkelere bağımlı olan Türkiye'nin sadece 2000 yılında 205 ton altın ve 113 ton gümüş ithal ederek 2 milyar dolar, 1991 yılından 2001 yılına kadar olan 10 yıllık dönemde 1350 ton altın ithal ederek 15 milyar dolar parayı yabancı ülkelere ödediği belirtildi.

Raporda şu bilgilere yer verildi:

-Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından yapılan araştırmalarda Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Niğde, Ordu, Sivas ve Uşak'ta altın yatakları belirlenmiştir.

-Türkiye'de şu anda işletmeye hazır 8 adet yataktaki toplam altın rezervi 300 tondur. Sadece bu 8 projenin işletmeye alınmasıyla başlangıçta yılda 25 ton civarında altın üretimi yapılabilecektir ki, bu rakam Avrupa'nın toplam yıllık üretimi kadardır. Bu projenin 25 bin kişiye doğrudan ya da dolaylı iş imkanı yaratacağı hesaplanmıştır.

-Türkiye jeolojisi altın yataklarının bulunabilmesi yönü ile ilginç özellikler taşımaktadır. Mevcut yatakların işletmeye başlatılmasının ardından yeni yatakların bulunma şansı çok yüksektir. Ülkemizde altın madenciliğine başlanması, diğer madencilik yatırımlarını da olumlu etkileyecek 10 yıl içinde yıllık altın üretiminin 1 milyar dolara ulaşması sağlanabilecektir.

-Türkiye yılda ithal ettiği altının 100 tonunun işleyerek yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat geliri elde etmektedir.

-Doğu Karadeniz'de yeni belirlenen en az 40 ton altın, çevrecilerin siyanüre duyduğu tepkiler nedeniyle çıkarılamamıştır.

-ATO BAŞKANI AYGÜN-

Raporu değerlendiren ATO Başkanı Aygün, madenlerin sanayileşmenin ana girdisini oluşturduğunu belirterek, Türkiye'nin iki yıldır yaşadığı ekonomik kriz ortamından çıkması için altın madenlerini ekonomiye kazandırması gerektiğini söyledi. Altın maden sahalarının çalıştırılmaya başlanmasının bölge insanına da istihdam sağlayacağını, göç olayını engeleyeceğini, bölgelerarası gelir uçurumunu azaltacağını dile getiren Aygün, ''Türk ekonomisine katkı sağlayan sektörler sıralamasında kuyumculuk, turizm ve tekstilin ardından üçüncü sıradadır. Modern takı ihracatında 300 tonla lider olan İtalya'yı 100 ton ile Türkiye takip etmektedir. Türkiye'de altın üretimine başlanması halinde altın takı sektörünün patlama yapması kaçınılmaz olacaktır.''

8 Şubat 2003

www.ozturkler.com adlı sitede de (sedat pekere ait bir site) Yine sinan aygunun konuşmalarına baka bilirsiniz

ayrıca hepimizin milliyetçi çizgisinden emin oldugumuz ortadogu gazetesin de çıkan haberlere de dikkat etmenizi istiyorum

www.ortadogugazetesi.com girdikten sonra arama motoruna sinan aygün yazmanız yeterli

Ülküdaşlar yukarda yazdıgım adresler ve bir iki yazı alıntıdır ama şu bir gerçek bir konu hakkında yorum yapmadan önce acaba araştırılıyormu? gazetemiz bile aygünün hakkında yazdıgı haberlerle destek veriri ken bizim türkiye aleyhine konuşan bir insana ..........

Unutmadan saygıdeger bir büyügümde eski bir solcu...... diye yazmış... Benim babam seksen döneminde solcuymuş amcalarım ise ilk ülkücülerden babam şimdi şahsi görüşüm (namazında niyazında ülkücü olduguna inandıgım bir insan babalıktan ret mi edeyim hidayete erene hüküm verilmez aman diyene vurulmaz hatasını anlayanları kabul etmezsek budava ya destek olmayız (şahsi görüşüm)
yahyaoglu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiTarih: Çar Kas 30, 2005 10:43 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sinan aygün orta dogu gazetesi araştırmasıdır

"Dersimi yaptırdığım Ülkücü abilere köfte-ekmek satarak geçindim"

Renkli hayat öyküsü ve felsefesi ile Cesur yürek Sinan Aygün:ORTADOĞU Gazetesi'nin araştırması

Ortaokul müdürüm babama "Ben Sinan'ı okul dışında ne zaman görsem bir şeyler satıyor.Onda ticaret yetneği görüyorum" demiş

ORTADOĞU: Adım adım Sinan Aygün'ü tanıyalım. Nerede doğdu? Hangi okullarda okudu? Çocukluğu nasıl geçti?

S.A: 10 Mart 1959'ta doğmuşum. 6 yaşına kadar Yenimahalle'de büyükbabamla yaşadık.

Babam o tarihlerde, dedemin kiralık kum ocağında çalışıyordu. Irmaktan, kum çekip inşaatlara satardı. Dedemin ve babamın zorlu hayat mücadelesini, daha hayatımın ilk yıllarında dikkatle izledim. Çocuk aklımla dersler çıkarırdım hep…
Geniş ailemiz sevgi ve saygi dolu bir ortamda sürüp gitti.

Daha sonra kuş yuvadan uçtu ve babam ailemizi Cebeci-Demirlibahçe'ye taşidi.
Memur ailesiydik. Bir ceketi 4-5 yil giyerdik. Aileme katki saglamak için çok işte çaliştim. Gün geldi su sattim. Gün geldi tezgahimda salatalik soydum. Gün geldi sinemalarda teşrifatçilik yaptim.

Harçligimi çikardigim gibi, aileme destek oldum.
Demirlibahçe'de çocuklugumun ve gençligimin en güzel yillarini yaşadim.
Demirlibahçe Ilkokulu'nu bitirip yine Demirlibahçe Ortaokulu'na başlayinca ruhumdaki tüccar kimligi iyiden iyiye ortaya çikmaya başladi.
Başarili bir ögrenciydim. Ama yerinde duramayan, galiba bu nedenle biraz da yaramaz ögrenciydim…

Sabahları okula gider, öğleden sonra da ne bulursam küçük bir tablanın üstünde satış yapıyordum.

Önceleri sıcak yaz günlerinde su satmaya başladım.
Kendi paramı kazanmak, daha o yaşta ailemden harçlık alma gereği duymamak, beni öyle mutlu ediyordu ki anlatamam.

ORTADOĞU: Yani tüccar olmaya daha o zamanlar karar verdiniz…

S.A: Aslına bakarsanız o yıllarda biraz yalpaladım.
1970'lerin başında askeri okul modası vardı. Ben de etkilendim ve subay olmaya karar verdim. Askeri liseye başvuru formumu okul müdürüme götürdüm ve iznini istedim.

Ancak müdürüm bana, " Sinan sen subay olma oğlum. Sana göre bir iş değil" dedi.
"Niye öğretmenim?" diye sordum.
"Sonra konuşuruz" diyerek beni odadan çıkarttı.
Çok üzüldüm.
Akşam babama anlattım.
Babam ertesi gün okula gelip müdür beyle görüştü.
Ortaokul müdürüm babama demiş ki:
" Aman Necip Bey… Tabii ki askerlik mesleği çok kutsal… Ancak ben Sinan'ı yakından izliyorum. Ben onda başka meziyetler görüyorum. Okul dışında ne zaman görsem birşeyler satıyor. Bence ticaret yeteneğini öne çıkaracak bir rota çizin" demiş.
Babam da ikna olmuş…
Böylece subay olma idealimi rafa kaldırıp, yaptığım en iyi işe odaklandım.
Yani ticaret hayatımın en önemli harcını ortakokul müdürü koydu. İyi ki böyle olmuş da yapabileceğimin en iyisini yapabilmişim.

ORTADOĞU: Tezgahınızı en çok nereye kurardınız?

S.A: Çok güzel bir soru. Çünkü cevabı da eğlenceli olacak. Ben tezgahımı en çok Cebeci'deki Site Yurdu önünde açardım. Böylece bir taşla iki kuş birden vururdum.
Nasıl mı?

Lise yıllarında, eve uğradıktan sonra kitabımı defterimi de yanıma alıp Site Yurdu'na giderdim.
Tezgahımı açmadan önce yurda girer, ülkücü abilerime ödevlerimi yaptırır, takıldığım konuları bir güzel anlattırırdım.
Allah razı olsun, bana birşeyler öğretmek için seferber olurlardı.
Ders konusu bitince kapının önüne çıkar, köfte- ekmek tezgahımı açardım. Suyum da vardı salatam da… Biraz önce dersimi yaptırdığım o abilere, bu kez köfte ekmek satarak para kazanırdım.

Bir taşla iki kuş misali… İşe biraz latife katarsak, ülkücülerin ekmeğini çok yedim.
Bu arada onlar da boş durmazdı. Bana ders anlatırken, alışveriş yaparken sürekli ülkücülük, milliyetçilik nedir anlatırlardı. Karşılıklı çok güzel diyaloğumuz vardı. Çok şey öğrendim onlardan. Yiğit insanlardı…
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »  

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız