Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Halaçoğlu görevden alındı
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Per Tem 24, 2008 4:14 am    ileti konusu: Halaçoğlu görevden alındı Alıntıyla Cevap Gönder

Halaçoğlu görevden alındı

Ermeni yalanlarının karşısında dimdik durarak tüm ermeni lobilerinin ve diasporanın foyasını ortaya çıkaran Yusuf Halaçoğlu’nun görevden alındıgını üzüntü ile öğrendik.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu görevinden aldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararına göre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Gazi üniversitesi’ndeki asli görevine iade edilmek üzere bu görevinden alındı.

nettavir.net
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3100

İletiTarih: Per Tem 24, 2008 7:32 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu olayın 2 dikkat çekici tarafı var.
1-TÜRKİYE’nin Ermenistan’la genel müdür yardımcısı seviyesindeki diplomatlarla 8 Temmuz’dan beri İsviçre’nin Bern kentinde yürüttüğü gizli görüşmelerin ardından, Türk Tarih Kurumu’nun (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu sürpriz bir şekilde görevden alındı.
2-Muhalefetin bu karara gösterdiği tepkisizlik ;"gerekçesini bilmiyoruz,gerekçeyi görmeden yorum yapamayız "diyerek laf salatası yapması.
Neyin gerekçesini bilmiyorsunuz,ya da bilmezden geliyorsunuz?
Hangi azletme de gerekçe yazar?Nerede görülmüş bu?ORADA GÖRÜLEN LUZUM ÜZERİNE DİYE YUVARLAK BİR LAF YAZAR!
İLK DEFA MI BU İŞLE KARŞILAŞIYORSUNUZ?
15 yıldır bu görevi sürdüren bir bilim adamı;üstelik çeşitli hükümetler döneminde ayni görevi sürdürmüşse,bu iktidar ile de 6 yıl çalışmışsa;
bu adamı bugün görevden almanın siyasi olduğunu bilmeyecek kadar amatör müsünüz ya;çıldırtmayın adamı!
Ne demişti sn Hallacoğlu hatırlayalım?
Alıntı:
TÜRK Tarih Kurumu Başkanılığı görevinden alınan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 19 Ağustos 2007 tarihinde Kayseri’de düzenlenen Türk Tarihi ve Kültüründe Avşarlar konulu sempozyumda yaptığı konuşma nedeniyle tepki toplamıştı. Prof. Halaçoğlu bu konuşmasında, "Bugün Kürt olarak bilinen hatta hatta Alevi Kürt olarak bilinen insanlar Ermeni’den dönmedir. TİKKO’nun içerisinde yer alan, PKK’nın içerisinde yer alan insanlardan birçoğu bunlardan. Ve bizim zannettiğimiz gibi TİKKO ve PKK hareketi Kürt hareketi değil" demişti.

Bu iddia birilerinin bir tarafına battı!Çünkü kürtü Türk göstermeye kalkışanlara tokat gibi bir cevaptı.Evet bana göre bu tez doğru.Kafama yattı.Çünü Deniz Gezmiş in yanındaki bir çok adam başta dersim alevi kürtü Hüseyin Cevahir;bu tanıma aynen uyuyor!Çünkü diğer alevileri asla kastetmiyorum(kürt aleviler)bu devletin sürekli düşmanı olmuştur.
Bunu başka türlü açıklamak mümkün mü?
Tepki toplamışmış.Çıksınlar o zaman sn Hallacoğlunu bilimsel olarak çürütsünler.O ısmarlama yazdırılmış Türk,kürt ayni ırktandır lafını snHallacoğlu yalanladığı için mi bunlar?Prki o tarihten beri bu kadar bekleyip de ermenilerle görüşmelere başlanıldığında bu bilim adamının görevden alınması rastlantı mı?O KADARI DA TOSBAĞA OLUR!
Bu ermeniye yaranmak,yalakalığın ta kendisi.
Kalkmış sözde siyasetçi bir araştırma kadını,"zaten çok uzun süredir kurumun başndaydı;görevden alınması bekleniyordu,ermeni etkisinin olup olmadığını zaman gösterecek "diyor.Senin gibi siyaset uzmanına da,senin gibi taktik uzmanına da başlarım.Kör müsün be kadın?
Millete koyun diyoruz,dilini yutmuş diyoruz,tepkisiz diyoruz.Ya şu muhalefetin hali?Temmuz sıcağı kafanıza mı vurdu?
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiTarih: Per Tem 24, 2008 11:18 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

UCUZ KURTULDU!

AB ve ABD’nin, iktidara yaptığı ve giderek artan “Ermenistan’la ilişkilerinizi düzeltin” baskısı, sonuç vermeye başladı! Ermenilerin soykırım yalanlarına karşı duruşu ve bilimsel çıkışlarıyla tanınan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, görevinden alındı.
“Normal karşılıyorum”

Konunun bilgisi dahilinde gelişmediğini belirten Halaçoğlu, “Biz elimize ayakkabımızı almış insanlarız, her zaman için bulunduğumuz yerden başka yere gidebiliriz. Bugün devlet görevi yaparsınız, yarın bilim adamı olarak çalışırsınız. Normaldir bunlar” diye konuştu.
Ermeniler Kemal Bey’i astırmıştı

MİLLİ şehidimiz Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey, Ermeni baskıları sonucu işbirlikçiler tarafından Beyazıt Meydanı’nda asılmıştı.

KAYMAKAM KEMAL BEY, ERMENİ İFTİRALARI VE BATILILARIN BASKISIYLA ASILMIŞTI!

O Ucuz kurtuldu!

AB ve ABD’nin, “Ermenistan’la ilişkilerinizi düzeltin” baskısı, sonuç vermeye başladı. Soykırımı yalanlarına karşı mücadelesiyle tanınan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, görevinden alındı
Türkleri, Ermenilere karşı soykırım uygulamakla itham eden, “soykırımı yalanını tanıyın” baskısı yapan AB, ABD ve yandaşlarına karşı verdiği mücadelelerle tanınan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, tatildeyken görevinden alındı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan atama kararına göre, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Gazi üniversitesi’ndeki asli görevine iade edildi. Tatildeyim bilgim yok

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halaçoğlu, tatilde olduğunu, konunun bilgisi dahilinde gelişmediğini söyledi. Halaçoğlu, “Bu her zaman için olabilecek bir konu. Şeyhülislamlardan biri; ’Biz elimize ayakkabımızı almış insanlarız, her zaman için bulunduğumuz yerden başka yere gidebiliriz’diyor. Biz aynı düşüncedeyiz. Bugün devletin şu görevini yaparsınız, yarın bilim adamı olarak görevinize devam edersiniz, normaldir bunlar, normal karşılıyorum” dedi.
İlginç zamanlama!

Ermeni iddialarına karşı “Soykırım tezleri yalandır. Arşivlerimiz inceleme yapmak isteyenlere sonuna kadar açıktır” diye meydan okuduğu için Ermeniler ile AB ve ABD’li yandaşları tarafından “istenmeyen adam” ilan edilen Halaçoğlu’nun görevden alınma zamanlaması ise hayli ilginç bulundu. çünkü, bir kaç gün önce AKP hükümetinin Ermenistan’la İsviçre’de gizli görüşmeler yaptığı ortaya çıkmış ve bu haberler Dışişleri Bakanı Ali Babacan tarafından doğrulanmıştı. Babacan, bu tür temasların dönem dönem yapıldığını belirterek, “Dışişleri Bakanlığından görevlendirilen kişilerin Ermenistan’daki muhataplarıyla görüşmeler yapıyor” demişti.
Erivan’dan davet gelmişti

Yusuf Halaçoğlu’nun görevden alınma zamanlamasını ilginç kılan diğer bir olay ise Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yaptığı çağrı. Sarkisyan, 6 Eylülde Erivan’da oynanacak olan Ermenistan-Türkiye futbol karşılaşmasını birlikte izlemek üzere Cumhurbaşkanı Gül’ü, ülkesine davet etmişti.Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erivan’ı ziyaret etmesinin iki ülke arasında son dönemde ortaya çıkan olumlu atmosferi güçlendireceğini söyleyerek, “Ziyaretin ilişkilerdeki olumlu havayı kalıcı harekete dönüştüreceğinden eminim” demişti.
İki kez yargılatıp idama gönderdiler

Birinci dünya savaşı sırasında Boğazlıyan’da kaymakam olarak görev yapan Kemal Bey, mütareke olunca, Ermenilere zulüm yaptığı iddiası ve işgalci İngiliz-Fransız makamlanın baskısı ile haksız yere idam edilmişti. ilk yargılanmasında beraat ettiği halde dış güçlerin baskısı sonucunda ikinci kez yargılanması istenmiş ve idamına karar verilmiştir. (19 nisan 1919). Kemal Bey, a zaman adı Bekirağa Bölüğü olarak geçen şimdiki İstanbul üniversitesi’nin meşhur kapısı önünde idam edilmişti. Milli Şehit Kemal Bey idamından önce son sözü sorulduğunda halka hitaben şunları söylemişti:
Kahrolsun böyle adalet

Ben bir Türk memuruyum. Aldığım emri yerine getirdim. Vazifemi yaptığıma vicdanım emindir. Sizlere yemin ederim ki, ben masumum. Allah şahidimdir ki ben kimsenin öldürülmesi için emir vermedim.. Ecnebi devletlere yaranmak için beni asıyorlar. Eğer adalet buna diyorlarsa, kahrolsun böyle adalet. üç çocuğumu milletime emanet ediyorum. Allah vatanıma ve milletime zeval vermesin. “
Millete Vasiyeti

Kemal Bey’in hatırası millî vicdanda unutulmadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 14 Ekim 1922’de çıkardığı özel bir kanunla, kendisini ” milli şehit “ olarak kabul etti. Kemal Bey’in Kuşdili’ndeki kabri Mülkiyeliler Birliği tarafından yaptırıldı. Adına ” anıt-mezar “ denildi. 15 aralık 1973 günü mezar sade bir törenle açıldı. Milli Şehit Kemal Bey, idam edilmeden önce Türk milletine ise şu vasiyeti bırakmıştı. ” Fertler ölür, millet yaşar, kabir taşım, hamiyetli Türk ve Müslüman kardeşlerim tarafından dikilmeli ve üstüne şöyle yazılmalıdır: Millet ve memleket uğrunda şehid olan Boğazlıyan Kaymakamı Kemal’in ruhuna fatiha!

Nettavir.net
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiTarih: Per Tem 24, 2008 7:37 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Halaçoğlu'nun yerine kim geliyor?

Türk Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu'nun görev süresi doldu. Yerine gelecek isim için kararname gönderildi bile. İşte o isim;

Profesör Doktor Yusuf Halaçoğlu'ndan boşalan Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Prof. Dr. Ali Binici geliyor. Hükümet, Binici'nin atama kararnamesini bugün Çankaya Köşkü'ne gönderdi.

Internethaber
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiTarih: Per Tem 24, 2008 7:46 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ilginc bir not iletelim.

Türk Tarih Kurumu'nun banka hesaplarında şu anda yaklaşık 110 milyon YTL bulunuyor. Kurumun kuruluş kanunu TBMM'de kadük olduğu ve yeni bir yasa henüz çıkartılmadığı için bu paraya dokunulamıyor ancak sadece faizinden yararlanılıyor.

Hemen akliniza ne geldi tahmin etmek hic te zor degil.
polat_38
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 641

İletiTarih: Per Tem 24, 2008 9:48 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bu habere hic sasirmadim ne zaman olacak diye bekliyordum
bence gec bile kaldilar
yusuf hocam birilerini cok kötü urkutmus anlasilan
ama gercekler acidir
olsun be yusuf hocam TÜRK MILLETI arkadan
sen makam koltuk uguruna yalan söylemedin
önemli olan bu isi serefinle layikiyle yerine getirmendi
serefli bir hayat var önünde

saygilarimla

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Cum Tem 25, 2008 10:19 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

vatandan alıntı:
Alıntı:
TTK Başkanlığı'na tartışmalı isim
Halaçoğlu'nun yerine Atatürk’e hakaret eden Atilla Yayla’ya destek veren bir isim geliyor

Yusuf Halaçoğlu’nu görevden alan AKP hükümeti Türk Tarih Kurumu’nun başına tartışmalı bir ismi atamaya hazırlanıyor. Cumhuriyet'in haberine göre Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Türkiye Yazarlar Birliği’nin yönetim kurulu üyeleri arasında yer alan Ali Birinci’yi kamuoyu, türbana özgürlük ve Atatürk’e hakaret eden Atilla Yayla’ya destek kampanyalarına verdiği imzayla tanıyor.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’ndan boşalan Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na getirilmesi beklenen Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Birinci ile ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Birinci’nin, AKP İzmir Gençlik Kolları panelinde yaptığı konuşmada, “Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder”, “Neden her yerde bu adamın (Atatürk) fotoğrafları var diye soracaklar” diyen ve büyük tepki çeken Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Atilla Yayla’ya destek çıktığı öğrenildi. Birinci’nin, Yayla’ya destek için imza toplayan 208 akademisyenden biri olduğu ortaya çıktı.

Bir imza da başörtüsü için!

Birinci’nin “Başörtüsüne özgürlük” kampanyasına da imza koyduğu öğrenildi. Birinci, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması için başlatılan kampanyaya katılan öğretim üyelerindendi. Kampanyanın duyurusunda “Her demokratik ülkede olduğu gibi üniversitelerimizde kılık-kıyafet serbestliğinin din, inanç, düşünce, ırk, grup ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bütün öğrencilere tanınması gereğine inanıyoruz” denilmişti.

Birinci’nin bir diğer özelliği ise Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Türkiye Yazarlar Birliği’nin yönetim kurulu üyeleri arasında yer alması. Birinci, bir süre önce Türkiye gazetesi yazarı tarihçi Yılmaz Öztuna’ya “Müverrih-i Maderzadın Fülannamesi” adlı kitabından intihal yaptığı gerekçesiyle dava açmıştı.

Birinci’nin TTK Başkanlığı’na atanmasına ilişkin kararnamenin dün Köşk’e gönderildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Birinci ile yakın ilişkisinin olduğu, atamada sorun yaşanmayacağı belirtiliyor.

‘Görev süresi bitmişti’

Devlet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Halaçoğlu’nun görev süresi, 6 aylık son uzatmanın bittiği haziran ayı sonu itibarıyla tamamlanmıştır. Dolayısıyla söz konusu olan ‘görevden alma’ işlemi değildir” denildi. Açıklamada, Halaçoğlu’nun 15 yıldan bu yana görev süresinin her yıl uzatılması suretiyle TTK Başkanlığı’nda değerli çalışmalarda bulunduğu vurgulandı.

Kimseye yakın değilim

Prof. Dr. Ali Birinci, teklifi doğruladı. Prof. Birinci, "Atama yapılmadan konuşmam doğru olmaz. Özkök Paşa doğru söyledi, kasaptaki ete soğan doğramam" dedi. (Cumhuriyet - Hürriyet)

Daha iyisi can sağlığı!!!Hem fettoşçu,hem Atatürk düşmanı,hem de Hilmi Özkök gibi kasaptaki ete soğan doğramayan cinsinden biri.
Atatürkün bizzat kurduğu ve defalarca toplantılarına başkanlık yaptığı ve büyük önem verdiği bir milli kurumun başına bundan daha iyi birisi getirilir mi hiç?Topunuzun canı cehennemin dibine adi dinciler!
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiTarih: Pzr Ağu 03, 2008 3:15 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tarih kurumu artık 'Nutuk'suz

Birinci, Nutuk'un TTK tarafından basılmasını ‘mânasız' bulduğunu söylüyor.

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı’na getirilen Prof. Ali Birinci, 2001 tarihli kitabında, Nutuk’un TTK tarafından basılmasını ‘mânasız’ bulduğunu söylüyor.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun görevden alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayıyla Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı’na getirilen Prof. Dr. Ali Birinci’nin, yazılarında TTK’yı yürüttüğü yayıncılık politikası nedeniyle eleştirdiği ortaya çıktı. Birinci, Eylül 2001’de basılan “Tarih Yolunda” adlı kitabında, TTK’nın Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk-Söylev” eserinin yayımlamasını da “mânasız” bulduğunu belirtiyor.

“Benim düşüncelerimi, yazılarımdan, kitaplarımdan okuyabilirsiniz. Konuşmayı sevmiyorum” diyen Birinci’nin yazılarında Türkçe, tarih yazımı ve TTK konusundaki dikkat çeken görüşler yer alıyor.

Latince yanlışı

“Tarih Yolunda” adlı kitabında, Latin alfabesine geçilmesiyle Türk kültüründeki eserleri yeni harflerle basma lüzumunun ortaya çıktığını kaydeden Birinci, kaynakları, illâ Latin harfleriyle ve “sözlüğe bakmaksızın anlaşılacak bir Türkçe” ile neşretmek gibi yanlış bir kıstasta ısrar edilmesi, eski harfleri öğrenmenin de geniş mânada bir kültürel devamlılık ve kalkınma için zaruri olduğunun anlaşılmaması ve tarih kaynaklarının eski harflerle basılmasını istemekle harf inkılâbına karşı olmanın ayrı şeyler olduğunun anlaşılmaması nedeniyle tarih yayınlarında yetersizlik olduğunu ifade ediyor.

Prof. Dr. Ali Birinci, TTK’ya eleştirilerini sıralarken “Son yayınlarından olan Nutuk-Söylev ikilisinin, herhâlükarda halk için ilk, aydınlar için ikinci yarısını gereksiz ve dolayısıyla böyle bir neşri de mânasız bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Kitabın, her iki okuyucu için de bir yarısı maddeten yük teşkil etmektedir” diyor. Birinci’nin eleştirileri, daha önce yazılmış makalelerinin derlendiği ve Eylül 2001’de basılan “Tarih Yolunda” kitabının 31. sayfasındaki “Tarih Kaynaklarının Neşrine Dair Örnekler ve Düşünceler” isimli makalede yer alıyor.

Köhne gemi

Birinci, “Türkiye, tam iki asırdan beri gereği gibi tanıyamadığı bir deryada, her an önüne çıkabilecek yeni tehlikeleri de önceden tahmin edemeyen ve göğüsleyemeyen, bunlara doğru teşhis koyma imkanı bulamadan yeni ve sürpriz daha vahim tehlikelerle karşılaşan ve ihtiyacına uygun maddi ve manevi donanımdan mahrum olan bir köhne gemiyi hatırlatmaktadır” diyor.

Birinci’nin Türkiye’yi “köhne bir gemiye” benzettiği ifadesi ise, aynı kitabın 37. sayfasındaki “Tarih Usulü Bakımından Küçük Ağa” isimli makalede yer alıyor.

Etikhaber
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Pzr Ağu 03, 2008 6:26 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hiçbir şeye yanmıyorum;şu nutuk adlı Atatürk ün büyük eserinin;ne Atatürkçü düşünce derneği üyeleri ne de bu sözde bilim adamı gibi veya dinci ya da sağcı olarak tanımlanan insanlar tarafından anlaşılamamış olmasına yanıyorum.
Hemen başta söyleyeyim;bırakın yasaklamayı;nutuk un ders olarak okutulması gerektine taraftar olan bir insanım.
Nutuk ne bu sözde bilim adamının(çünkü asla olamaz,taraftır,taraftardır!)
iddia ettiği gibi yararsız bir külfet;ne de Atatürkçü düşünce derneğinin İsmetçi elemanlarının yapmaya kalkıştığı gibi cüzler haline getirilmeye kalkışılmış bir kutsal kitaptır.
NUTUK UN BU İKİ SAKAT DÜŞÜNCE TARAFINDAN BÖYLE DEĞERLENDİRİLMESİ,ONUN KIYMET,ANLAM VE DEĞERİNİ YİTİRMESİNİ GEREKTİRMEZ.
Nutuk nedir?Nutuk milli mücadelenin bence çok kısa bir özeti; o zor günlerin karanlıkta kalmış bazı tarihi olaylarının açıklanması,ve Atatürk ün Milli iradeye vermiş olduğu bir bağımsızlık mücadelesi ile onun kesintisiz bir devamı olan Ataürk inkilaplarının ayrıntılı bir raporudur.
Atatürk niçin bu eseri kaleme almayı uygun görmüştür?
Bence en başta millete olan saygısından.Atatürk iradenin gerçek sahibine bir hesap vermeyi hem değer,hem de önemli görmüştür.Bu,iradenin fotokopisine değil,bizzat aslına verdiği bir hesaptır.
İkincisi;Türk milletinin tekrar bu günlere düşürülmeye kalkışılacağını,bunun için kimlerin kullanılacağını ve bu ihanet de odak noktasının din üzerinden harekete geçeceğini ;tarihin ve deneyimlerinin ışığı altında çok iyi biliyordu.Yüce Türk milletini uyararak bunu önlemeye çalışmıştır.
Bu eserin hazırlanmasında ;Atatürk ün tuttuğu günlüklerin büyük önemi olduğu çok açıktır.Dolayısıyla nutuk;ayni zamanda bir istiklal mücadelesi belgeselidir.Bu mücadelenin efsane isminine değil de ,başka kaynaklara itibar etmek;ahmaklığın en büyüğüdür.
Atatürk bu eseri ile ;milli mücadele başlangıcında Türk milletine verdiği sözü sonuna kadar tuttuğunu,bir diktatör değil Cumhuriyetçi olduğunu,
devlet ve dünya idaresinde artı bilimin taraftarı olduğunu;Osmanlının başına bela olarak onun vaktinden evvel tarih sahnesinden çekilmesinin nedeni olan başta dincilik olmak üzere her türlü batıl inanç ve yobazlıkla nasıl mücadele ettiğini anlatmıştır.
Zaman;kendisi ve eseri Cumhuriyet hakkında atılan çamurların ne kadar yanlış,başka amaçlara hizmet ettiğini ortaya koymuş;
TARİH VE ZAMAN ATATÜRK Ü İBRA EDEREK,ONUN TÜRK BAŞBUĞLARINDAN BİRİSİ OLARAK TÜRK TARİHİNDEKİ ŞEREFLİ YERİNİ ALMASINI SAĞLAMIŞTIR.
NUTUK BU BAKIMDAN BİR İBRANAME DİLEKÇESİDİR.
BU DİLEKÇE ;YÜCE TÜRK MİLLETİNİN,DEĞERBİLİR,DÜŞÜNEN,ALGILAMA YETENEĞİNE SAHİP VE VİCDAN SAHİBİ VATANDAŞLARI TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMİŞ VE KENDİSİ İBRA EDİLMİŞTİR.
ESER VE GELİNEN NOKTA BÜTÜN İHTİŞAMI İLE ORTADADIR.
BUNUN DIŞINDA ATATÜRK VE ESERİ CUMHURİYET İÇİN SÖYLENEN HER ŞEY BİR YALAN,SAPTIRMA VE ALÇAKLIKTIR!
hasan1299
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 806

İletiTarih: Pts Ağu 04, 2008 1:43 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ yalnızca yusuf halaçoğlu döneminde ermeni soykırım yalanı konusunda adamakıllı adımlar atmıştır.bu dönemde kitaplar yazıldı belgeler ortaya çıktı.yusuf halaçoğlunuda türkün türke propagandasını yapıyor diye eleştirdiler.en son TÜRKİYE DEKİ azınlıklar hakkında söylediği doğru şeyler yüzünden görevden alındı.şimdi YUSUF HALAÇOĞLU yok ermenilerin iddiaları daha kolay kabuledilsin diyemi görevden alındı ,kimlere hangikonularda tavizler verilecek göreceğiz.şimdi onun yerine atadıkları herifte NUTUK artık tarih kurumu tyarafından basılmayacak diyor gerek yok diyor.daha ilk gündne neye hizmet edeceği anlaşılmıştır.TÜRK MİLLETİ şimdide bu herif ve bu zihniyetle uğraşacak.ALLAH yardımcımız olsun
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız