Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - MHP'nin lideri olmak isteyen Namık Kemal Zeybek'in çelişkisi
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: 1, 2  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
bozkurt__1453
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 60

İletiTarih: Pzr May 22, 2005 7:10 pm    ileti konusu: MHP'nin lideri olmak isteyen Namık Kemal Zeybek'in çelişkisi Alıntıyla Cevap Gönder

ANAP'a geçtiği zaman "MHP, misyonunu tamamladı. Ülkücü hareket tarihe karıştı" diyen Namık Kemal Zeybek, MHP Genel Başkanlığı için zemin yokluyor....

Olağanüstü kongre tartışmalarının yaşandığı MHP’de ilginç polemikler yaşanıyor. Kongre için çaba gösteren muhalifler arasında yer alan Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek’in ANAP’a geçtiği yıllarda “MHP, misyonunu tamamladı. Ülkücü hareket de tarihe karıştı.” dediği ortaya çıktı.

Zeybek’in 3 Temmuz 1988’de Hürriyet’te yayınlanan ‘iddialı’ sözlerini, Ortadoğu gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek, dünkü köşesinde gündeme taşıdı. Çiçek, ‘Bir Zeybek havasına ne dersiniz?’ başlıklı yazısında, “Namık Kemal Zeybek; ‘MHP üst yönetimi ile parti tabanı arasında bir içtihat farkı var. Bu hareketi bütün yüreğimle destekliyorum.’ demiş. Bu sözü duyunca, arşivi inceledim ve Zeybek’in, Hürriyet’ten Emin Çölaşan’la yapmış olduğu söyleşiyi buldum.” ifadelerini kullandı.

Çiçek, Zeybek’in sözlerinin, ülkücülerin hafızalarında yer kapladığını belirterek şöyle devam etti: “Ne oldu ki; daha iki hafta önceye kadar, her yolu deneyip, yorulup, derin uykuya yatan sizler, MHP’nin sürekli büyüdüğünü anlayınca, yine karargâh kurduğunuz bürolarda toplanmaya başladınız? Hele siz imzacılar ve onları destekleyenler, sağa-sola fakslar çekip, adeta yalvarır gibi imza dilenenler, bu dünyada Başbuğ Alparslan Türkeş’in ismini ağzınıza alacak en son insanlar sizlersiniz.”

Zeybek’in Çölaşan’ın sorularına verdiği cevaplar şöyle:

E.Ç. MHP ve ülkücü kuruluşları biraz eleştirsenize. Koptuğunuza göre sebebi olması gerekir.

N.K.Z MHP bitti, misyonunu tamamladı ve tarihteki yerini aldı. MHP belli bir görev yapmıştır ve tarihteki yerine intikal etmiştir.

Ç: Peki ama bugün o partinin devamı olan MÇP var. Eski MHP takımının bir bölümü, Başbuğ Türkeş’in liderliğinde yine orada toplanıyor. Acaba ülkücü hareket de bitti mi?

Z: Ülkücü hareket diye bir şeyi de ben bugün mevcut saymıyorum.

Ç: O da MHP gibi tarihe mi karıştı?

Z: Evet… Ülkücü hareket de görevini yapmış, çok ciddi ve vatansever kadrolar yetiştirmiş ve tarihe karışmıştır. 1980’den sonra kendisine ‘ülkücü’ diyen bir hareket zaten görünmüyor.

Ç: Yani Türkeş artık devrini tamamladı mı?

Z: Hizmet tamamlanmıştır. Türkiye artık değişmiştir. Türkiye, yeni bir Türkiye olmuştur. Her şeyi değişmiştir ve bu değişikliklere cevap vermek üzere ANAP kurulmuştur. Artık eski MHP gibi bir partiye ihtiyaç yoktur. Bu yüzden de Sayın Türkeş’in çizgisinden ayrılan eski MHP’lilerin büyük çoğunluğu, ANAP’lı olmuştur.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM
Turk_militani
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 57

İletiTarih: Pts May 23, 2005 12:28 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

abim başta da dedigin gibi mhp den anap'a gecen bir şahıs zaten ülkücü olamaz ve mhp eski mhp ülkücü hareket eski ülkücü harekt deegil diyen bir zihniyet'e yorum bile yapmaya gerek yok sahsen ben ALLAH'A HAVALE EDİYORUM yüce mevlam cezasını verecektir

ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
saygin
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 8

İletiTarih: Pts May 23, 2005 12:39 am    ileti konusu: zeybek havasi Alıntıyla Cevap Gönder

---------- Yıldıray Çiçek'in yazısı: -----------

BİR ZEYBEK HAVASINA NE DERSİNİZ?

MHP ve onun Lideri Dr.Devlet Bahçeli'ye başlatılan iç ve dış saldırılara, dün yazmış olduğum “Dün Yaptıklarınızı Unutmadık” başlıklı yazı ile cevap vermeye çalıştım. Yazımızı okuyan birçok Ülküdaşımız, yazının muhataplarının kimler olduğunu sormak için telefonlar açtılar, internet sitemize yorumlarda bulundular, yüzlerce –mail gönderdiler… Hepsine gerek telefonda, gerekse e-mail ile yolu ile sordukları sorunun cevaplarını verdim.

Ülküdaşlarımızın en çok sordukları soruların başında “MHP Misyonunu Tamamladı” diyen kişinin kim olduğuna dairdi. Bu cümlenin ve daha o yazıda belirtmediğim MHP hakkında söylenmiş birçok cümlenin sahibi, Namık Kemal Zeybek'ten başkası değildir.

MHP ve onun liderine karşı başlatılan girişimlerde yerini alarak, geçmişte rahmetli Başbuğ'a da ortak olumsuz görüşleri olan kişilerle ‘eller havada' poz veren Namık Kemal Zeybek; ‘Parti üst yönetimi ile parti tabanı arasında bir içtihat farkı var. Bu hareketi bütün yüreğimle destekliyorum' demiş…

Bu sözü duyunca, bende arşivi inceleme ihtiyacı doğdu..

Özellikle Namık Kemal Zeybek'in, Hürriyet Gazetesi'nde, 3 Temmuz 1988 günü “Pazar Sohbeti” adı altında Emin Çölaşan'la yapmış olduğu bir söyleşi var ki; Namık Kemal Zeybek'in geçmişinde içtihat farkının sürekli olduğunu göstermektedir.

Bu yapılan “Pazar Sohbeti'nin” manşetinde kısa başlık şöyle: Eski MHP'li yeni ANAP'lı Namık Kemal Zeybek'e göre, sadece milliyetçiliğe dayalı siyasi organizasyon dönemi kapandı'. Büyük başlık ise; “MHP Misyonunu Tamamladı” şeklinde yer alıyor. Yapılan o “Pazar Sohbeti'nde” Emin Çölaşan, Namık Kemal Zeybek'e, ‘MHP ve Başbuğ Alparslan Türkeş' hakkında birçok soru yöneltiyor. Bakın, Namık Kemal Zeybek o sorulara nasıl cevap veriyor:

Emin Çölaşan:
- MHP ve Ülkücü kuruluşları biraz eleştirsenize. Koptuğunuza göre bir sebebi olması gerekir.

Namık Kemal Zeybek:
- Bir kere ben, bunu kopmak diye almıyorum. MHP bitti, misyonunu tamamladı ve tarihteki yerini aldı diye bakıyorum. Bugün artık MHP diye bir şey olduğuna inanmıyorum. MHP belli bir görev yapmıştır ve tarihteki yerine intikal etmiştir.

Emin Çölaşan:
- Peki ama bugün o partinin devamı olan MÇP var. Eski MHP takımının bir bölümü, Başbuğ Türkeş'in liderliğinde yine orada toplanıyor. Acaba Ülkücü Hareket de bitti mi?

Namık Kemal Zeybek:
- Ülkücü Hareket diye bir şeyi de ben bugün mevcut saymıyorum.

Emin Çölaşan:
- O da MHP gibi tarihe mi karıştı?

Namık Kemal Zeybek:
- Evet… Ülkücü Hareket de görevini yapmış, çok ciddi ve vatansever kadrolar yetiştirmiş ve tarihe karışmıştır. 1980'den sonra kendisine “Ülkücü” diyen bir hareket zaten görünmüyor.

Emin Çölaşan:
- Yani Türkeş artık devrini tamamladı mı?

Namık Kemal Zeybek:
- Hizmet tamamlanmıştır. Türkiye artık değişmiştir. Türkiye, yeni bir Türkiye olmuştur. Her şeyi değişmiştir ve bu değişikliklere cevap vermek üzere ANAP kurulmuştur. Artık eski MHP gibi bir partiye ihtiyaç yoktur. Böyle bir partinin şansı da yoktur. Bu yüzden de sayın Türkeş'in çizgisinden ve kendisinden ayrılan eski MHP'lilerin büyük çoğunluğu, ANAP'lı olmuştur.

Emin Çölaşan:
- Ve size göre, Türkeş bundan sonra köşesinde mi oturmalıdır?

Namık Kemal Zeybek:
- Oturmalıdır. Tabii kendisi bir siyasi parti olarak ortaya çıkmayı doğru buluyorsa, kendisine başarılar dileriz.

Emin Çölaşan:
- Yani Türkeş'e veya partiye karşıtlığınız var mıydı?

Namık Kemal Zeybek:
Bir takım şeyler vardı.

* * *

Namık Kemal Zeybek, Emin Çölaşan'la yapmış olduğu ‘3 Temmuz 1988 Pazar' tarihli söyleşide bol bol MHP ve onun ölümsüz lideri Alparslan Türkeş'e karşı bir üslup kullanarak, “MHP ve Alparslan Türkeş Misyonunu Tamamladı” sözlerini kullanmış, adeta bütün sorular ve karşılığını bulan cevaplar, MHP ve Başbuğ Alparslan Türkeş'i hafızalardan silmek adına birbirini tamamlamıştır.

Bana birçok arkadaşımız soruyor:

- ”Namık Kemal Zeybek hakkında niye daha önce bu tür yazmadın da şimdi yazıyorsun?” diye…

Hafızanın canlanması için, bazen dürtülmesi gerekiyor demek ki. Namık Kemal Zeybek'in “içtihat farkı”nın, dün Başbuğ Alparslan Türkeş'e en acımasız bir şekilde yapıldığı ve şimdi Türk milliyetçiliğinin lideri Dr.Devlet Bahçeli'ye de aynen uygulanmaya çalışıldığı, arşivler ve günümüz harmanlamasından ortaya çıkıyor.

“MHP'ye gelip, görev almak” demek, zaten ülkücülerden dilenen bir özürdür. MHP'nin politikalarını benimseme demektir. ”Vay efendim, MHP'de diğer partilerden gelip, görev alanlar var.” diye eleştiri getirmeye çalışanlar var.

Başbuğ zamanında da olmadı mı, kendisine en ağır hakaretleri edenlere, en büyük ihanetleri gerçekleştirenlere, en zor anında bırakıp kaçanlara, gözünün içine bakarak parti rozetlerini takmadı mı?

Böyle bir hesaplama yapmak, herkesi yanıltır.

Önemli olan, görev aldığında ve MHP'ye geri döndüğünde ölçülerini nelerin belirlediğidir.

Sayın Namık Kemal Zeybek, siyasi siciline işleyen bu yukarıdaki söylemlerle, Ülkücülerin hafızalarında birçok yer kaplarken, şimdi yine MHP'nin önünü kesmek için başlatılan girişimlerde ön saflarda yer alarak “içtihat farklarından” bahsederse, birileri de çıkıp her şeyden bahseder.

Ne oldu ki; daha iki hafta önceye kadar, her yolu deneyip, yorulup, derin uykuya yatan sizler, MHP'nin sürekli büyüdüğünü anlayınca, yine karargâh kurduğunuz bürolarda toplanmaya başladınız?

Böyle bir harekete girişmeniz, geçmişinizi tekrarlamanız olmuştur. Hele siz imzacılar ve onları destekleyenler, sağa-sola fakslar çekip, adeta yalvarır gibi imza dilenenler, bu dünyada Başbuğ Alparslan Türkeş'in ismini ağzınıza alacak en son insanlar sizlersiniz.

Bunu herkes adı gibi bilmektedir. Fakat senaryo icabı şimdilik hepiniz ‘birbirinizi idare etme' vazifesini yerine getirmektesiniz!

Eğer öyle olmazsa, karargaha dönüştürülmüş malum gazete, şimdi imzacıların arkasındaki en büyük destekçi olan ve Namık Kemal Zeybek'le birlikte eller havada poz veren bir başka kişi (Ramiz Ongun) hakkında (23 Kasım 1997 ) tarihli gazetelerinde şu sözleri kullanır mıydı?

“12 Eylül 1980 sonrası hareketten fiilen uzak kalışı ve yaklaşık 17 yıl sonra tekrar bütünleşmesi… Ayrılığı sırasında Almanya ve Avrupa'daki hareket ve teşkilatlanmada üstlendiği aktif olumsuzlukları… Son genel seçimlerde Adana'dan DYP içinde adaylık yarışına girmesi. Geçmişte MÇP veya MHP hakkında belirttiği olumsuz ifadeler”

Bu sözler, hafızalara çelik zincirlerle bağlansın ki, MHP Genel Başkanlığı makamının bu kadar ucuz olmadığı anlaşılsın!...

MHP'yi karıştırmak isteyenlerin, huzursuzluk vermek isteyenlerin kimler olduğu, herkes tarafından bilinsin! Bu konuda nostalji yapma hevesinde olanlara hiçbir Ülkücü müsaade etmeyecektir.

Şu anda imzacıların ve onları yönlendiren kişilerin tek derdi; MHP'yi, Dr.Devlet Bahçeli'nin başında olduğu bir halde seçimlere sokturmamaktır. MHP'nin Türk siyasetinde alternatif olduğu bir dönemde meclise girmesi demek, bunların isminin dahi artık zikredilmemesi demektir.

Şahsi menfaatlerine yönelik hedeflerini ‘İdeolojik kaygı, Ülkücü İrade' gibi kılıflandırdıklarına değil, sadece bunların geçmişine bakın yeter…

Yıldıray Çiçek
http://www.yildiraycicek.com
ALP-TUR
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 277

İletiTarih: Pts May 23, 2005 2:52 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Namık Kemal Zeybek televizyonlarda DEHAP'lılarla karşı karşıya gelince süt dökmüş kediye dönüyor. Nasıl bir muhabet, nasıl bir sevgi sormayın.
Malazgirt ve Çanakkale zaferlerimizde hak iddia eden kürtlere karşı Namık Kemal Zeybekte onlar gibi konuşuyor. Saidi kürdiyi bile savunuyor. Hatta bir kürtçüye aynen şöyle dedi.

''SENİN SOYUN ÇOK YÜCE BİR SOYDUR''

adamda öptü bunu.

BENCE NAMIK KEMAL ZEYBEK DEHAP'A YAKIŞIR...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
fahrikurt2002
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 9

İletiTarih: Pts May 23, 2005 3:04 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaş bir kişiyi tam olarakl tanımadan eleştiri yapman dogru degil.. namık kemal abimiz türklük adına ahmet yesevi üniersitesinde türklügü en iyi şekilde temsil ediyor.. bence böyle konularla ülkücü abileri zarar eririz. bana göre mhp ye en iyi lider ümit özdag olur....
sultan-yavuzS
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 47

İletiTarih: Pts May 23, 2005 3:35 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

hem suanda mhp de Devlet beyden daha iyi bir lider çıkacagını sanmıyorum.tabiki diğer yönetim üyeleride gayet bilgili ve dava adamı ama Devlet bey daha iyi bir devlet adamı.hem basbakan yardımcılığı tecrübesi var.Devlet beyin gitmesini isteyenler eski vurducu kırdıcılardan.partide ilk once siyaset yapılır.bunuda Devlet bey baskanımız gayet iyi yapıyor..[/b]
turk_neferi
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 869

İletiTarih: Pts May 23, 2005 5:09 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

devlet bahçelinin yönetiminden memnunuz biz.liderimizi eleştiremeyiz.mhpnin içinde karışıklık var.n.kemal zeybek denilen şahsiyet mhpnin başına gecerse halimiz cok kötü olur.daha dogrusu partinin durumu cok kötü olur.şu zamanlarda herkesin milliyetçilik duygusu kabarmışken mhp cok oy toplayacaktı.çünkü milliyetçiliği en iyi savunan partidir.ama n.kemal zeybek başa gecerek bu oyları kaybettirecek.benim tespitim bundan ibarettir.n.kemal zeybek asla lider olmamalıdır.
ALP-TUR
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiTarih: Pts May 23, 2005 5:17 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Namık Kemal Zeybek Özal için MHP'yi satmıştı. MHP ve Türk milliyetçiliği hakkında eleştirilerde bulunmuştu. Benim misyonum artık ANAP'tır demişti. Şu anda Namık Kemal Zeybek Özalcı ve saidi nursicidir. Türklere değil resmen kürtlere hizmet etmektedir.

Bahçeliyi sevmem ama Bahçeli Namık Kemal Zeybekten bin kat daha değerli adamdır. En azından hain değildir..
ALP-TUR
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiTarih: Pts May 23, 2005 5:20 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Namık Kemal Zeybek yıllar önce Emin Çölaşan'a yaptığı bir açıklamada
' Türkeş miladını doldurmuştur! Ben artık ANAP'lıyım ' demişti.

Ondan sonrada DYP ye oynadı. Gömlek değiştirir gibi parti değiştiren bu adamı boşverin...
panturkist
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 35

İletiTarih: Pts May 23, 2005 6:46 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar bu mülakatın ortaya çıktığı iyi oldu. Şahsen Namık Kemal Zeybek'e saygı duyarım .Parti değiştirmesi de siyaseti kariyer olarak görmesinin sonucudur. Birçok kişi siyaseti böyle görür .Ancak Ülkücüler böyle göremez.En azından böyle gören bir ülküdaşımız ,Ülkücülere lider olamaz.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
AltayDeniz
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 39

İletiTarih: Sal May 24, 2005 9:08 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Zeybek gibilerinin bu davada yeri olamaz.
PUSATLI-TURK
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 25

İletiTarih: Sal May 24, 2005 10:17 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Devlet Bahçeli Bey, hatalarıyla bile diğer başkan adaylarından daha milliyetçidir. Devlet Bey'den daha iyisi çıksa bende o kişiyi desteklerim ama şu an Devlet Bey'den iyisi yok. Namık Kemal Zeybek kürt partisine başkan olsun.
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Çar May 25, 2005 1:03 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Afiyet Olsun (!)

Bizler ben olalı sizde gördüğüm,
Ye Mehmet, içinde emeğin mi var?
Bugün dünden başka, sanki kördüğüm,

Garip çilesini, sen sefasını,
Büyüt dönekleri, horla hasını,
Davanın, ülkünün sat anasını,

Umrunda mı ülkücünün yarası?
Şimdi böbürlenme, şişme sırası,
Bildin...Kel Hacı’nın bağı burası,

Budadığın çınar, diktiğin diken,
Fırtına biçecek rüzgârı eken,
Duydum bir araya gelmiyor yakan,

Sabreden dervişler dişten olsa da,
Alperen yiğitler aştan olsa da,
Seni sen yapanlar işten olsa da,

Silmiş sahte alkış mazlum ahını,
Neşe zannettiniz millet vahını,
Kurul saltanata, at günahını,

Hısımın, akraban, eşin, sen de doy.
İş tamam, biraz da ceplerine koy.
Hazır vatan, hazır parti, hazır oy,

Sürgün, zindan, toprak sonu bu muydu?
Elverdiğim eller gözümü oydu,
Ülkü fidanları sizlere doydu,

Emeğin olsaydı, saygın olurdu,
Bugünden yarına kaygın olurdu,
Seni sevenlere sevgin olurdu,

Düne mi yanayım, yarınlara mı?
Çekil, mazim ile açma aramı,
Ben kendim sararım kendi yaramı,

Hüseyin Gümüş
fahrikurt2002
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 9

İletiTarih: Çar May 25, 2005 1:18 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ya arkadaşlar sadece namık kemal zeybekmi var bence ümit özdag bu işi çok iyi yapardiye düşünüyom. medyadada tanınan biri. bana göre kurultay kesin olmalı... allaha emanet olun...
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »  

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız