Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Nurcular, Ülkücülerden Ne istiyor?
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 10. sayfa (Toplam 13 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
thegreen_wolf
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Feb 12, 2006
İletiler: 466
Şehir: trabzon

İletiTarih: Pts Tem 03, 2006 3:13 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder



Alıntı:

Yolsuzluk ve Yoksulluk

Merdan YANARDAĞ



Nurettin Veren, Gülen imparatorluğunu anlatmaya devam ediyor

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın hazırlayıp sunduğu ekonomi politika programı Yolsuzluk ve Yoksulluk'ta bu akşam Fetullah Gülen'in başyardımcısı Nurettin Veren Türkiye'yi kuşatan gizli imparatorluğun şifrelerini çözmeye devam ediyor.

Geçen hafta ilk bölümü yayınlanan ve büyük yankı yaratan programda, Nurettin Veren bu akşam ise, Fetullah Gülen cemaatinin devlet içindeki gizli örgütlenmesini, para kaynaklarını, medya, finans ve eğitim sektörlerindeki şirketlerini, kara para aklama yöntemlerini ve siyasi amaçlarını anlatıyor.

Programa, Fetullah Gülen'e yakınlığıyla tanınan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Yazarlar ve Gazeteciler Vakfı Başkanı Harun Tokat, MÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Yıldırım da davet edildi.

Yolsuzluk ve Yoksulluk, 3 Temmuz Pazartesi, Saat 22.00'de Kanaltürk'te..

Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM ICQ
thegreen_wolf
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Feb 12, 2006
İletiler: 466
Şehir: trabzon

İletiTarih: Pts Tem 03, 2006 3:17 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder



Paylasmak isterim
Sevgili gönüldaslarım şahsi olarak bunu izleyeceğim sizlerinde izlemesini isterim bilmediğimiz birseyler ögreniriz belki.

sevgilerle
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM ICQ
mustafayaman
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jan 09, 2006
İletiler: 315
Şehir: türkiye

İletiTarih: Pts Tem 03, 2006 7:17 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

''Hoca'nin Gorunmeyen Yuzu: Okullari'' isimli kitaptan alintiliyoruz:

''Bugun ortaya cikarak, yillarca birlikte yasadigim bu cemaatin aldatmacalarini ortaya koymanin altinda iki onemli neden var:

1. Onlarla birlikte oldugum sure boyunca yapilan baski ve zorlamalar sonucu, iki bucuk yil depresyon tanisiyla tedavi gormus olmam... Benzer bir durumu halen yasamakta olan bir diger ogrencinin babasini tanimam. 2. Din adina korkunc bir somuru duzeni kurarak, insanlari aldatan ve toplumu ortacag karanligina goturmek isteyen bu salgina, vatanini ve degerlerini seven bir kisi olarak dur diyebilmek...

Okulun en basarili ogrencisi olarak 2. ve 3. siniflarda Imam-Hatip Ortaokullari bilgi yarismasinda yer aliyordum. Son sinifta okulun yakininda bir evde yasayan bazi agabeyler, bizimle ilgilenmeye basladilar. Bizi evlerine davet ederek, 'derslerimize yardim edeceklerini' soyluyor, ayrica bize cok hos ikramlarda bulunuyorlardi.

1989-90 ogretim yili boyunca evlerinde bize ders veren bu agabeyleri, siniftaki bir arkadasim araciligi ile tanidim. Saatlerce bize ders anlatir, bilmediklerimizi ogretir, bu arada sohbet ederlerdi. Bu agabeylerin, bizi calistirmalari karsiliginda maddi hicbir sey istememeleri bizim icin bulunmaz firsatti. Verdikleri derslere devam eden 6-7 ogrenciydik.

Birgun geldi, 'neden boyle bize iyi davrandiklarini' sordugumuzda; 'Bizler okullarimizi bitirdigimizde ogretmen olmak istiyoruz. Sizlere ders anlatarak deneyim elde ediyoruz' dediler.

Sozunu ettigim agabeyler, bana ilimli olmayi ogrettiler: Bizlere verilen egitimin amaci Imam-Hatip okullarinda da, Fethullah cemaatinde de ayniydi. Yani, Islami bir toplumu yaratmak... Islam devleti kurmak. Bu amaca ulasmada yol ve yontem farkliydi. RP ve onun gibi tanimlayabilecegimiz radikal gruplar , kendilerini soylem ve faaliyetleriyle ortaya koyarken; F. Gulen cemaati, cok
daha yumusak ve ilimli bir goruntu cizmeye calisiyordu. Toplumsal tepki ve engellemeyle karsilasmamak icin, bize ogretilen yontem 'nabza gore serbet verme' anlayisi idi.

Diger insanlar, 'Islamda kadinla tokalasmak haramdir' deyip kadinlarla tokalasmazlarken ve bir bakima zihniyetlerini acikca ortaya koyarken, bizim cemaatin elemanlari-insanlari tarafindan kabul gormek icin -kadinlarla birarada olmaktan kacinmazlar...

Bu durumu baska bir ornekle daha aciklamak istiyorum: Mesela, Isik Evleri'nde kalan biz Nur talebeleri icin, coca-cola icmek kesinlikle haramdir. Fakat cemaate yeni girecek veya yeni girmis insanlarin evine gittigimizde, bize ikram edilen cola'lari, 'haram ' diyen agabeyler, bizden once davranir icerlerdi. Daima uyumlu ve ilimli bir goruntu vermek tedbir olarak vasiflandirilir.

Agabeylerle oldugumuz 9-10 ay suresinde, bizden hicbir sey istemediler. Oylesine siki bir tedbir uyguluyorlardi ki, o insanlari onca sure taniyor olmamiza ragmen, namaz kildiklarini, Zaman gazetesi ve Sizinti dergisi okuduklarini, Fethullahci olduklarini anlamamistik. Bunlari, geriye donusumuzun artik olmayacagi bir zamanda ogrendik.

Bu uzun zaman diliminde gazetelerini, kitaplarini, namazlarini, ibadetlerini bizden siki bicimde sakladilar. Daha sonra bu yontemi biz de ogrencek ve yeni gelenlere, bize ve dostlugumuza alisincaya kadar, hicbir sey belli etmeyecektik. Bu gizlilige, 'hizmette temel egitim' yani 'tedbir' deniyor.

Cemaat mensuplarina herhangi bir onyargi ile bakilmamasi, onlarin tehlike olarak gorulmemesi icin, bu yonteme basvuruyorlar. Bu yontem 'Isik Evleri' icin cok gerekli.

Ayrica, kamuoyu icinde cok olumlu bir goruntu veriyorlar. Gercek yuzlerini gostermezler.

Bizi Izmir'e getiren ve o cok guvendigimiz agabeylerin gercek yuzunu gormeye basladik. Bize, kalacagimiz yurt icin cok guzel seyler anlatmislardi. Oysa, kalacagimiz yurt daha insaat halindeydi. Ve yurdun bitirilmesi icin, bizim de isciler gibi gunlerce calismamiz gerekiyordu.

Bize, 'Ataturk Lisesi'nde okuyacaksiniz' demislerdi, oysa beni Buca Lisesi'ne, N'yi ise Sirinyer Lisesi'ne kayit yaptirdilar.

Yeni yasam, yeni bir dunya...''

Donmemek uzere butun gemileri yakmis; butun belgeleri onlara vermistik. Okullara kaydimiz yapilmisti... Agabeyler de zaten bunu cok iyi biliyorlardi. Boylece ailelerinden cesitli vaatlerle kopartilmis, dunyayi tanimayan, hicbir sey bilmeyen bir suru zavalli cocuk... Artik, bu tarihten sonra bizim icin yeni bir yasam basliyordu: Fethullahcilik.

Gercek boyle... Sonra da kati bir disiplin ve Said-i Nursi'nin ogretileri ile dis dunyadan tamamen kopuk, Fethullah Hoca'nin gorusleri dogrultusunda bir sisteme dahil ediyorlar, hizmete sokuyorlar...

Bu cemaatin kendisiyle misyon edindigi 'Ilay-i Kelimetullah' yani Islami dunyanin her yanina ve her insanina goturmeye, Allah'in dini olan Islami ve anayasa hukmunde olan Kur'an-i Kerim hukumlerini hem fen hem de toplumsal yasamda etkin kilmaktir. Diger adiyla 'Kur'an hizmeti'..

Tedbir ise, Kur'an hizmetini yaparken bu hizmete hic kimse tarafindan zarar verilmesin, bu is yarim kalmasin diye alinan birtakim onlemlerdir. Bu onlemlere, diger adiyla takiyle ya da tev'il yoluna gitme de denir. Orneklemek gerekirse, cok ilimli ve yumusak gozukmek, kod isimleri kullanmak, yeni ogrencilerden uzun bir sure asil kimliklerini saklamak gibi...

Kendine, 'Hakki tutup kaldirma' ya da 'Islami yeniden herseyi ile hem bireyin hem de toplumun tum yasamina etkin ve egemen kilma' diye tanimlayabilecegimiz bir misyon yukleyen bu cemaat, kod isim kullanmayi 'tedbir' acisindan zorunlu gormektedir.

Nihai hedefe ulasana kadar, her yontem ve yol mubahtir. Bunun icine yalan soylemek de, insanlari aldatmak da girer. Yeter ki, 'hizmet' kesintiye ugramasin. Hizmet denilen calismanin en buyuk ozelligi, sessiz ve derinden olmasidir. Bu gizlilik de guclu oluncaya kadar devam edecektir. Gulen'in deyisiyle, bunun olcusu, 'Gelinen hicbir noktadan, hicbir guc tarafindan geri adim attirilmayacak kadar guclu olmaktir'. Cemaatin temel felsefesi budur...

Agabeyler, kapmak icin ogrencinin evine tanisma yemegine gitiklerinde, sayet evin reisi icki iciyorsa, Agabey de ona eslik ediyordu. Bir defasinda arkadasimin evine gitmistik. Yemekte icki vardi; agabey, arkadasimin babasina katilmak icin orada icki de icti. Gozlerime inanamadim. Daha sonra, sordugumda, 'hizmet icin' dedigini hatirliyorum.

Disarida entelektuel gorunmeye calisilir, pantolon giyilir, kravat takilirdi. Evlerde ise salvar giyer, sarik takarlardi. Yani disarida tedbir uygulanirdi... (*)

(*) Gorustugumuz eski bir cemaat mensubu boyle bir olaya rastlanmadigini, disarda modern icerde salvar giyinmenin cok lokal bir davranis olmasi gerektigini belirtti.



Cemaat medyayi iyi kullaniyor

Fethullah Gulen cemaatinin cok uzun yillar kapali ve sessiz kalip, sonra birdenbire kamuoyunun gundemine girmesi, kuskusuz, cok ince bir politikanin sonucudur. Fethullah Gulen, 30 yila yakin bir zamandir bu cemaati
olusturmus. Hicbir gazeteci, ciddi bicimde, bu cemaatin yetistirdigi genclerin dunyasina girmeyi dusunmemis. Cok saglikli bir arastirma, bazi seylerin Turkiye'de ne kadar ters gittigini ortaya cikarabilirdi.

206 kitle orgutunu catisi altinda toplayan Sivil Toplum Kuruluslari Birligi (STKB), anilan ogrencilerin tanitimina onculuk edince, cemaat yayin organi konumundaki Zaman gazetesi, Gulen ve okullarin savunmasini ustlenerek; STKB'yi ''illegal orgut yuvasi'' ve ''Ataturkcu Dusunce Dernegi'' ni de ''Ataturk ismini izinsiz kullaniyor'' diyerek sucladi. Gazete haberinin ekseni, anilan
kuruluslardaki kimi sosyalistlerin, gecmisteki siyasi/orgutsel faaliyetleriydi. Zaman, yine eski pasli silaha, klasik-anti komunist propaganda yoluna sarildi.

Gulen'in avukatlari da, ogrenciler ve arkasindakiler hakkinda dava acacaklarini acikladilar. (bkz; Zaman, 17 Subat 1998)

Fakat Zaman gazetesi, kanunen yasak olan ''Ataturk'' adinin alinmasiyla, bir sifati ifade eden ''Ataturkcu'' sozcugunu bilerek birbirine karistirip, sanki ''Ataturkcu'' sifatinin da bir kisiye, dernege, kurulusa verilmesinin yasadisi olacagi yolunda izlenim birakti. Acik bir demagoji kokuyordu soz konusu haber.

Bu arada, genelde dinci vakiflari barindiran Turkiye Gonullu Tesekkuller Vakfi Baskani Ahmet Sisman da, ''kimligi belirsiz iki ogrenciye isnat edilerek Fethullah Gulen'in karalanmasi'' ni kinadi. Gulen'den ''Ozur dilenmesi'' ni istedi. (Zaman, 14 Subat
1998)

Islami egilimli avukatlardan olusan Hukukcular Dernegi Baskani Av. Necati Ceylan, ''bu aciklamayla hukukun cignendigini'' belirterek, ''bu acikca yargisiz infazdir'' yolunda gorus belirtti.

Ancak, STKB gerilemedi; daha once basin onune cikmayan ve adlarini gizleyen iki ogrenciyi kamuoyuna tanitti. ''Hoca'nin Gorunmeyen Yuzu- Okullari'' adiyla, iki ogrencinin anlatim ve iddialarini iceren kitabi basina dagitti.

Basta Zaman gazetesi olmak uzere Fethullah Gulen'e yakin duran cevre ise, ogrenci ''yakinlarinin ifadelerine'' dayanarak, ''anilan iki kisinin STKB tarafindan aldatildigini; kendilerine burs verildigini ve milyarlarca lira takdim edildigini'' soylediler. Zaman, daha bir gayretli davranarak, STKB'nin toplantisina katilan Turk-Is 1. Bolge Temsilcisi Faruk Buyukkucak' la goruserek, ''bu zatin, STKB tarafindan baska bir gerekceyle toplantiya davet edildigini: oysa, basin toplantisinin Fethullah Gulen aleyhinde oldugunu
ogrenince, oyuna getirilmis oldugunu ve toplantiyla bir provokasyon tezgahlandigini'' (13 Subat 1998) yazdi.

Aydinlik dergisine yaptigi aciklamaya gore, Buyukkucak soyle dedi: ''STKB toplantisina bilerek ve isteyerek katildim. Oyuna falan da getirilmedim. Zaman gazetesi carpitiyor. Tekzib icin ariyorum, ama karsima cikmiyorlar.'' (bkz; 15 Subat 1998)

Aksam 'dan Nazli Ilicak, ''Ser cephesi hala gorevde'' basligi ile su satirlari kaleme aldi: ''Refah Partisi'nden sonra, sira galiba Fethullah Gulen Hocaefendi aleyhine bir kampanya baslatmaya geldi. Bazi gazete ve dergilerde haberler yayinlaniyor, duzmece sehitler bulunup toplantilar duzenleniyor. Gene birileri dugmeye basti... Birtakim sivil toplum kuruluslari cemaatin okullarinda
okuyan iki eski talebeyi bulmuslar. Okullarda, onbinlerce ogrenci okuyor. Iki tane sutu bozugu, isimlerini gizli tutmak kaydiyla konusturuyorlar... Malum cevreler, Refah'i pacasindan tutup alasagi ederken, medya ve muhalefetten destek bulmuslardi. Bugun, sartlar daha farkli gozukuyor. Gulen Hoca'nin basinin, toplumun, siyasi kadrolarin icinde cok sayida destekcisi var..'' (13
Subat 1998)

STKB, basina yaptiklari ikinci bir aciklamada, ''STKB'de yer alan tum orgutler yasaldir'' dedikten sonra, ''Seriat devleti getirmek isteyenler, hangi kademelere gelmis, hangi gorev ve yetkileri ele gecirmis olursa olsun, demokratik, laik, sosyal hukuk devlet ilkelerine gercek anlamlari ile sahip cikan bizleri bilincli ve kararli sekilde karsilarinda bulacaklardir'' yolunda gorus belirtti. (Cumhuriyet, 14 Subat 1998)

Ardindan ''Fethullah'in parlatilan yildizini sondurecegiz'' sozlerini soyledi. (Aydinlik, 15 Subat 1998).

Olayin hikayesi boyle.

Medya ile calisan Strateji Grubu

Ozellikle medya, Gulen cemaatine cok olumlu yaklasiyor. Dogrusu cemaat, medyayi cok iyi kullaniyor. Baslangicta, televizyonlarda ya da basindaki soylesiler, ozel olarak secilmis kisiler tarafindan yaptirildi. Bunlar anlasmali roportaj ve yazilardi.

Bunlar nasil yapiliyor? Bilinen seyler bunlar... Cesitli yontemler var... Basinda maddi ya da manevi cikar temin etme geliyor. Cemaat, Fethullah Gulen'in temas edecegi, soylesi veya TV programi yapacagi kisilerle ilgili olarak cok ayrintili bilgi toplar. Onlari degerlendirerek, uygulanacak stratejiyi saptar. Zaten, kendilerine uygun onerileri kabul ederler. Medya iliskileri ile calisan,
cok genis bir strateji grubu vardir. Bunlar, yazili ve gorsel basinla iletisim kurmanin yani sira, iclerinden bazilarini surekli beslerler.

G. Gulen cemaatinin cok uzun yillar kapali ve sessiz kalip, sonra birdenbire kamuoyunun gundemine girmesi, kuskusuz, cok ince bir politikanin sonucudur.

F. Gulen, 30 yila yakin bir zamandir bu cemaati olusturmus. Hicbir gazeteci, ciddi bicimde, bu cemaatin yetistirdigi genclerin dunyasina girmeyi dusunmemis. Cok saglikli bir arastirma, bazi seylerin Turkiye'de ne kadar ters gittigini ortaya cikarabilirdi.

''Nabza gore serbet vermek...''

Son gunlerde cemaatle ve hoca ile ilgili haber soylesiler cok artti. Bizlere, zaten, 1998 yili basi itibariyla cemaatin cok onemli hale gelecegi soylenmisti. Oyle de oluyor. Hele cemaatin odullerini alana unlu kisiler...

Bugun yukselen radikal Islama karsi Gulen'i umut isigi gorenler, kisa zaman sonra ne denli yanildiklarini anlayacaklardir...

Istanbul Gazi Mahallesi'nde meydana gelen olaylar sirasinda incinmis olan Alevilerin, bir anlamda destegini almak icin, 'Ben de Aleviyim' diyor F. Gulen. Bunu agabeylere sordugumuzda, 'Hocaefendi, bu sozleriyle ne demek istedi?' dedigimizde, bizesoylenen suydu: 'O Kizilbaslara ulasabilmenin, hareketimize engel olmalarini onlemenin yolu, biraz gururlarini oksamaktan gecer. Nabza gore serbet vermek gerekir. Hocaefendi, bunu yapmistir.'

Cemaat, Sunnilik disinda butun mezhepleri kesinlikle reddeder ve dislar. Dogu'dan gelmis Safii mezhebindeki bazi arkadaslar, zorla Hanefi yapildilar...

Takiyye, cemaatin temel felsefesidir. Kullanilan kod isimler, uzatilmis saclar, uzun favoriler, modern gorunusler, gerektiginde kizlarin baslarini acmaya zorlanmalari, hep hedefe varmak icin kullanilan gostermelik hareket ve aldatmacalardir...

Oysa, hizmette, surekli olarak, yillarca beyinlerimize 'cemaat disinda dost olmayacagi, cemaat disindaki butun insanlarin cok kotu insanlar olduklari' asilandi.

Burc FM, STV, Sizinti, Aksiyon vs'den olusan bu cemaatin medyasi, propagandalarini yapmak ve kendilerini tanitmak acisindan cok onemlidir. Yayinlarda tarihi ve guncel olaylar cok degisik acidan yorumlanarak verilmek istenen mesajlar topluma ulastirilir. Ama, bilir misiniz ki, bu yayinlar biz cemaat ogrencilerine yasaktir.

Bizler STV, Burc FM'i izleyemeyiz. O yayinlardaki cagdas bir konusma, konuklarla sohbetler ya da muzik programlari bizim kafamizi karistirabilir diye... Cunku yayinlar, cemaatin kamuoyuna yansiyan yuzu icin ozel olarak secilmis programlardan olusur.(*) Cemaatte 'kadin sesi kesinlikle haramdir' fikri, ilk ogretilenlerin basinda gelir. Oysa, STV'de Eser - Engin Noyan cifti
birlikte program yapmaktalar. Hizmet evlerinde aynen STV gibi Burc FM'i de dinleyemeyiz. Agabeylere sordugumuzda, 'bu yayinlarin ehli dunya icin oldugunu, topluma hos gorunmek, taraftar bulmak, kabul gormek icin ozel olarak hazirlandigini, bizler icin hayirli olmayacagini' soylerler.

Ote yandan, zar zor gecinirken, bizleri mecburen Zaman ve Sizinti gibi cemaatin yayinlarina abone yaparlardi. Yurt ve evlerde kalan herkesin bir gorevi vardi; Zaman gazetesi, Sizinti dergisi sorumlulari gibi. Onlara kazandirdiklari her abone icin, 'ahirette sana su kadar Huri verilecek ve sevap yazilacak' diyerek calismalari, gazete ve dergilerin tirajlarinin arttirilmasi saglanirdi.



ISIK EVLERI

Gulen'in deyimiyle, (ogrencilerin/agabey adi verilenlerin kaldigi-F.B.) 'Isik Evleri' cemaatin inanmis ya da ticari imkanlar saglanmis esnaf ve isadamlari tarafindan finanse edilir. Cemaat icin agi genisletmenin yolu, yeni mali kaynak ve insan gucu bulmaktadir. Cemaatin birlik butunluk icinde birarada bulunup, amaclarini gerceklestirmesi icin, yeni gelenlere manevi ve mukaddes degerlerin onemi benimsetilir. Ahiret hayatlarinda elde edecekleri kazanimlar, sevaplar anlatilir. Onceleri Anadolu'daki esnaflarla baslayan, sonra buyuk kentlere ve is dunyasina ulasan bu maddi yardimlarin birer Allah ve Peygamber hizmeti oldugu kabul edildigi icin, cemaat bu konuda pek zorluk cekmez.

(Bu yardimsever kisilerin) cemaatin, ogrencileri Ummet ruyalari ile egittiklerini bilmedikleri muhakkak. 'Hayirli bir is' diyerek buna sariliyorlar. Boylece, Turkiye'nin dort bir tarafinda, ilcelere kadar uzanmis bu evlerde, okullardaki basarili, zeki cocuklarla baglanti kurulur. Genellikle okul birincileri secilir.

Bu nedenle, 'Isik Evleri', cemaate adam kazandirmanin en etkili yontemidir. O evlerde gorulen yakinlik, karsilik beklemeden yapilan yardimlar cocuk dunyamizda bizlere, o gune degin hic sahip olmadigimiz duygulari, heyecanlari yasatir. Ancak cemaate girdikten ve cemaatin bir kucuk uyesi olduktan sonra muthis bir degisim baslar. Bir askeri disiplinle, oylesine kati kurallarla yasamaya baslanir ki, dayanmak cok guctur.

... Yurt belletmeni, beni, sabah namazina kaldirdi. Ustum acik oldugu icin cok usurdum. Bir de sabahlari buz gibi suyla abdest alirdik. Bir keresinde abdest almak istemedim. Belletmen, zorla beni suyun altina soktu. Ondan sonra hasta, sinuzit oldum...

... Yatsi namazi ve tesbihattan sonra, ev imaminin sohbeti vardir. Sonra Nur Risaleleri ve F. Gulen'in kitaplari okunur, kasetleri izlenir. Haftada en az (biz ogrenciler icin ozel olarak hazirlanmis) 3 kaset video izlenir. Islamin nasil yeniden yonetime hakim olacagi, ozlenen Ser-i duzenin topluma faydalari ve benzeri hedefler tekrarlanir. Ya da Hoca'nin yeni cikan bir kitabi sayfa sayfa
okunur. Ev imami tarafindan yorumlanir. Hepsinden sinav yapilir. Mecburi yarismalar duzenlenir ve kazananlara, yine Hoca'nin baska bir kitabi verilir.

Evler cok guzel dosenmis, her turlu imkani olan evlerdir. Ev imami, ogrencilerle surekli toplanti halindedir. Dikkati cekmek icin, toplantilar herkesin uykuda oldugu zamanlarda yapilir. Siki istisare icindedirler. Eve gelen ogrenciler kivama gelmisse, onlarin planlamasi yapilir. Zaman gazetesinin promosyonu icin calisilir. Her evin imami, abone bulmak konusunda yaris icindedir.

''Kutsal cemaatten olmak...''

Bir kere, beyinlerimize su ana fikir sanki kazinmistir: 'Bu cemaatten olmak cok buyuk bir nasiptir. Yani oyle bir kismettir ki, herkese nasip olmaz. Allah'in ancak cok sansli ve secilmis kullari, bu cemaatin bireyleri olabilir. Bu kutsal cemaatin manevi bir misyonu var'...

Ayrica, surekli olarak cemaatin cok buyudugu ve hayatta ne olmak istersek -kaymakam, vali, polis, ogretmen- olabilecegimizi ya da nerede ve nasil bir is kurmak istiyorsak, cemaatin hemen yardim edecegini soyluyorlardi. Cemaatin sadece Turkiye'de degil, butun dunyada yayildigini ve cok guclu oldugunu soyluyorlardi.

Eger cemaate karsi olumsuz bir davranisiniz olursa, hizmeti sekteye ugratacak birsey yaparsaniz, en basta 'sefkat tokadi' yersiniz. Allah'in kapisina sirtini donmeniz ve Allah'in da size sirtini donmesi... Peygambere karsi gelmeniz... bunun sonuclari ne olabilir? Bu tur oyle korkutucu seyler anlatilir ki, inanci olan bir insan icin bunlara tahammul edilemez... Eger cemaate karsi cok buyuk bir sey yaparsaniz, hizmette kucucuk bir hata yapmis olursaniz, Allah basiniza oyle husumetler getirir ki, ne dunyada ne de
ahirette belinizi bir daha dogrultamazsiniz. Sefkat tokadini muhakkak yersiniz...

Cemaat, cok net soylemek gerekirse, ana hatlariyla:

a) Isik Evleri ve yurtlarda yetistirilen, Gulen'in deyisiyle, 'Isik Suvarileri' yle yeni bir toplum yaratmak... Altin Nesil denen, bu yetistirilen genclik, cemaatin ana hedefleri cercevesinde yeni bir toplum yaratacaktir.

b) Yaratilan yeni toplumda Islami duzen hakim olacaktir. Bu da laik demokratik Turkiye Cumhuriyeti'ni sona erdirip, yerine Ser'i kanunlarin gecerli olacagi, Islami devleti kurmakla gerceklesecektir.

... Yetistirilip, kendilerini Altin Nesil denilen yeni nesil, Ataturk'e, devrimlerine ve onun eseri olan Cumhuriyet'e dusmandir. Onunla hesaplasmak uzere yurt, kolej ve Isik Evleri'nde egitilmislerdir. Ser'i duzeni arzulayan tek tip insanlardan olusan yiginlari olusturur...

Yani bir kul oluyoruz. Artik hangi yone suruklenirsek, nereye goturulursek oraya gidiyoruz. Sormayan, sorgulamayan, kendine soylenen her seye riza gosteren, itaat eden kisi oluyoruz. Agabeyler ne derse, itirazsiz kabul edeceksin...



Orduya yonelik siyaset

Gulen ve cemaati; planli surdurdukleri calismalarinin onunde engel olarak hep orduyu gormuslerdir. (Orduyu) ele gecirme hep basarisizlikla sonuclaninca, Gulen, su anda orduya yonelik su politikayi izlemektedir:

1) Orduya hos gorunme (bu arada hizmet calismalarini yine sessiz ve derinden devam ettirme)

2) Askeriyeye karsi bazi politikacilardan alinmis tavizlerle polisi guclendirme (Asker-polis denkligini olusturmaya calisma).. Ordunun istedigi zaman ihtilal yapabilme ihtimalini onlemenin yolu ya da orduyu ele gecirmek ya da boyle bir guc dengesi olusturmakla saglanabilir (polis kolejlerine girmek, ogretim uyelerini ozel olarak sectirmek ve cemaate bagli polisleri daha ogrencilik yillarinda etkilemek, hizmete sokmak)..

Nitekim basina yansiyan pek cok olay, cemaatin polis camiasinda oldukca etkin oldugunu gostermistir. Kati hizmet anlayisi icinde yetistirilen bu polisiye kuvvet, gerektiginde silahli bir guc olarak ordunun karsisinda yer alabilir diye dusunulmustur.

Gulen, ordu konusunda o kadar hassastir ki, askerin almis oldugu her olumsuz karar, onu hasta eder, yataklara dusurur... Idari ve siyasi kadrolardaki muritleri, ona tehlikeli durumlari (darbe vs-FB) ihtimalleri cok kisa zamanda ulastiriyorlar kuskusuz...

... Hizmet, askeriyeye cok buyuk onem vermektedir. Su anda Hizmet'in hedefi askeriyedir. Bu kurumu da ele gecirirlerse, Turkiye cok buyuk bir kaosun icine suruklenecektir.

Hizmet devamli olarak, uygun kisilige, asker kisiligine sahip sir vermeyen elemanlari secer ve eliyle askeriyenin icine koyar. Bunlardan biri de bendim. Ancak birkac arkadasimiz, daha sonra askeri okullarda fark edilerek okuldan uzaklastirildilar. Bizleri, askeri okullarda kendimizi belli etmememiz icin ozel olarak egitirlerdi. Mesela, gozlerimizle namaz kilardik....

Orduya yonelik siyaset

Gulen ve cemaati; planli surdurdukleri calismalarinin onunde engel olarak hep orduyu gormuslerdir. (Orduyu) ele gecirme hep basarisizlikla sonuclaninca, Gulen, su anda orduya yonelik su politikayi izlemektedir:

1) Orduya hos gorunme (bu arada hizmet calismalarini yine sessiz ve derinden devam ettirme)

2) Askeriyeye karsi bazi politikacilardan alinmis tavizlerle polisi guclendirme (Asker-polis denkligini olusturmaya calisma).. Ordunun istedigi zaman ihtilal yapabilme ihtimalini onlemenin yolu ya da orduyu ele gecirmek ya da boyle bir guc dengesi olusturmakla saglanabilir (polis kolejlerine girmek, ogretim uyelerini ozel olarak sectirmek ve cemaate bagli polisleri daha
ogrencilik yillarinda etkilemek, hizmete sokmak)..

Nitekim basina yansiyan pek cok olay, cemaatin polis camiasinda oldukca etkin oldugunu gostermistir. Kati hizmet anlayisi icinde yetistirilen bu polisiye kuvvet, gerektiginde silahli bir guc olarak ordunun karsisinda yer alabilir diye dusunulmustur.

Gulen, ordu konusunda o kadar hassastir ki, askerin almis oldugu her olumsuz karar, onu hasta eder, yataklara dusurur... Idari ve siyasi kadrolardaki muritleri, ona tehlikeli durumlari (darbe vs-FB) ihtimalleri cok kisa zamanda ulastiriyorlar kuskusuz...

... Hizmet, askeriyeye cok buyuk onem vermektedir. Su anda Hizmet'in hedefi askeriyedir. Bu kurumu da ele gecirirlerse, Turkiye cok buyuk bir kaosun icine suruklenecektir.

Hizmet devamli olarak, uygun kisilige, asker kisiligine sahip sir vermeyen elemanlari secer ve eliyle askeriyenin icine koyar. Bunlardan biri de bendim. Ancak birkac arkadasimiz, daha sonra askeri okullarda fark edilerek okuldan uzaklastirildilar. Bizleri, askeri okullarda kendimizi belli etmememiz icin ozel olarak egitirlerdi. Mesela, gozlerimizle namaz kilardik....
KAYNAK: www.geocities.com/fettosh/hoca.htm
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
ALISAN
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Aug 12, 2005
İletiler: 36
Şehir: TÜRKİYE

İletiTarih: Sal Tem 04, 2006 9:11 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bunlar soysuzdur
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
EgE
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Mar 14, 2003
İletiler: 1129
Şehir: EGE DENİZLİ

İletiTarih: Sal Tem 04, 2006 4:24 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

NURETTIN VEREN'IN KANALTURKTE YAPTIGI ACIKLAMALAR

CEMAATIN IC YUZU!



Bölüm 1
Bölüm 2
Bölüm 3
Bölüm 4

Nur Belgeseli


Önceden bu görüntüler sunuldumu bilmiyorum. Belki Kanaltürk´de izleyenleriniz olmustur. Eger izlemeyenler varsa burdan izlesinler.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
otuken17
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Apr 01, 2006
İletiler: 162
Şehir: Remscheid

İletiTarih: Sal Tem 04, 2006 5:03 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

papazin elini öpenle isimiz olmaz. öperken hic utanmadimi ?
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
EgE
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Mar 14, 2003
İletiler: 1129
Şehir: EGE DENİZLİ

İletiTarih: Sal Tem 04, 2006 5:10 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

NURETTIN VEREN'IN KANALTURKTE YAPTIGI ACIKLAMALAR

CEMAATIN IC YUZU!



Bölüm 1
Bölüm 2
Bölüm 3
Bölüm 4

Nur Belgeseli


Önceden bu görüntüler sunuldumu bilmiyorum. Belki Kanaltürk´de izleyenleriniz olmustur. Eger izlemeyenler varsa burdan izlesinler.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
EgE
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Mar 14, 2003
İletiler: 1129
Şehir: EGE DENİZLİ

İletiTarih: Sal Tem 04, 2006 6:34 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Cemaatin ic yüzü!

- Mutlaka izleyin...

- Sag tus ile indirin...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
mustafayaman
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jan 09, 2006
İletiler: 315
Şehir: türkiye

İletiTarih: Sal Tem 04, 2006 9:27 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Fetullah Gülen'in 35 yıl yanında kalan Nurettin Veren, şok açıklamalarını sürdürüyor. "Cemaat içinde toplanan tüm paralar Fetullah Gülen'e teslim edilir."


Nurettin Veren,ailesinden 4 yıldır ayrı yaşadığını ve ayrılığın temelinde de Gülen cemaatinin etkili olduğunu söyledi.


Çocuklarının kendisinden nasıl ayrıldıklarını açıklayan Veren, 6 çocuğunun kendisini mahkemeye vere rek ayrıldıklarını, o günden sonra da bir daha kendisini aramadıklarını anlattı.


“Gülen benim çocuklarımın isim babasıdır. Her çocuğum doğduğunda kulağına ezanı bizzat kendisi okumuştur. “ diyerek konuşmasını sürdüren Veren, daha sonra şunları söyledi.


" Ben hanımımla 16-17 yaşlarında evlendim. Tam 30 yıl peçe ve eldivenle dolaştı. Bizim evimizde cola dahi içilmezdi. Yasaktı. Sonra ben keskin virajlar alınca, tavrımı netleştirince ailem üzerinde cemaat baskı kurmaya başladı. Çocukların adına her ay bankaya eğitimlerini sağlamak adına 1.500 dolar yatırılıyor. Cemaat benim oğullarıma bakıyordu ve oğullarıma para verileceğini yüzüme karşı söylediler. Ve ailem beni terk etti. Bir duruşmada 30 yıllık evlilik yıkıldı. Aradan 4 yıl geçti ve şimdiye kadar ailemle tek telefon konuşmamız olmadı. Kendilerine beddua ediyorum.İki dünyada da yakaları biraraya gelmesin. Çocuklarıma ve karıma hakkımı helal etmiyorum. İhsan Tekoğlu,Abdullah Aymaz, Ali Çelik adıl arkadaşlar bana gelip, cemaatin Kuran"a el bastırıp yemin ettirdiğini ve “Artık Veren"le telefonda dahi olsa görüşmeyin” diye talimat aldıklarını söyledi.
Dünyanın en uzak papazlarıyla can ciğer dost olan Fetullah Gülen, kendi arkadaşlarını , arkadaşlarına boğdurabiliyor."


Veren'in muhtelif konular üzerindeki sözleri şöyle...

FAİZLE VERGİNİZİ ÖDEYEBİLİRSİNİZ

Gülen kitaplarından birinde şöyle diyor. "Faizlerinizle verginizi ödeyebilirsiniz.Çünkü bu ülke gavur bir ülkedir. Faizin var olduğu bir ülkede , siz bu bu faizle vergilerinizi ödeyebilirsiniz.Sakıncası yok"

NURİYE AKMAN OLAYI

Nasıl olmuşsa olmuş, Fetullah Gülen'in etkisine kapılmış biridir .Kendisi iyi bir roportajcıdır ama sonradan imana gelmiştir. Şaşırtıcıdır.

BU CEMAAT BİR RUHBANLIK SINIFIDIR.

Evlenmemek İslam'ın özüne aykırıdır. Bunu hem kendisine uygulamıştır, hem de arkadaşlarımıza uygulamıştır. Arkadaşlarımız içinde 50 yaşından önce evlenen yoktur. Çünkü Gülen 50 yaşından önce evlenmenin dinen sakınıcalı olduğunu söylemiştir.

Evlilik ruhban sınıfında yasaklanmıştır. Fülen, cemaatini Musevi bir Cemaat olarak tanımlar.

GÜLEN YENİ BİR DİN GETİRİYOR

Fetullah Gülen, kendine göre bir kuran anlayışı, bir fıkıh ve fetva anlayışı geliştirmiştir. Dinin her ünitesinde yenilik yapma, hristiyanlık, yahudilik ve İslamiyetin harmanlandığı yeni bir din sunuyor.

GÜLEN CEMAATİNİN FİNANS KAYNAKLARI

Örgütte esas olan aynen kapalılık belirsizlik ve bilinmezliktir. Özel yeminlerle özel sadakat testleriyle yürüyen bir sistemdir. Herşey devletin bilgisi ve belgesi dışında tasarlanmıştır. Gülen sistemi sistem elini salladığı zaman hiçbir şeye değmeyecek şekilde dizaynt edilmiştir.

Bu işin sistemin işleyişi niçin gizlilik içindededir. Niçin umuma açık değildir. Her sene ramazan ayı gelmeden zekatlar toplanır. Zekat sadaka gibi değildir. fakirin zengin üzerindeki hakkıdır.

Vergi zekat yerine geçmez anlayışı hakimdir. Bu toplanan paralar gizli olması,

PARALAR 5. KATTA TOPLANIR.

Teşkilatın yönetim kurullarının toplantıları dersanelerin 5.katlarında yapılır. Ve kim ne kadar para verecekse, ona göre düzenlenmiş özel odalara alınırlar.

Nİçinh dersaneler tercih edilir. Çünkü bu dersanelerö ğrencilerin sık sık gidip geldikleri yerlerdir ve yönetim kurulu üyeleri ya da cemaattin diğer üyeleri geldiğinde dikkati fazla çekmez.

Niye 5.kat ?

5.Katlar en üst katlarıdır binanın ve öğrenci çok az gidip geldiği yerdir.

10 trilyon ve üstü insanlar toplanır bu alanda

5 ve 10 trilyonla verecek kişilerin toplandığı bölüm

1 ila 5 trilyon arasında

1 milyarla 500 milyar arasında para vereceklerin toplandığı yerler.

BURS VERİLMEZSE...

Burs vermezseniz, size karşı mesafe alınır. Krediniz en fazla 2-3 senedir. Bu iki ya da üç yıl içinde para vermezseniz, cemaatte krediniz biter. Ya sizi uyarırlar ya da cemaatten uzaklaştırırlar.

PARA NASIL AKLANIR?

Cemaat içinde en ahmak olan bir şirket sahibi çağrılır., Toplanan paralar , bu adamın hesabına aktaralır. Bu kişi cemaat içindeki en ahmak olan kişidir. Zaten Sadakatte para esastır. Bu kişi vasıtasıyla toplanan paralar aktarılır.

Paraları dağıtma görevi için başkası devreye sokulur. Dağıtma görevini de Mustafa Özcan yapar. Kartal merkez vaizidir kendisi...

CEMAAT İÇİNDE YER ALAN İŞADAMI TİCARETİNİ YÜKSEK GÖSTERMEK ZORUNDADIR.

Cemaati çinde yer alan işadamı, ticareti iyi olmasa da, iyi göstermek zorundadır. Bu da verdiği para yardımlarıyla birlikte olur. Bu sayede hem cemaat içindeki itibarını yükseltir. Hemde gerektiğinde cemaati kendi maddi çıkarları için kullanmaya başlar. Yani takiye cemaat içinde de vardır.

İNSANLAR FETULLAH GÜLEN İÇİN VERİYOR, ALLAH İÇİN DEĞİL

İnsanlar Fetullah Gülen'in gözüne görmeki çin madti yardımda bulunuyorlar. allah için değil.

CEMAATİN SERVETİ 10 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDEDİR.

Sanırım Emin Çölaşan cemaatin servetini 10 milyar dolar olarak yazmıştı.Ancak eksikitir. Ben daha fazla olduğunu söyleyebilirim.

YURTDIŞI İHALELERDE CEMAAT YÜZDE VERİLİR

Tüm yurt dışı ihalelerde cemaatin yüzde 10 payı vardır.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
bozkurt_1312
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Feb 08, 2006
İletiler: 198
Şehir: Mardin

İletiTarih: Çar Tem 05, 2006 9:39 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bunların oyunlarını herkese gostermelıyız.Bunun vaktı geldıde gecıyor.Dın kısvesı altında nasıl somurulduklerını anlasınlar.Bır arkadasımızın ablası onların ıcınde ve okulllar tatıle gırmesıne ragmen onu evıne gondermıyorlar.Kendı sulalesınden olan erkek akrabalarıyla hatta abısıyle gorusmesıne bıle ızın vermıyorlar.Neymıs efendım kadının erkegın yanında durması gunahmıs.Ulan onlar akrabası aılesı onlarla konusmasında sızın gıbılerıyle mı konussun.Bırde cemaatte soyle bırsey varmıs.Iclerındekı kadınlarla erkeklerı brbırlrıyle evlendırıyorlar.Ve hayatının sonuna kadar kendılerıne baglı hale getırıyorlar.Devlet bakalım unların oyunlarına ne kadar goz yumacak
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
GENC-ULKUCU
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Feb 14, 2006
İletiler: 14

İletiTarih: Çar Tem 05, 2006 8:46 pm    ileti konusu: DG Alıntıyla Cevap Gönder

yıne nur cemaatının uzerıne bır takım kişi veye kişiler bir oyunlar oynamaya ve sıyaset yapmaya başlamışlar arkadaslar bız ler ulkucu bırır camıayız boylo kendımizi vaya bızce kutsal olan islam dinini kullanarak siyaset yapmayalim yeter ardık nur camatiyle ugrastıgımız bırazda kendı uzerimize dusenleri yapsak dıyorum bilmem anlata bılıyormıyum?
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Per Tem 06, 2006 8:39 am    ileti konusu: Re: DG Alıntıyla Cevap Gönder

GENC-ULKUCU demiş ki:
yıne nur cemaatının uzerıne bır takım kişi veye kişiler bir oyunlar oynamaya ve sıyaset yapmaya başlamışlar arkadaslar bız ler ulkucu bırır camıayız boylo kendımizi vaya bızce kutsal olan islam dinini kullanarak siyaset yapmayalim yeter ardık nur camatiyle ugrastıgımız bırazda kendı uzerimize dusenleri yapsak dıyorum bilmem anlata bılıyormıyum?

çok güzel anlatıyorsun nasıl bir çakal olduğunu.Bir de şu yazdıklarını okuyalım da kararımızın ne kadar adil olduğu ortya bir kez daha çıksın.
Alıntı:
burada bir arkadasimiz sayin fethullah hoca efendiye dil uzatmis guya haca efendi amarikanin ajaniymis ben burda sunu belirtmek istiyorum bizler boyle alimleri dislarsak sahip cikmaz ise iste boyle din dusmanlari alimlerimize sahip cikip onlari iste kabul edmediler ama biz kucak actik diye sizleri ve bizleri kotulemektedirler.sen kimsinde degerli sahsiyeli bir insan olan sayin FETHULLAH HACA EFENDIYE DIL UZATIYORSUN. sen biirmisin ki haca efendi vaaz verirken onu dinlemeye kimin geldigini nerden bileceksinki KAINATIN EFENDISI MUHAMMET SAV geldigini biliyormuydun sevgili gonuldasim SAYGILARIMLA.arkadasimizi ozure davet ediyrum VUSLATIM

ÇAKALLIĞIN TESCİL OLDU.DAYANAMIYORSUNUZ DEĞİL Mİ CEMAATLERE SÖZ SÖYLENİLMESİNE?ATILACAĞININZI BİLE BİLE GENE YAPIYORSUNUZ DEĞİL Mİ?ÇÜNKÜ GÖREVİNİZ BU.ÜYELİĞİN İPTAL!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi



Kayıt: Nov 02, 2004
İletiler: 3121
Şehir: Turan/Almanya

İletiTarih: Per Tem 06, 2006 9:46 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Genc Ülkücü

Sana anlatilan o kadar lafa, sabira, kaybedilen zamana ve emege yazik...

Ülkücülügü kendimize uydurmayacak, kendimiz Ülkücü olmaya gayret edecegiz...

Gayrisinda yol bulanlar aslinda sasirmis olanlardir...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
tamerr
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Feb 27, 2006
İletiler: 416

İletiTarih: Per Tem 06, 2006 11:20 am    ileti konusu: kutluyorum Alıntıyla Cevap Gönder

Sabırla çakal çukal tayfasına karşı dimdik ayakta duran ve engin bilgisiyle gereken cevapları veren kadir21 kardeşimi veya ağabeyimi canı gönülden kutluyorum...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 10. sayfa (Toplam 13 sayfa)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki »  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1