Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - HÜSEYİN NİHAL ATSIZ
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: 1, 2  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Çar Arl 13, 2006 7:19 pm    ileti konusu: HÜSEYİN NİHAL ATSIZ Alıntıyla Cevap Gönder

O’NUN TÜRK BEYİNLERİNDE VE TÜRK YÜREKLERİNDE HAKKI BÜYÜKTÜR

11 Aralık 2005 Atsız Ata’nın ölüm yıldönümüdür. Her Türkçünün beyninde, kalbinde önemli bir yeri olan ve her Ülkücü de büyük bir hakkı bulunan merhum hocamızı, bir defa daha saygıyla, sevgiye anıyoruz.
Atsız, Türklüğün son yüz yılda yetiştirdiği müstesna evlatlarından biriydi.
“Nihal Atsız, kendini bildiği günden son nefesini verinceye kadar ateşini hiçbir an küllemediği Büyük Türklük Ülküsünün sarsılmaz temsilcisi olmuş, bu ülküyü savunmada kendini daima bir ordu gücünde bulmuştur.”
Ömrü, “Bütün Türkler bir ordu” haykırışı ile geçen “Ne mutlu Türk’üm diyene!...” haykırışı ile gelişen büyük Atsız, ahlak ve karakter bakımından da tefeyyüz etmiş biriydi. Diyebiliriz ki, aydınlarımız arasında onun kadar sağlam olan bir kimse bulmak çok zordur. O, hep para ve mevki hırsından uzak yaşamış, davasına ve ahlakına en küçük bir leke düşürmemiştir.

Evet, değerli dostlar, merhum Atsız, çok yönlü bir kişiliğin sahibiydi. Ülkü adamıydı..Gönül eriydi...Vefa insanıydı...Dost canlısıydı...Dürüstlük ve namusluluk abidesiydi...
Duygulu ve kuvvetli bir şairdi...Kuvvetli bir dil bilginiydi....Gönül Bayrağımız, yürek lisanımız Türkçe’mizi onun kadar doğru yazan ve onun kadar doğru telaffuz eden çok az insan tanıdım ben. Türk gibi yazar, Türk gibi konuşur ve Türk gibi yaşardı..
Evet, Atsız Ata, çok iyi bir şairdi..Bize göre İstiklal Marşımızın müellifi merhum Mehmet Akif’ten sonra en büyük şair, Nihal Atsız Bey’dir. Söz buraya gelmişken, O’nun, (ADALAR DENİZİNDEN ALTAYLARIN DAHA ÖTESİNE KADAR BÜTÜN TÜRK GENÇLİĞİNEA) başlığı altında kaleme aldığı o muhteşem şiirinin bir başka benzerini görmediğimizi, okumadığımızı ve dinlemediğimizi söylersek, lütfen bunu mübalağada aşırı gidilmiş bir itiraf olarak telakki etmeyiniz!.
Bu muhalled eser yirmi kıtadan müteşekkildir. Yazımızın sonunda tamamını takdim edeceğim.
( Not: Mezkur şiiri, yıllar önce ezberlemiştik. Halen de hafızamızda mevcuttur. DAVA dostlarımızdan ricamız: Ne olur gençler! Siz de adı geçen şiiri lütfen ezberleyeniz!....Daha sonra da bulduğunuz her fırsatta, her bir zeminde haykırarak okuyunuz!. Bu sizin beyin enerjinizi artıracak ve dava aşkınızı zenginleştirecektir
Heyhat......
Değirmeni sel almış, galiba biz çakıldak arıyoruz...
Acaba bugün genç arkadaşlarımızdan kaçta kaçı, Atsız Atayı bilir, tanır ve O’nun değerli kitaplarını okur..
Çok az çok.....
Beyler! Merhum Hocamız Atsız Beğ’i tanımayan ve O’nun eserleriyle içli-dışlı olmayan ve şiirlerinden bir kaçını ezbere bilmeyen insanın:”BEN BİR ÜLKÜCÜYÜM” demesi -diyebilmesi- ve bunu ifade etmeyi”HAK” etmiş olmasının kolay kolay mümkün olmayacağı kanaatindeyiz. Bir de her Türk genci, (bilhassa Ülkücü) şiir yazmalı, şiir okumalı ve özellikle de Ülkücü şairleri yakından tanımalı, o insanların telif ettiği kitaplara sahip çıkmalı ve eserlerinden azami derecede müstefit olmalıdırlar!)




Ülküler Milletlerin Manevi Gıdasıdır

Türk Ülküsünün en güçlü savunucularından biri olan Atsız Bey, aynı zamanda da büyük bir fikir adamıdır. O’nun çeşitli konularda getirdiği yeni fikirler, Cumhuriyet döneminde yetişen bütün ülkücü nesiller üzerinde çok büyük bir tesir yaratmıştır.
Merhum Hüseyin Atsız Bey, her şeyden önce Türk’ü Türk ten başkasının sevmeyeceğine inanıyordu. Başka milletlerin Türk’ü sevmesi, gerçekten de bir sevgiye değil; geçici bir nezakete, menfaat icaplarına ve siyasi zaruretlere işaretti.

Atsız;”TÜRKÇÜLÜK, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN ADIDIR. TÜRKÇÜLÜK TÜRK SEVGİSİ VE TARAFTARLIĞIDIR. TÜRKÇÜLÜK BİR ÜLKÜDÜR. ÜLKÜLER, MİLLETLERİN MANEVİ GIDASIDIR. ÜLKÜSÜZ MİLLETLERİN EN TALİHLİSİ BİLE, SONUNDA SİLİK VE SÖNÜK KALMAYA MAHKUMDUR”.diyordu.

Atsız’a göre ÜLKÜ, bir milletin yürütücü kuvvetidir. Ülküsü olmayan toplumlar yerinde sayan bir yığınken, ülküsü olan milletler güneş hızıyla ilerleyen, ufukları delen bir kitledir.
Sözlük anlamı,”AND” ve “UZAK HEDEF” demek olan”ÜLKÜ”, topluluğu aynı yolda yürüten bir kuvvettir ki, bu uğurda insanlar birbirlerine karşı içten sözleşmiş gibidirler.
“Ülküler, gerçekle hayalin karışmasından doğmuş olan, düne bakarak yarını arayan, milletlere hız veren ve uğrunda ölünen büyük dileklerdir. Bir topluluktan ortak ülküyü kaldırın, insanların hayvanlaştığını görürsünüz”.diyen Atsız, bir şiirinde:

“ÜLKÜ DENEN NAZLI GELİN ERDE ŞAN İSTER,
BÜYÜK DEVLET KURMAK İÇİN BÜYÜK KAN İSTER.”
Mısraları ile ülkünün gerçekleşmesi için gerektiğinde ölümün göze alınmasının şart olduğunu belirtir. O’na göre milletler ölebildikleri nispette yaşama hakkına sahiptirler.

Yüzde Yüz Türk Olduğun Gün Cihan Senindir

Atsız’ı en iyi tanıyanlardan birisi olan Refet Körüklü Bey, onun Türkçülük anlayışını şu cümlelerle dile getirir:”Atsız, Türk’ün Türk olarak sahneye çıktığı günden bugüne kadar geçen dört bin yıllık tarihini bir ömürle temsil edebilen, bu temsil görevini yaparken şahsi hiçbir çıkar düşünmeksizin bu uğurda her türlü cefayı çeken ve inandığı davasına en ufak bir leke düşürmeyen,ırkımızın imbikten çekilmiş öz cevheri ve muhteşem abidesi idi. Bu eşsiz insanın büyüklüğü de buradan gelir. Kendisi:”TÜRK BİR VAZİFE İÇİN YARATILMIŞ, O VAZİFE KAİNAT TÜRKLEŞTİĞİ ZAMAN BİTER. VE YÜZDE YÜZ TÜRK OLDUĞUN GÜN CİHAN SENİNDİR”dediği gibi, Türk’ün vazife için yaratıldığını ve yüzde yüz Türk olduğu gün cihanın bizim olacağını bütün kalbiyle iman etmiş ve bu inançla yaşamış, bu uğurda nadir insanın tahammül edebileceği çileyi çekmiş, her musibeti ırkına has bir metanetle karşılamış, çektiği çilelerden hiçbir zaman şikayette bulunmadığı gibi hiçbir kimseden de merhamet beklememiştir.”

Atsız, “TÜRKÇÜ KİMDİR?” sorusuna şöyle cevap verir: “TÜRKÇÜ, MİLLİ ÇIKARLARI ŞAHISLARIN ÜSTÜNDE TUTAN, MİLLİ MUKADDESATA VE GEÇMİŞE SAYGI GÖSTEREN, GÖREV AHLAKI YÜKSEK OLAN, HAKSIZLIKLARLA SAVAŞTA KORKUSUZ BİR İNSANDIR.”
Türkçülük ülküsünün sağlamlaşması ve Türklüğün güçlenmesi için, her Türkçünün, bulunduğu yerdeki görevini inançla yapmasını şart koşan Büyük Türkçüye göre, Türkçülerin ilk işi, görevlerini arınmış bir gönül ve inanmış bir yürekle yapmalarıdır.

“TÜRKÇÜLÜK, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN ADIDIR. Diyen Atsız, Türkçülüğün dışardan gelmemiş tek yerli ve milli düşünce olduğunu belirterek Türkçülüğü şöyle tarif eder:

“TÜRKÇÜLÜK BÜYÜK TÜRK ELİNDE, TÜRK URUĞUNUN KAYITSIZ ŞARTSIZ HAKİMİYETİ VE BAĞIMSIZLIĞI İLE TÜRKLÜĞÜN HER YÖNDEN BÜTÜN MİLLETLERDEN İLERİ VE ÜSTÜN OLMASI ÜLKÜSÜDÜR. TÜRKÇÜLÜK, TÜRKLÜĞÜN GEÇMİŞTEKİ HAKLARININ MİRASINI İSTEMEK BAKIMINDAN HAKLI, MEŞRU VE TARİHİ BİR DAVADIR. TÜRKÇÜLÜK, TÜRK SOYUNUN RUHUNDA KANINDA, BEYNİNDE YAŞAYAN HAYAT PRNSİPLERİNİN FİKİR HALİNE GELMİŞ BİR ŞEKLİDİR. BUNDAN DOLAYI DA “SIRA” VE “SAYGI” ESASLARINI İHMAL EDEMEZ. TÜRKÇÜLERİN, DAHA ESKİ TÜRKÇÜLERE SAYGI GÖSTERMESİ BUNUN İÇİN ŞARTTIR.”

“TÜRKÇÜLÜK, MİLLİ MENFEATLARI KENDİ MENFAATLERİ KENDİ MENFAATLERİ ÜSTÜNDE TUTAN, MAZİYE VE MİLLİ MUKADDESATA SAYGI GÖSTEREN, HAKSIZLIKLA SAVAŞTA KORKUSUZ, VAZİFE AHLAKI YÜKSEK KİŞİDİR.
TÜRKÇÜLÜK; HAKLI, MEŞRU VE TARİHİ BİR DAVADIR.
MACERACI DEĞİLDİR.
“Dünya bir çarpışma alanıdır.”
“Yaşamak için savaşmak lazımdır.”
“Milletleri savaşa hazır tutan iki vasıta vardır. Bunların biri maddidir ki, bu tekniktir. Diğeri ruhidir. Buna ülkü diyoruz.”
“Ruhi kuvvet olan ülkü, toplulukların yaratıcı kuvveti olduklarında milli ülkü olurlar. Milli ülkü, bir milletin büyüme isteği, milli üstünlük inancıdır.”

“İnanalar için, Türk ülküsünün gerçekleşmesini beklemek haktır.”
“Milli ülkü toplumumuzdaki maddecilik hastalığı geçince yeniden parlayacaktır

Atsız İçin; Şan ve Şöhret Değil, Sadece Ülkücü Olmak Şereftir..

“YAKARIŞ” şiirinin şu dörtlüğünde, ATSIZ olmasının sebebini anlatır:

“YURT VE ŞEREF UĞRUNDA SEN SERİLDE TOPRAĞA,
VARSIN, HİÇ BİR DUDAKTA ANILMASIN ER ADIN!
KAN SIZARAK GÖĞSÜNDEN HUZURA VARINCA,
ISTIRABI DİNECEK BELKİ O GÜN KÜRŞAT’IN”

“Irkımızın kahramanları, milli tarihimizde çok sayıda vardır. Bunun için kahraman ve kahramanlık icat etmek gerekmez. Var olanın hakkını vermek yeter. Milli kahramanlarımıza saygı gösterilmekle birlikte, onların kusurları varsa söylenilmeli, kahraman olmayana kahramanlık payesi verilmemelidir.”
Atsız için, milli kahramanları unutmak bir felakettir. Sahte kahramanlar yaratmak ise;
hırsızlığı zeka dolandırıcılığı deha saymaya eşit bir faziletsizliktir.

Onun şu şiiri büyük bir milliyetçilik, Türkçülük gururu ve engin bir tarih şuurunun en güzel örneğidir.

“Türk Tarihi denilen kahramanlık şiirini,
Yeniden yazmak için, harcayacağın kandır.
Mısraları içinde en güzel ve en derini,
Batıda Niğbolu, doğuda Çaldıran’dır.

Türkçünün Mütevazı Olması Şarttır

Rahmetli Atsız, Türkçünün mütevazı olmasını şart koşar. Ona göre yapılanlar hiçbir zaman beğenilmek için yapılmamalıdır.
Türkçü, alçak gönüllü olmaya mecburdur. Çünkü, kendini ileri sürmek, yaptığının karşılığını beklemek veya takdir olunmak içindir. Halbuki takdir beklemek bir bencilliktir. Türkçü, milletine bir hizmet yaparken, bunu, beğenilmek için değil, görev bildiği için yapar ve yapacağı en büyük hizmetin bile, sanki bilinmeden ölüp mezarsız yatan şehitlerin hizmeti yanında pek küçük kalacağını bilir.
Türkçülük, yükselmek için değil, yükseltmek içindir. Topluluklar, fedakar fertlerin çokluğu nispetinde yükselir.
Türkçülük, bir fikir olduğu kadar da bir inançtır. İnanç olduğu için de tartışmasız, tenkitsiz kabul olunur. Onun tartışılacak ve tenkit olunacak tarafı temeli, esası değil, ayrıntılarıdır.
Türkçüler, dayanışmalı, yaşamaya mecburdur. Dayanışma, az kuvvetle çok iş görmenin tek ve değişmez çaresidir. Dayanışma olmayan yerde, için için bir çekişme var demektir. Türkçü, Ülküdaşları ile olan bir geçimsizliğin Ülküye zarar getireceğini bilir.
Türkçünün en büyük vazifesi, Türklüğe hizmet etmektir. Çevresine Türklük sevgisini aşılamaktır. Bunu yılmadan, yorulmadan, bıkmadan yapacak, karşılığında hiçbir şey beklemeyecek, bunu kendisine vazife bildiği için yapacaktır.


Atsız, şiirlerinin çoğunda, büyük Türk Ülküsünü tema olarak işlemiştir. Atsız için bu Ülkü her zaman beşeri aşktan çok daha üstündür. Atsız;

“Ülkü denen nazlı gelin, erde şan ister
Büyük devlet kurmak için, büyük kan ister.”

Derken, ağır ağır zirveye tırmanacağını, Türk Milliyetçiliği Ülküsü için gerekli şartların, Türk’ün tarihinde mevcut olduğunu anlatır.

Atsız, “BÜYÜK ÜLKÜSÜ” uğrunda, dava arkadaşları ile birlikte, büyük çileler çekmiştir.
“YOLLARIN SONU” isimli şiirinde; bu çilelerin karşılığını görememiş olmasının burukluğu içindedir.

“Gidiyorum, gönlümde acısı yanıkların...
Ordularla yenilmez bir gayız var kanımda,
Dün benimle birlik gülen tanıdıkların,
Yalnız bir hatırası kaldı artık yanımda.”der.

Ona göre;

“Yufka yüreklerle çetin yollar aşılmaz;
Çünkü bu yol kutludur, gider Tanrı Dağına.
Halbuki yoldaşını bırakıp dönenlerin,
Değişilir topu bir sokak kaltağına.”

Atsız’ın bu sözlerinden, çevresindeki bir çok kimselerin, onu hayal kırıklığına uğrattıkları anlaşılır.

Atsız’ı (haşa!)Dinsizlikle Suçlayanlar

Merhum Hocamız Atsız, zaman zaman bazı din tüccarı kimseler tarafından dinsizlikle suçlanmıştır.
Rafet Körüklü bu suçlamalarla ilgili şunları yazmıştır:

“Bir gün Atsız Bey’i ziyarete gitmiştim. O gün rahmetli Fethi Gemuhluoğlu da gelmişti. O günkü konuşmalarımızın ağırlığı Türklük ve dindi.

Gemuhluoğlu bir ara, Atsız Beğ’e, “Kendisinin dine karşı olduğu yolunda sağda-solda laflar edildiğini” söylediği zaman, Atsız Beğ’in yüz hatları değişti ve biraz düşündükten sonra acı bir tebessümle şöyle dedi:
- İslamiyet Türk’le et ve tırnak gibidir. Birbirinden ayrılmaz. Ben dine karşı değilim, benim hasmım ve affetmediğim Türklüğü inkar eden dindarlardır....
İslamiyet’i kabul ettikten sonra, Araplıktan vaz geçmiş”Ben Arap değilim diyen bir Arap” gösterebilirler mi? Ebetteki o kuş beyinliler gösteremezler.
Bunlara hadlerini bildirmek gerekir.
Şunu bilsinler ve kafalarına iyice yerleştirsinler. Türklük arzuladığımız yüceliğe kavuştuğu gün, İslamiyet de, Türklükle birlikte dün olduğu gibi en şerefli mevkie ulaşacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Türk İslam’ın serdarı ve kılınçıdır.
Düşünün bir kere aslını inkar eden beyinsizler, İslamiyet’i kabul eden bir ecnebiye Arap oldu veya Hıristiyanlığı kabul eden bir Arap’a İngiliz veya Fransız oldu diyebilirler mi? Türk Müslüman oldu diye, neden Türklüğünü inkar etsin. Etmesi zaten eşyanın tabiatına aykırıdır.
En mükemmel din İslamiyet bugün Arap’ın elinde zelil ve perişan olmaktadır. Türkjlüğü inkar edip dindarlık yaptıklarını zanneden o kuş beyinliler gerçekten, İslamiyet’in yükselmesini istiyorlarsa Türk Milletine ayak bağı ve köstek olmasınlar yetişir.”

Ayasofya’ya İmam Olmak....

Bu arada Mehmet Eröz’ün bir nakli de Atsız’ın ruh halini yansıtması bakımından ilgi çekicidir.
Atsız’a soruyorlar:
- Bir daha dünyaya gelmiş olsaydın, ne olmak isterdin?
Atsız’ın cevabı çok nettir....
- Ayasofya’da imam olmak isterdim..

Atsız, Ülküsünü tanıtmada ve yaymada ulaşmış olduğu yüce mevkinin farkındadır.
“SONA DOĞRU” şiirinde bu duyguları şöyle dile getirmiştir:

“Bilsin cihan ki, ben bu cihanın nesindeyim:
Bir Ülkünün muhabbetinin zirvesindeyim.
Dünya denen mezellete dalsın her isteyen;
Ben ırkımın şeref taşan efsanesindeyim.
Herkes bir özleyişle yaşar....Ben de öylece.
Altaylar ve Tanrı Dağı çevresindeyim.
Merdanelikle şöyle bakıp ayrılıklara,
Son menzilin hüzün dolu kaşanesindeyim.
Artık veda zamanına pek fazla kalmadı;
Yorgun ve kimsesiz ölümün bahçesindeyim....”

Büyük Türk Milliyetçisi Hüseyin Nihal Atsız’ın, ölümünün. 31. yıldönümü münasebetiyle bir defa daha minnet ve şükranlarımızla anıyor, onun hatırası önünde saygı ve sevgilerimizle eğiliyoruz.
Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
Selahattin TEKİZOĞLU
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Çar Arl 13, 2006 7:28 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

SN.SELAHATTİN TEKİZOĞLU'NUN bu çalışması sayfalar arasında kaybolup gidemeyecek kadar değerli ve derin bir çalışmadır.Bu nedenle ana başlık olarak taşınmıştır.Genç ülküdaşlarımızın tekrar tekrar okuması gereken bir yazı.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
Bedii
Özel Üye
Özel Üye



Kayıt: Aug 22, 2003
İletiler: 119

İletiTarih: Cmt Arl 16, 2006 2:36 pm    ileti konusu: Kadir21 Alıntıyla Cevap Gönder

Rahman ve Rahim Olan ALLAH’ın Adıyla

Değerli Ülküdaşlarım,

Cenab-ı HAKK, mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'de" SÜRÜ OLMAYIN"
burumaktadır. İki cihan Nebisi de:" BOŞ BEYİNLER FAKİR GÖNÜLLER ŞEYTANIN HARMAN YERİDİR” demektedir. Merhum Hocamız Atsız Bey de sık sık:SAKIN BEYNİNİZİ-KALBİNİZİ BAŞKALARINA TESLİM ETMEYİNİZ!" diye uyarırdı.
Bütün mesele bu....
Sürü olmak....
Sürüleştirilmiş olmak..
Çobanın(çobanların) ilk yaptıkları şey, sürü haline getirdikleri insanların beyin ve kalplerini boşaltmak ve daha sonra da bu mekanları istedikleri gibi-çer-çöple-(yanlış ifade ettim) vatansızlık, milliyetsizlik ve devletsizlikle kısaca “din dışı” şeylerle tıka-basa doldurmak…Daha sonra da;.mekanik bir alet-edevat gibi kullanmak...
Bu konuda, çobanların en çok istismar ettikleri şey de, ne yazık ki uğrunda milyonlarca şehit verdiğimiz İslam Dini olmuştur.. Sürü haline getirdikleri kişileri onunla avladılar ve onunla aldattılar; zavallı insancıkların iç ve dışlarını manevi değerlerle sömürüp; delik deşik ettiler.
Aziz Adsız Bey, ömür boyu bu zihniyetle mücadele etmiştir. Başarılı da olmuştur.
Bugün binlerce TÜRK gencinin milli ve manevi dünyasının oluşmasında, Ülkü denilen nazlı gelinle tanışmasında bu mümtaz insanın hizmeti sanıldığından çok daha büyüktür.
Bu düşünce ve gayretinden ötürü; Dünya ve ukbanın talihsiz insanı olan çobanlar, bu mümtaz kişiyi, her defasında (haşa) dinsizlikle suçlamışlardır. Bunlar, manevi değerler esnafı, tabii ki sadece Atsız Ata'yı, din dışına çıkarmış değillerdir. Bunlara göre, kendileri gibi düşünmeyen herkes (Yüce HALIKK muhafaza buyursun) ya sabıktır, ya fasıktır ya mezhepsizdir tek kelime ile; dinsizdir.
Her samimi Müslüman gibi, merhum Hocamız Atsız Bey de, bu gibilere, kayıtsız-şartsız karşıydı. Bunu karanlık fikirli insanlarla mücadele etmeyi,,insani, ve İslam’ı bir vecibe olarak telakki ediyordu. ALLAH biliyor ki; bu konuda, biz de aynen O'nun gibi düşünüyoruz...
İslam Dininde samimi olanlara ebedi saygı ve sevgiler.
ALLAH'ın indirdiği ve iki cihan Peygamberinin tebliğ ettiği ilahi nizama bir değil; binlerce can feda olsun. Bu noktada hiç birimizin hiç bir Ülküdaşımızın herhangi bir sıkıntısı yoktur.
Bizi üzen ; DİN ADINA-DİNİ ÖN PİLANA ÇIKARARAK, YAPILAN ÇİRKİNLİKLERDİR. SEGİLENEN KÖTÜLÜKLERDİR..
Şu ana kadar, bu mantıkta olan insanlara karışı her türlü mücadelemizi yaptık ve bundan böyle de yapmaya devam edeceğiz.
Pek Aziz Hocam Atsız Bey;
Siz lütfen müsterih olun….
Emanetin emin ellerdedir
Bu mukaddes emaneti, elden ele taşıyacak ve dilden dile, gönülden gönüle aktaracağız.
Güzel ruhun şâd - kabrin cennet olsun.
Merhum Ziya Gökalp Bey’in(Asker Duası) isimli kıymetli şiiriyle kısa sohbetimi bitiriyorum.

Elimde tüfek, gönlümde iman,
Dileğim iki; din ile vatan….
Ocağım ordu, büyüğüm sultan
Sultana imdat eyle ya Rabbi!
Ömrünü müzdad eyle ya Rabbi!

Yolumuz gaza, sonu şahadet
Dinimiz ister sıdk ile hizmet
Anamız vatan, babamız millet,
Vatanı memur eyle ya Rabbi!
Milleti mesrur eyle Yarabbi!

Sancağım Tevhid, bayrağım hilâl,
Birisi yeşil, öteki al,
İslam’a acı, düşmandan öç al,
İslam’ı abad eyle ya Rabbi!
Düşmanı berbat eyle ya Rabbi!

Kumandan, zabit babalarımız,
Çavuş, onbaşı ağalarımız,
Sıra ve saygı yasalarımız,
Orduyu düzgün eyle ya Rabbi!
Sancağı üstün eyle ya Rabbi!

Cenk meydanında nice Koçyiğit
Din ve yurt için oldular şehid,
Ocağı tütsün, sönmesin ümit,
Şehidi mahzun etme ya Rabbi!
Soyunu zebun etme ya Rabbi!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Pzr Arl 17, 2006 11:40 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bedii hocamız demiş ki:
Alıntı:

--------------------------------------------------------------------------------
Rahman ve Rahim Olan ALLAH’ın Adıyla

Değerli Ülküdaşlarım,

Cenab-ı HAKK, mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'de" SÜRÜ OLMAYIN"
burumaktadır. İki cihan Nebisi de:" BOŞ BEYİNLER FAKİR GÖNÜLLER ŞEYTANIN HARMAN YERİDİR” demektedir. Merhum Hocamız Atsız Bey de sık sık:SAKIN BEYNİNİZİ-KALBİNİZİ BAŞKALARINA TESLİM ETMEYİNİZ!" diye uyarırdı.
Bütün mesele bu....
Sürü olmak....
Sürüleştirilmiş olmak..
Çobanın(çobanların) ilk yaptıkları şey, sürü haline getirdikleri insanların beyin ve kalplerini boşaltmak ve daha sonra da bu mekanları istedikleri gibi-çer-çöple-(yanlış ifade ettim) vatansızlık, milliyetsizlik ve devletsizlikle kısaca “din dışı” şeylerle tıka-basa doldurmak…Daha sonra da;.mekanik bir alet-edevat gibi kullanmak...
Bu konuda, çobanların en çok istismar ettikleri şey de, ne yazık ki uğrunda milyonlarca şehit verdiğimiz İslam Dini olmuştur.. Sürü haline getirdikleri kişileri onunla avladılar ve onunla aldattılar; zavallı insancıkların iç ve dışlarını manevi değerlerle sömürüp; delik deşik ettiler.
Aziz Adsız Bey, ömür boyu bu zihniyetle mücadele etmiştir. Başarılı da olmuştur.
Bugün binlerce TÜRK gencinin milli ve manevi dünyasının oluşmasında, Ülkü denilen nazlı gelinle tanışmasında bu mümtaz insanın hizmeti sanıldığından çok daha büyüktür.
Bu düşünce ve gayretinden ötürü; Dünya ve ukbanın talihsiz insanı olan çobanlar, bu mümtaz kişiyi, her defasında (haşa) dinsizlikle suçlamışlardır. Bunlar, manevi değerler esnafı, tabii ki sadece Atsız Ata'yı, din dışına çıkarmış değillerdir. Bunlara göre, kendileri gibi düşünmeyen herkes (Yüce HALIKK muhafaza buyursun) ya sabıktır, ya fasıktır ya mezhepsizdir tek kelime ile; dinsizdir.
Her samimi Müslüman gibi, merhum Hocamız Atsız Bey de, bu gibilere, kayıtsız-şartsız karşıydı. Bunu karanlık fikirli insanlarla mücadele etmeyi,,insani, ve İslam’ı bir vecibe olarak telakki ediyordu. ALLAH biliyor ki; bu konuda, biz de aynen O'nun gibi düşünüyoruz...
İslam Dininde samimi olanlara ebedi saygı ve sevgiler.
ALLAH'ın indirdiği ve iki cihan Peygamberinin tebliğ ettiği ilahi nizama bir değil; binlerce can feda olsun. Bu noktada hiç birimizin hiç bir Ülküdaşımızın herhangi bir sıkıntısı yoktur.
Bizi üzen ; DİN ADINA-DİNİ ÖN PİLANA ÇIKARARAK, YAPILAN ÇİRKİNLİKLERDİR. SEGİLENEN KÖTÜLÜKLERDİR..
Şu ana kadar, bu mantıkta olan insanlara karışı her türlü mücadelemizi yaptık ve bundan böyle de yapmaya devam edeceğiz.
Pek Aziz Hocam Atsız Bey;
Siz lütfen müsterih olun….
Emanetin emin ellerdedir
Bu mukaddes emaneti, elden ele taşıyacak ve dilden dile, gönülden gönüle aktaracağız.
Güzel ruhun şâd - kabrin cennet olsun.


Bu karanlık ruhlu insanlarla,son nefesimize kadar mücadele etmeye;Atsız Atamız ve şanlı Başbuğumuzdan teslim aldığımız bu yüksek ahlak ve maneviyat sancağını zirveye dikmeye,bu uğurda başımıza gelecek öLüm de dahil her şeyi kabullenmeye;vatan'ı bu dinci takımına asla bırakmayacağımıza;namusumuzve şerefimiz üzerine yemin ederiz.VALLAHİ VE BİLLAHİ!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
Delikanli66
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Apr 08, 2004
İletiler: 1042

İletiTarih: Çar Arl 20, 2006 6:45 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah rahmet eylesin onun gibi sahsiyetlere daima ihtiyacimiz var.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Hakan_KARACA
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Apr 23, 2005
İletiler: 35
Şehir: Kocaeli

İletiTarih: Per Arl 21, 2006 8:21 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ustadtan öğrendiğimiz ve okudukça da öğreneceğimiz çok şeyler var.Allah(c.c) varsa günahlarını affeylesin ruhu şad mekanı cennet olsun!..
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Cum Oca 05, 2007 3:54 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Forum kurallarını okumadan,şu başlıktaki yazıları incelemeden Atsız Ata'nın dini görüşü hakkında yazı yazan turkerkut50nin iletisi silinmiş üyeliği iptal edilmiştir.İnsan kafasının doğrusuna gidip de,önce suçlayıp arkasından yanlış mı biliyorum diye yazacağına;orada Selahattin Tekizoğlu ve Bedii Beylerin konu ile ilgili yazılarını okur,forum kurallarını okur,ondan sonra böyle bir yazıya kalkışır.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
hasan1299
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Oct 25, 2005
İletiler: 806

İletiTarih: Cum Oca 05, 2007 5:23 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

atsız ata iyibirmüslümandı.bunu açıklamamasıonun isteğine bağlıydı.çünkü o birbüyük türkçüydü.davasını geleceğe bırakmazk için çalışıp didindi işkenceler zulumler gördü.ve arkasında bu nbayrağı taşıyan milyonlarcainsan bıraktı.bizdeo insanlardan biriyiz.türkçüyüz ülkücüyüz.nihal atsız ve diğerbüyük türkçülerin açtığı yoldan taviz vermeden ilerliyoruz.ALLAH TÜRK ü korusun ve yüceltsin
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi



Kayıt: Nov 02, 2004
İletiler: 3121
Şehir: Turan/Almanya

İletiTarih: Pts Şub 26, 2007 10:21 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

>>>>Atsiz Ata´nin ses kaydi<<<<


Kaynak; Atsizcilar.com
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Pts Şub 26, 2007 11:57 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ne yazık ki bunca yıldır ikinci bir Atsız Ata yetiştirmedik.Bu bakımdan üzüntüm çok büyüktür.Hatırası önünde saygı ile eğiliyor,kendisini;saygı,minnet,büyük bir sevgi ile anıyorum.
Yer'i Cennet olsun bu büyük Türk evladı'nın.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Pts Şub 26, 2007 12:08 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sn Selahattin Tekizoğu bildirmiş ki;
Alıntı:
Merhum Hocamız Atsız, zaman zaman bazı din tüccarı kimseler tarafından dinsizlikle suçlanmıştır.
Rafet Körüklü bu suçlamalarla ilgili şunları yazmıştır:

“Bir gün Atsız Bey’i ziyarete gitmiştim. O gün rahmetli Fethi Gemuhluoğlu da gelmişti. O günkü konuşmalarımızın ağırlığı Türklük ve dindi.

Gemuhluoğlu bir ara, Atsız Beğ’e, “Kendisinin dine karşı olduğu yolunda sağda-solda laflar edildiğini” söylediği zaman, Atsız Beğ’in yüz hatları değişti ve biraz düşündükten sonra acı bir tebessümle şöyle dedi:
- İslamiyet Türk’le et ve tırnak gibidir. Birbirinden ayrılmaz. Ben dine karşı değilim, benim hasmım ve affetmediğim Türklüğü inkar eden dindarlardır....
İslamiyet’i kabul ettikten sonra, Araplıktan vaz geçmiş”Ben Arap değilim diyen bir Arap” gösterebilirler mi? Ebetteki o kuş beyinliler gösteremezler.
Bunlara hadlerini bildirmek gerekir.
Şunu bilsinler ve kafalarına iyice yerleştirsinler. Türklük arzuladığımız yüceliğe kavuştuğu gün, İslamiyet de, Türklükle birlikte dün olduğu gibi en şerefli mevkie ulaşacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Türk İslam’ın serdarı ve kılınçıdır.

Bazı zeka özürlülerin bu hatırayı bir kez daha gözlerinin içerisine sokmak istiyorum.Bilmeden ileri geri konuşan dincilere takdim edilir!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
Bedii
Özel Üye
Özel Üye



Kayıt: Aug 22, 2003
İletiler: 119

İletiTarih: Pts Şub 26, 2007 5:32 pm    ileti konusu: Kadir21 Alıntıyla Cevap Gönder

Rahmen ve Rahim Olan ALLAH'ın Adıyla

Aziz Dosttum Kadir Bey,

Büyük beyinli ve engin gönüllü merhum Hocam Atsız Bey'i bir kez daha gündeme getirdiğiniz ve gönül duygularımızla yad etmemize sebep olduğunuz için, size çok teşekkür ediyorum. Her zman olduğu gibi, bu hizmeti de tam yerinde ve zamanında yaptınız. Bir defa daha şükranlarımı takdim etmek istiyorum.
Biliyor musunuz Kadir Bey, şu anda, muazzez büyüğümüzün (Bozkurtlar Ölüyor-Bozkurtlar Diriliyor) isimli muhalled eserini. elime aldım, okumaya başladım. Öyle inanıyorum. Bu muhteşem kitap beni oldukça rahatlatacaktır. Şu ana dek hep öyle oldu. Üzüldüğümde, istikbale matuf düşünce ve hayallerim kan kaybına uğradığında, ismi geçen eseri okumuşumdur...Bu tür zamanlar da, mezkur eseri, dostlarıma da tavsiye ederim.
Atsızlara ve Onların üstün fikirlerine her zman ve her yerde ihtiyacımız vardır. Özellikle de bugünlerde...
İyi ki şu kutsal Vatan topraklarına Başbuğlar gelimişller ve Atsız Atalar teşrif etmişlerdir. Onlara ve diğer beyin ve yürek mimarlarımıza ebediyete kadar minnet ve duacıyız. Bu insanları bize gönderen yüce HALIKK'a saysız ham ve senalar olsun. Gelenlerden Türk gönllerini ve Türk beyinlerini imar ve inşa edip giden büyüklerimizden cenab-ı MEVLA razı olsun.
Kısa sohbetimi burada bitiriyorum.
Selam ve muhabbetlerimle.
ALLLAH(c.c.)'a emanet olunuz.
(B.Edipoğlu)
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
gurbetci58
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Apr 11, 2003
İletiler: 4

İletiTarih: Çar Ağu 08, 2007 10:47 pm    ileti konusu: Re: Kadir21 Alıntıyla Cevap Gönder

Evet gönüldaşlar.. Bozkurtların Ölümü Atsız Beğin okuduğum ilk eseridir! Tek kelimeyle mükemmeldi! Günümüzde Orhan Pamuk gibi çapulcuların sözde romanlarının şaşalandırılması yerine Hüseyin Nihal ATSIZ gibi abide şahsiyetlerin eserlerini gençlerimize tanıtmalıyız!

Saygılarla..
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
Altaylardan-T
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Feb 04, 2006
İletiler: 103
Şehir: Almanya

İletiTarih: Per Ağu 09, 2007 1:07 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Atsiz Ata Türk Miliyetcilerinin ilham kaynaklarinin en önemlilerindendir.O'nun siirleri ve yazilari bir cok ülkücüde oldugu gibi bende de Türkcülük suurunun yükselmesinde önemli rol oynamistir.
Yalniz son zamanlarda hizla cogalan Atsizcilar ve Türk irkcilari, sitelerinde
Ülkücü gencligi birinci hedef olarak karsilarina almislar. Bizlere etmedikleri küfür, hakaret kalmiyor.Vuslatim gardasin verdigi Atsizcilar sitesinin giris sayfasinda da bunu görmek mümkün.
Bunlarin Ülkücü camia ile alip veremedikleri nedir? Adamlar bizleri neredeyse pkk ile esdeger görüyorlar.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1