Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - GUNEY AZERBEYCAN ISTIQLALINA NAIL OLUNACAQ.
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi



Kayıt: Nov 02, 2004
İletiler: 3121
Şehir: Turan/Almanya

İletiTarih: Per May 25, 2006 5:24 pm    ileti konusu: GUNEY AZERBEYCAN ISTIQLALINA NAIL OLUNACAQ. Alıntıyla Cevap Gönder

Ülküdasimizin istegi üzerine... Allah (c.c.) razi olsun....


Rovshan demiş ki:
salam qardash. nasilsin? ishlerin nasilsin? sana chok minnetdarim ki, benim ricami kabul etdin. senden bir ricam daha var. bu yazdigim meqaleyide foruma yaza bilirmisin. eger yazsan sana chok minnetdaram olurum.
evvelceden chok sagol.



IRANDA KAN BAHASINA OLSADA INSHALLAH GUNEY AZERBEYCANIN ISTIQLALINA NAIL OLUNACAQ.

İranda azerbaycanlıların etiraz aksiyaları davam edir. Güney Azerbaycan Milli Oyanış Herekatının (GAMOH) Bakı bürosundan «Turan» İnformasiya Agentliyine verilen melumata göre, mayın 23-de saat 16.00-da Tebrizde ve başqa şeherlerde etiraz aksiyaları yeniden başlayıb. Melumatlara göre, resmi Tehran hadiselerin inkişafının qarşısını almaq üçün xüsusi teyinatlı qüvveleri Tebrize yeridib. Hazırda tehlükesizlik qüvveleri şehere nezaret edir, merkezi meydanda toplaşanları dağıdır. Yene habs olunanlar ve zararçekenler var.

Mayın 23-de Merend şeherinde de etiraz aksiyaları başlayıb, bir neçe bank ve dövlet binası yandırılıb.

Urmiya şeherinde yürüşçüler Azerbaycan Respublikasının üçrengli bayrağını qaldıraraq «İran» dergisinin burdakı bürosunun ofisini yandırıblar.

Sonra yürüşçüler telemerkeze doğru irelileyerek onun da binasını yandırıblar. Bakı vaxtı ile saat 21.00-a yaxın yürüşçülerle tehlükesizlik qüvveleri arasında toqquşma baş verib. Tehlükesizlik qüvveleri mitinqçileri dağıtmaq üçün odlu silahdan istifade edib. Tesdiqlenmemiş melumatlara göre, bir neçe yürüşçü helak olub.

Marağa şeherinde 15 mine yaxın yürüşçü ile tehlükesizlik qüvveleri arasında toqquşma düşüb. Bir neçe dövlet muessisesi ve bank binası yandırılıb.

Soyuqbulaq şeherinde aksiya iştirakçıları hökumet qüvvelerinin ve kürdlerin hücumlarına meruz qalıb. Onlar soyuq silahdan istifade edibler. Aksiya iştirakçıları yerli telemerkezin binasını götürmeye cehd gösteribler, lakin mühafize xidmeti bunun qarşısını alıb. Toqquşma neticesinde xeyli yaralının olduğu bildirilir, çox güman ki, ölenler de var.

Xatırladaq ki, mayın 22-de axşamdan keçmiş Tebrizde ordu çoxminli yürüş iştirakçılarına ateş açıb. Neticede 20-e yaxın adam öldürülüb, yüzlerle etirazçı habs olunub, onlarla adam xesaret alıb

Güney Azerbaycandakı bu etiraz aksiyaları resmi «İran» dergisinde azerbaycanlıların baresinde tehqiramiz karikaturanın dercinden sonra başlayıb

Tebriz qana belendi. 18 nafar soydaşımız helak oldu, yüzlerle adam yaralandı
Azerbaycan türklerinin "İran" adlı dergide tehqir olunmalarına ve resmi Tehranın milli aryı-seçkilik siyasetine etiraz olaraq srağagün Tebriz şeherinde yüz minlerle insanın iştirak etdiyi aksiya güllebaran edilib.
Güney Azerbaycan Milli Oyanış Harekatının Bakı bürosunun Tebrizdeki menbelere isnaden verdiyi xeberlere göre, helak olanların sayı 18 nefere çatıb, yüzlerle adam yaralanıb. Qeyd edek ki, aksiya güllebaran edilerken 15 nefer helak olmuşdu. Yaralılardan üç neferi dünen hastahanada vefat edib. İranın güc strukturları yüngül yaralıları namelum istiqametlere aparır ve onların sonrakı taleleri barede her hansı melumat verilmir. Ağır yaralılar ise polislerin nezareti altındadır.

Xatırladaq ki, İranın İRNA dövlet haber ajansina mexsus "İran" derginin 12 may tarixli "İran-Cuma" elavesinde çap edilmiş karikaturada azerbaycanlılar ayaqyolunda yaşayan ve necis yeyen taxtabiti kimi çekilmişdi. Karikaturanı müşaiyet eden altyazıda ise milletimiz en çirkin formada tehqir olunur: "Bu böcekler o kadar çoxdur ki, öldürmekle qurtarmaz. en yaxşısı sifonu çekib onların qidası olan çirkabı axıtmaq, hem de onları boğmaqdır. Fars milleti, artıq bu taxtabitilerin qidasını kesmek üçün çöle çıxmaq ehtiyacını ayaqyolunda deyil, bağçada et".
Bundan sonra Azerbaycan türklerinin tehqir olunmasına dözmeyen Güney Azerbaycanın universitet talebeleri ayağa qalxdılar. İrandakı Tehran, Emirkebir, Ellame Tebatai, Ez-Zehra, "İnqilabe İslami", Recai, Beheşti, Şerif, "Elmo Senet", Xace Nesir, "Terbiyet Moellem", Azad, "Mirase Ferhengi", "elmi Karbordi" ve "Ulume Pezeşki" universitetlerinin azerbaycanlı talebeleri artıq 5 gündür ki, "İran" dergiseki tehqire etiraz elameti olaraq küçelerden çekilmir, mitinq, piket, aclıq aksiyası ve boykotlar keçirirler. Aksiyalar zamanı "İran" derginin minlerle nüsxesi topa-topa yandırılır.

"İran" bağlandı

Urmu, Merend ve Erdebil şeherlerinde ise toplam olaraq 110 talebe habs olunub, 28 nefer döyülüb: onların 5 neferinin vaziyyeti ağırdır.
"İran" qazeti ise dünen daha bir açıqlama vererek beyan edib ki, bednam karikaturaların müellifi Süheyl Merdakian işden çıxarılıb. "İran Ruz" agentliyinin verdiyi melumata göre, şovinist ressam artıq habs olunub ve onun "İranda milli zeminde qarşıdurma yaratmaq cehdi"nde suçlanaraq Tehran İnqilab Mahkemesinde mühakime edileceyi gözlenilir.
İran parlamentinin spikeri Qulameli Heddad Adil aksiyalara qarşı çıxsa da, azerbaycanlıların hüquqlarının pozulması va tahqir edilmalarinin yolverilmez emel, ağır cinayet olduğunu bildirib.
Tebrizli millet vekili İsmayıl Cabbarzadenin parlamentin son iclasında ölkenin onlarla şeherindeki soydaşlarımızın etiraz aksiyalarından, polisin vahşiliyinden, ölen ve yaralananların sayının artmasından, meydanlarda qan axıdılmasından, fars şovinizmini tebliğ edenlerin azerbaycanlıları tahqir etmelerinden danışmasından sonra azerbaycanlı deputatlar Rza Rehmani, Ekber Elimi ve İsret Şaiq de eyni mezmunda çıxış edibler.
Dünen günorta belli olub ki, "İran" qezetinin bağlanması, bednam karikaturaları çeken ressamın hebsi barede qerar qebul edilib.

Tebriz qan içinde

Mayın 22-de Tebriz bazarında çalışanlar, şeher sakinleri talebelere dstek vererek etiraz aksiyalarına qoşulublar. Aksiya iştirakçıları "Yaşasın Azerbaycan!", "Faşizme ölüm!" şüarları seslendirerek azerbaycanlıların hüquqlarına hörmet olunmasını taleb edibler. Etiraz aksiyası saat 11.00-dan Tebriz Universiteti qarşında başlayıb ve iştirakçılar şeherin "Saat" meydanına yürüş edibler. Saat 16.20-de yüz minlerle insan aksiyada iştirak edib. Saat 18.00-da polis aksiyanı dağıtmağa qüvve tatbiq etse de, buna nail olmayıb. Polise "Besic" ve "İslam İnqilabı Keşikçileri Korpusu" mensublarının kömeyi de yeterli olmayıb.
19.10-da mitinq iştirakçılarının kenar seflerine ateş açılıb. Baş verenler neticesinde ölen ve yaralananların sayı deqiq belli deyil. Güney Azerbaycanından gelen xeberlerde bu reqem 10, 15, 20 ve s. kimi gösterildiyinden, üstelik de Tebrizle telefon elaqesi yaratmaq çetinleşdiyinden konkret melumat elde etmek mümkün deyil.
Saat 22.00-a kimi ehalini dağıda bilmeyen harbi qüvveler elave kömek neticesinde daha bir hamle ederek adamları yaralayıb ve habs edib. Saat 24.00-a kimi aksiya davam edib.
Mitinq iştirakçılarına zor tetbiqi neticesinde Tebrizle yanaşı Xoyda da soydaşlarımız helak olub.
Aksiya iştirakçıları arasına soxulmuş provokatorlar bank, dükan ve idarelerin şüşelerini sındırmaq, maşınları yandırmaqla azerbaycanlıların etiraz herekatını iğtişaş ve kütlevi başıpozuqluq kimi qeleme vermeye çalışıblar. Mehz onların texribatı neticesinde Tebrizdeki çoxminlik etiraz aksiyası zamanı 12 bank şöbesi dağıdılıb, 2 yanacaqdoldurma menteqesi, onlarla avtomobil yandırılıb.
Azerbaycan Demokratik Müqavimet Herekatından (ADMH) verilen melumata göre, 54 nefer yaralanıb. Yaralılardan 25 yaşlı Sultan Mehemmedi adlı gencin halı lap pisdir. "Polisler onun başına deyenek ve tepikle o qeder vurublar ki, Sultanın yaşamasına ümid çox azdır".
Aksiya zamanı yaralanan ve hastahanelara aparılan soydaşlarımızın durumu barede heç bir melumat verilmir.
Dünya Azerbaycanlıları Konqresinin sedri Mehemmedrza Xeşti ile Dünya Azerbaycanlılarının Haqlarının Müdafie Komitesinin rahberi Böyük Resuloğlu "Güney Azerbaycan Televiziyası" ("GunazTV")
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Gokcebala
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Dec 20, 2008
İletiler: 172

İletiTarih: Cum Nis 24, 2009 8:08 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Türkiye ve Ermenistan’ın ilişkileri normalleştirme yönünde anlaştıkları ve bu amaçla bir yol haritası öngörüldüğü açıklamaları üzerine Azerbaycan restini çekti.


Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elkhan Polukhov, Türkiye ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi ile ilgili olarak “Her bağımsız devletin başka devletlerle ilişki kurma hakkı var” dedi. Sözcü, “Azerbaycan tarafı, Türkiye-Ermenistan ilişkilerin normalleşmesi ve sınırların açılması sadece, Ermeni askeri birlikliklerin Azerbaycan topraklarının çekilmesine paralel olarak gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyor” şeklinde konuştu.
Sözcü Elkhan Polukhov, Azerbaycan medyasına yaptığı açıklamada ülkesinin, her egemen devletin başka devletler ile ilişkileri mormalleştirme hakkının bulunduğuna inandığını vurgularken Azerbaycan’ın beklentilerini de dile getirdi. Sözcü, şunları söyledi:
“Her bağımsız devletin başka devletlerle ilişki kurma hakkı var. Ayrıca Azerbaycan tarafı, Türkiye-Ermenistan ilişkilerin normalleşmesi ve sınırların açılmasının sadece, Ermeni askeri birlikliklerin Azerbaycan topraklarının çekilmesine paralel olarak gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyor.
Türkiye’nin Ermenistan ile müzakereler konusunda Bakü’yü bilgilendirip bilgilendirmediği sorulması üzerine Sözcü “Tarafların sürece ilişkin bilgi alış verişinde bulunduklarını” söyledi.
ALİNTİ
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Turkmeneli
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Aug 22, 2004
İletiler: 459
Şehir: Nijmegen

İletiTarih: Pzr May 24, 2009 1:21 am    ileti konusu: Türkiye-Azerbaycan Kültür Şenliği’nde Güney Azerba Alıntıyla Cevap Gönder

Türkiye-Azerbaycan Kültür Şenliği’nde Güney Azerbaycan Rüzgari esti...

`

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Türkiye Azerbaycan ilişkilerini daha da geliştirmek amacıyla dün gece de Azeri sanatçıların sahne aldığı kültür şöleni düzenlendi.

Ceyhan Belediye Başkanlığı tarafından Türkiye Azerbaycan Kardeşlik Parkı'nda gerçekleştirilen gecede, Azerbaycan Devlet sanatçısı Azerin ile Cavit Hüseyin birer konser verdi. Gecede Azeri dans Grubu Çengi de gösteriler sundu.

Türkiye-Azerbaycan Kültür Şöleni'ne Azerbaycan Büyükelçisi Zakir Haşimov, Azerbaycan Dış Türklerden Sorumlu Devlet Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kerkük'e bağlı Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Akkoyunlu, MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, MHP Mardin İl Başkanı Veysi Oğuz, MHP Yüreğir İlçe Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güney Azerbaycan’ın sesini Türkiye’ye duyurmak amacıyla çıkarılan



Araz Dergisi ekibinin de destek verdiği mitingde Azerbaycan Dış Türklerden sorumlu devlet bakan yardımcısı Valeh Hacıyev kendisine Araz Dergisi’ sayılarını takdim eden Güney Azerbaycan sevdalısı gençleri öperek kutladı.



Araz Dergisi

15.05.2008 10:45










`

Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Turkmeneli
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Aug 22, 2004
İletiler: 459
Şehir: Nijmegen

İletiTarih: Pzr Haz 21, 2009 9:05 pm    ileti konusu: İRAN TÜRKLERİNE ÖZGÜRLÜK İÇİN Alıntıyla Cevap Gönder

İRAN TÜRKLERİNE ÖZGÜRLÜK İÇİN

ARAZ DERGİSİ

YENİDEN YAYINDA

www.arazdergisi.org
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Turkmeneli
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Aug 22, 2004
İletiler: 459
Şehir: Nijmegen

İletiTarih: Cum Ağu 14, 2009 10:48 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Özbekistan: "Ermenistan İşgal Ettiği Azeri Topraklarını Geri Verilmeli


Özbekistan, Kafkasların kanayan yarası Dağlık Karabağ sorununun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini duyurdu. Taşkent yönetimi, Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmesi gerektiğini de savunuyor. Azerbaycan basınına konuşan Özbekistan'ın Azerbaycan Büyükelçisi İsmatulla Ergaşev, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünden yana olduklarını söyledi.

Büyükelçi Ergaşev, Özbekistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin karşılıklı yarara dayandığını ve stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Özbek Büyükelçi, Taşkent ile Bakü arasında başta dış ilişkiler olmak üzere birçok konuda ortak çıkara dayalı görüş birliği olduğunu kaydetti.

Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sine yakını 1988'den beri Ermeni işgali altında bulunuyor.

(CİHAN) (Cihan Haber Ajansı)
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1