Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
alt1
Basın-Yazarlar: Dün geceden Siirt'e
Gönderen:: Bozkurt
alt1
Konu Basın-Yazarlar
HÜKÜMETİN dün Meclis'te uğradığı hezimet sonrasında yazacak bir şey kalmadı. Sağduyu egemen oldu, teslimiyetçilik sona erdi, hükümet eridi. Hükümetle birlikte Tayyip'in de karizması çizildi. Çifte istifa gerekir.

Şimdi tam bir hafta kaldı. 9 Mart günü Siirt'te seçim yapılacak. Sadece bu geri kalmış ilimiz için değil, bütün Türkiye için önemli bir seçim...

Çünkü sonucunda Recep Tayyip milletvekili seçilecek. Seçilmekle kalmayacak. Dünkü hezimet sonrasında o güne kadar kalırsa, geçici Başbakan Abdullah Gül görevinden istifa edecek ve koltuğu kendisini yönetene bırakacak. Doğrusunu isterseniz ben önceleri Recep Tayyip'in seçilip başbakan olmasını istemiyordum.
Şimdi ise istiyorum, çünkü Türk ulusu kimin ne olduğunu artık görmeli, dersini tam olarak almalı.

* * *

Recep Tayyip ve ekibi, İstanbul'da Siirtlilerle bir gece düzenledi. Adnan Şenses isimli bir şarkıcının da eşlik ettiği gecede birlikte şarkılar okundu. Katılımcılar ‘‘Siirt seninle gurur duyuyor, seni seçeceğiz’’ diye slogan atınca Recep Tayyip duygulandı ve ‘‘Niyetinizin kabulünü Rabbimden temenni ediyorum’’ dedi.

Aynı Siirt, 3 Kasım seçimlerinde aynı sloganları Jet Fadıl için atmış ve onu bağımsız seçerek Meclis'e göndermişti. Jet Fadıl şimdi hapiste! Siirt ahalisini kuracağı hayali otomobil fabrikasıyla kandırmış, halktan tırtıkladığı paralardan Siirt'e epeyce bir miktar gönderip dağıttırmış ve bu yolla oyları cebe atmayı başarmıştı.

* * *

Siirt 3 milletvekili çıkarıyor. 3 Kasım seçimlerinde partilerin oy dağılımı yaklaşık şöyleydi:

AKP 14.700, CHP 7.400, Bağımsız Jet Fadıl 11.400, DEHAP 26.900.

DEHAP
ülke barajını aşamadığı için en yüksek oyu almasına karşın milletvekili çıkaramadı. 3 milletvekilliği AKP, CHP ve Jet Fadıl arasında paylaşıldı ama seçim iptal edildi. Şimdi Recep Tayyip aday.

Bu kez ne olur? Dün Meclis'te uğradığı hezimet sonrasında seçimi kim alır? DEHAP oyları nereye yönelir?

Recep Tayyip ve partisi düne kadar iddialı idi. ‘‘Kesin 3-0 götürürüz’’ diyorlardı. Zaten başka türlü, örneğin 2-l gibi bir sonuç bile olsa, AKP adına yenilgi değil, hezimet olurdu. Dün gece sonrasında bunu söylemek kolay değil.

* * *

Ben Siirtli olsaydım, bu fırsatı sonuna kadar kullanır ve ilime hizmet gelmesini sağlardım. Pek çok Doğu ve Güneydoğu ilimiz gibi burası da fakir *****ara yatağı. Hemen hiçbir şey yok.

Bizim siyasetçimizin bir huyu vardır. Seçilene kadar binbir vaatte bulunur, seçildikten sonra bunların tamamı unutulur. İşte bu yüzden, şimdi Siirt'in eline altın bir fırsat geçti. Çekilişe sadece bir hafta kaldı!

Gerçi Tayyip dün geceki nakavt olayı sonrasında bu hafta kendine kolay gelemez ve kafasından Siirt falan uçup gider ama yine de ellerindeki pazarlık gücünü akıllıca kullanıp 9 Mart gününe kadar illeri için ne yaptırırlarsa, yanlarına kár kalır. O tarihten sonra hiçbir şey olmayacağını, verilen sözlerin tümden unutulacağını bütün Siirt şimdiden bilsin ve ona göre davransın. Aslında kozlar şu anda AKP'nin değil, Siirtlilerin elinde. Yeter ki kafayı çalıştırsınlar, bu son haftayı iyi kullanmayı bilsinler.

AKP ekipleri il merkezini, ilçe ve köyleri gezip vaatlerde bulunuyor:

‘‘Hele enişteniz olan genel başkanımızı bir seçin, hele bir de 3-0 çıkarın, sonra dileyin bizden ne dilerseniz.’’ Bu sözler tamamen masaldır.

Siirt ahalisine dostça duyururum ki, iliniz için ne elde ederseniz 9 Mart gününe kadar edeceksiniz! Gerçi dünkü hezimet sonrasında elde sadece amorti biletleri kaldı ama talih kuşu bir hafta oralarda olacak!

Sonrasını unutun ve size verilen sözlerin üzerine bir bardak soğuk su için. Her şey köprüyü geçene kadar! Enişteniz kendini kurtarınca sizi unutacak. O zaman yine kaderiniz ve çilenizle baş başa kalacaksınız ama iş işten geçmiş olacak.

Emin Çölaşan
Hürriyet


alt1
alt1
 
alt1 alt1
alt1
Giriş
Üye Adı

Şifre

Hala hesabınız yok mu? Hemen buradan açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi birçok avantajlara sahip olacaksınız.

alt1 alt1
alt1
İlgili Bağlantılar
· Daha fazla Basın-Yazarlar
· Haber gönderen Bozkurt


En çok okunan haber: Basın-Yazarlar:
Erdoğan'ın yeni uyutma taktikleri


alt1 alt1
alt1
Haber Puanlama
Ortalama Puan: 4
Toplam Oy: 1


Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü


alt1 alt1
alt1
Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa


"Dün geceden Siirt'e" | Hesap Aç/Yarat | 0 yorum
Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Misafir kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun
News ©
alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1