Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - LÜTFEN OKUYUN !!!!!!
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
vatan68
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Mar 26, 2004
İletiler: 6
Şehir: avusturya

İletiTarih: Sal Eyl 14, 2004 8:53 am    ileti konusu: LÜTFEN OKUYUN !!!!!! Alıntıyla Cevap Gönder

Recep Küçükizsiz

BU BENİM ALIN YAZIM DEĞİL, HEPİMİZİN VEBALİDİR..!


Uzaktaymış gibi görünen çıplak yumru tepelerin çevirdiği, etrafında devasa bacaların göğü delmeye azmetmiş gibi boyunlarını yukarı doğru uzattıkları orta halli bir Anadolu ilçesinde eski bir ev....

Başından eksik etmediği yeldirmesinin çevrelediği yüzü, kahır yüküyle yıpranmış genç yaşta kocamış bir kadın, akşamın alacakaranlığı gibi üzerilerine çöken çaresizlik sancılarının ve umarsızlık kıvranışlarının, Allah’a tevekkül sınırlarını zorladığı ümitsizlik anlarından birini yaşıyordu.

Ayşe’nin sızlanmaları başlamıştı yine:

-Ana dişim ağrıyor, dayanamıyorum, deyip duruyordu devamlı.

..........................

Ailenin tek kızıydı, Ayşe. Zaten iki kardeştiler. Bir de küçük erkek kardeşi vardı. İmkansızlıklar sebebiyle okula fazla devam edememiş, hayatın baharında gencecik bir kızdı.. Babası, hayatın darbeleri ile bozulan dengesini tamamen kaybetmemeye çalışan bir kamyon şoförü, anacağızı ise gün yüzü görmemiş bir ev hanımı...

-Kızım, biliyorsun baban işsiz, ekmek alacak paramız bile yok... ama vallahi evlere temizliğe gideceğim, bu parayı bulacağım...

Genç kadın, Ayşe’nin dayanılmaz acılarını, hergün aynı şekilde sürüp giden bu konuşmalarla dindirmeye çalışır, bu kötü kaderin ta ezelden sadece kendisinin değil bütün aile fertlerinin alnına yazılmış olduğunu düşünürdü.

....................

Misafir odasındaki camlı dolabın üstünde asılı duran resimlerin hikayesini ölene kadar gözünün yaşı bir türlü dinmek bilmeyen babaannesinden dinlemişti, Ayşe.

“...Bir zamanlar kara dinli, kızıl kafirler varmış bu memlekette. Ağızlarından salyalar akarak dolaşır, ellerindeki kocaman silahlarla büyük küçük demeden herkese zarar verirlermiş. Dedesi hiç sevmezmiş onları. Hele amcası nefret edermiş bu azgın köpeklerden. Seneler önce daha Ayşe’nin doğmadığı yıllarda bir mübarek Ramazan ayında sofrayı hazırlamış babaannesi. Buz gibi soğuk ayran da yapmış oğluna, kana kana içsin diye. Dedesi, “oğlum gelmeden bu iftar olmaz, yarın bayram..” der durur, dört dolanırmış küçücük evin içinde. Oruçlu ağzıyla babaennesi de bildiği bütün duaları okurmuş bu arada.Sonra dedesi, dayanamamış, oğlunu bulup eve getirmek için telaşla gitmiş çarşıya...”

Gözlerinde tomur tomur biriken yaşları buraya gelince tutamayan babaanneden dinlediği bu masalımsı bu hikayenin sonunu hiç bir zaman öğrenememiş Ayşe kız.

.....................

Babaannesi küçük Ayşe’yi her bayram arifesinde elinden tutar evlerine yakın eski bir mezarlığa götürürdü. Kocaman ağaçların koyu gölgeleri altındaki bu yemyeşil mezarlıkta bir yere gelince babaannesi

-İşte yavrum deden burada yatıyor, derdi.

Bir kenarına iliştiği, bu başında bir taş bile olmayan, yabani otların daladığı toprak parçasının etrafını temizler, bir taraftan da kendi kendine konuşurdu:

-Ahh Halil’im ahh, bizi sahipsiz koydun gittin... evimin direği yiğidim...sana kıyanlar onmasınlar...dünyalarına doymasınlar...rahat uyu Halil’im...

Evin babası ve dağ gibi bir oğulu peşpeşe ahirete yolcu eden babaanne, bildiği bütün dualarını yapar Ayşe kıza da öğrettiği bütün sureleri okuturdu.

Oradan kalkıp biraz daha uzaktaki başka bir mezarlığa daha giderlerdi. Yolda her zamanki gibi

-Babasından ayrı oğul olur mu..? diye kahırlı kahırlı söylenirdi babaanne.

Yeni mezarlık, öyle pek kalabalık olmazdı. Burada da çorak bir toprak parçasının yanında dururlar, yakındaki bir çeşmeden Ayşe kızın getirdiği suyla hafif kabarık bu toprağı sularlardı.
Eve döndükten sonra bayram sabahına kadar babaanne ağzını açıp kimseye tek bir laf etmez, sabaha kadar da namaz kılar, zikir çekerdi.

.....................

Ayşe, yıllarca öğrenemediği bu hikayenin sonunu dişinin ağrısından duramaz hale geldiği bir gün babasından dinlemişti.

Yıllar önce dedesi ve amcası, büyük bir adamla aynı yola baş koymuşlar ve kutlu bir davayı kendilerine gaye edinmişler... Dedesi partiye, amcası derneğe gidermiş hergün. Babaannesinin anlattığı masalımsı hikayedeki gibi değilmiş gerçekler meğerse... Komünist katiller, mübarek Ramazan ayında arife günü hem de iftar saatinde ezanlar okunurken vurmuşlar dedesini. Arkasından amcası yine mübarek bir Ramazan günü, cezaevinde yatan Ülkücü bir arkadaşını kurtarmak için avukat tutup mahkemelerini takip ederken geçirdiği bir trafik kazası neticesi parçalanarak rahmetlik olmuş...

Mahkemelerin biri biterken diğeri başlamış, bütün aile adliye kapısı ile avukat bürosu arasında yıllarca sürünmüş. Çünkü, trafik kazasından sonra olay yerinde zabıt tutan polisler amcasının haksız olduğunu yazmışlar. Karşı taraf da tazminat davası açmış. Ellerindeki tek varlıkları olan dedesinden kalan evi almak istiyorlarmış bedel olarak...

........................................

Bu acı hatıraları dinledikten sonra çok dalgın olmuştu Ayşe. Artık eskisi gibi dişinin ağrısından şikayet etmiyordu. Bir zaman sonra burnu tıkandı Ayşe’nin, derken gözleri de bozulur gibi olmuştu. Cılız gövdesinin üstünde taşıdığı, baş değil korkunç ızdıraplarıydı.
Ama, hiç umursamıyordu, o küçücük beyninde sadece kendisinin değil bütün aile fertlerinin alnına yazılmış olan bu kötü kaderi düşünüyordu.

Babası, daha gencecik yaşta babasını ve ağabeğini kaybettikten sonra, gözü yaşlı anası ve daha evliliğinin senesi dolmadan dul kalan ağabeğinin hanımı ile beraber hayatın bütün zorluk ve çilelerine göğüs germeye çalışmıştı. Yokluktan okulunu bitirememişti. Annesine bağlanan iki kuruşluk dul aylığı ile bu üç boğaz yarı aç yarı tok idare etmişlerdi. Derken ihtilal olmuş, zaten üçü beşi geçmeyen eş, dost ve çevrelerini de büsbütün kaybetmişlerdi.

........................

Küçükken, evlerinde Başbuğ denen o büyük adamın resimleri asılıydı. Bir gün babası, çok sinirli bir vaziyette eve gelmiş ve annesiyle yüksek sesle bir şeyler konuştuktan sonra duvardaki bozkurt ve üç hilal resimleri gibi Başbuğ’un resmini de indirmişti. Babasının sözlerini olduğu gibi hatırlıyordu:

-Babam ideolojık sebeple vurulmuş, ağabeğimin de Ülkücülükten sabıkası varmış...

Evet, işe girmek için müracaat ettiği yer, bu gerekçelerle işe almamıştı babasını.

.........................

Evlerinin kapısını pek çalan olmazdı. Tek misafirleri ise evlerinin bitişiğindeki komşularından başkası değildi. Bu baba dostu komşu, hiç bir zaman aile ile ilişkisini kesmemişti. Ayşe, bayramlarda bir tek onlara giderdi el öpmeye... Birgün, bu komşularında oynarken duyduğu sözler acayip bir şekilde içini burkmuştu. “Demek öyleymiş...” diyerek günlerce sayıkladı, yemekten kesildi Ayşe.

Annesinin can dostu, evin her şeyi olan Emine yengesi bir gün birden bire ortadan kaybolmuştu. Yengesini her sorduğunda annesi onun bir yere gittiğini ama bir gün geleceğini söylemişti. İşte, komşu teyzeler aralarında konuşurken Emine’nin 2. çocuğuna hamile olduğunu söylüyorlardı.

Ayşe, babaannesi öldükten sonra evin tek geçim kaynağı olan dul aylığı kesildiği için o sene okula çantasız gittiğini hatırlıyordu. Emine yengesi de işte tam bu sıralar kaybolmuştu...

............................

Aylardır işsiz olan ve evden kahveye kahveden eve bir hayat yaşayan babası bir gün yerinde duramaz bir halde eve gelmişti. Konuşurken ağızından çıkan kelimelerin bir kısmını yutuyordu.

-Ağabeğimin bir arkadaşı beni buldu, bana iş verecek...

Babaannenin ölümünden yıllar sonra ilk defa bir sevinç dalgası bütün aileyi coşturmuştu. Askerdeyken şoförlük öğrenen babam, askerden geldikten sonra Sürücü Kursu’na gidip ehliyet almıştı. Rahmetli amcamın bir arkadaşı yeni aldığı kamyona babamı şoför yapacaktı. Ayşe’nin aylar sonra ilk defa bir bebeği oldu. Babası, İzmir’den almıştı. Sarı uzun saçlı, mavi gözlü bu bebeği çok sevmişti Ayşe. Onunla beraber yatardı geceleri.İşe başladıktan sonra hep uzak yerlere giden babasını pek görmezdi.

Bir gün yine eskisi gibi evde kalmaya başlayınca babasının işten ayrıldığını anladı Ayşe.
Babasına sorduğunda:

-İş yok, piyasa krizde...Mazot parasını bile kurtarmadığı için sahibi kamyonu satıp kahvehane açtı, demişti babası...

.......................

Babaannesinden sonra annesi devralmıştı gözyaşı nöbetini... Günde beş vakit namazını kaçırmayan bu zavallı kadın gece gündüz ağlıyordu. Ayşe bir gün hıçkırarak ağlayan annesine sarılıp:

-Niye bu kadar çok ağlıyorsun annem, dediğinde ilk defa kendisini bir arkadaş gibi karşısına alıp konuşmuştu annesi.

-Baban, yaşamaktan vazgeçmiş kızım, kendini öldürmek istiyor...diyerek duyduğu olayı anlatmıştı Ayşe’ye.

O gece, Ayşe de kardeşi de uyumamış, anneleri ile birlikte oturup, geç vakit gelen babalarını beklemişlerdi. Daha kapıdan içeri girerken Ayşe de kardeşi de üzerine atlamışlardı babalarının...

Sabah ezanı işitilene kadar da bir birlerine sarılıp “Ne olur bizi bırakma baba...” diyerek içli içli ağlamışlardı.

.................................

Ayşe, yemin etmiş gibi aylarca dişinin gözüne vuran ağrısından hiç yakınmadı. Ne ağladı ne de sızlandı. Zamanla yüzünün pembe rengi soldu. Beyaz teni sararmaya gözleri derinleşen çukurların dibine çekilmeye başladı. Damağındaki zehirli birikintiler artık yanağında kocaman bir şişlik halini almıştı. Ağızını açamadığı için yemek yiyemez oldu. Başındaki zonklamalar uykusuz gecelerde çıldırtan raddelere gelse de o sadece yutkundu. Küçücük yüreğini Allah’a çevirmiş O’na sığınmış olarak bir kul olarak sadece: BU BENİM ALIN YAZIM DEĞİL diyordu.


**********************


Bir kaç yıldır görev yaptığı bu ilçeye bir türlü alışamayan ama gönlündeki hiç bitmeyen vatan ve millet sevgisi kadar Ülkü denen Nazlı gelin’in de aşıklısı olan genç bir öğretmen, birgün çok çok uzaklarda vatana ve sevdiklerine hasret yaşayan bir ağabeğinden içini kor alev gibi yakan bir mesaj alınca, nicedir bilip de cesaret edemediği, dilinde yuvarlayıp da söyleyemediği bir işe girişti. Daha, bismillah derken gönlünden geçenlerle önündeki gerçeğin bir birine uymadığını biliyor ve başına gelecekleri hissediyordu. Lakin, o hep beklediği cesareti şimdi bulmuştu işte.

................................

İlçenin yerlisi olan en yakın arkadaşını aradı önce. Kamyoncuyu nerede bulabileceğini öğrendikten sonra serin bir Mayıs akşamı köşedeki kahvehanenin yolunu tuttu. İçi içini yiyordu. Yürürken de “korktuğum başıma gelmesin diye” dua ediyordu. Köşede oturan yüzü kırış kırış olmuş esmer adamı gösteren garson çekilince, daha önce de bir kaç defa gördüğü bu saçları dökülmeye başlamış olduğundan yaşlı gösteren adamın masasına selam vererek oturdu.

-Sana çok uzaklardaki bir dosttan selam getirdim... diye başladığı konuşması bittiğinde kamyoncu gülerek:

-Deme yaa... Vay vay vay... Burnumuzun dibindekilerden göremediğimiz ilgiyi şimdi dünyanın öte yanından mı görüyoruz, diyerek alaycı bir şekilde sürdürdü konuşmasını...

Genç öğretmen “biliyordum” diye geçirdi içinden ama artık geri dönüş yoktu. Bildiği bütün yöntemleri kullanarak karşısındaki “onuru kırılmış” bu kardeşi ikna etmeye çalıştı. Kamyoncu, açıkça alay ediyordu.

-Benim hiç bir kimseyle tanışıklığım yok... Ben o partiyi de, şehitleri de unuttum...Çek git başımdan hoca ... diyor başka laf etmiyordu.

Genç öğretmen bu görüşmenin hiç bir fayda sağlamayacağını düşünmeye başlamıştı. Cebinde katlı duran mektubu çıkararak kendince son hamlesini yaptı. Mektupta, şehit baba oğul ile ilgili bilgiler vardı.

-Görüyorum ki seninle anlaşamayacağız, bari şu bilgileri tamamlayalım, dedi .

Kamyoncu ilgisizce başını çevirdi ama gözlerinden merak ettiği belli oluyordu.

-Neymiş oku bakalım... dedi.

Bir kaç yerde düzeltme yaptı ama belli ki bu konuları hiç hatırlamak bile istemiyordu. Az sonra “Misafirim gelecek” diyerek alelacele ayrıldı kahvehaneden. Genç öğretmen iki saattir dil dökmesine rağmen bir türlü konuşturamadığı bu ketum adamın ağzından bir kaç kelime de olsa laf almayı başarı sayarak çay paralarını ödedi, sevinerek.

.................................

Eve ilk defa bu kadar erken geliyordu. Ayşe açtı kapıyı. Temizliğe gittiği mühendisin evinden az önce dönen hanımı, mutfakta çorba kaynatıyordu. Daha girerken başlamıştı söylenmeye:

-İnsanda huzur bırakmıyorlar, ben kaçıyorum geçmişimden, ben unutmak istiyorum ama biri çıkıyor tam unuttum derken tekrar içimdeki ateşi kurcalıyor...

Ayşe, sofrayı sererken babasının sözlerini anlamaya çalışıyordu.

-Yok şehitmiş, yok bilmem neymiş...size ne kardeşim, ne istiyorsunuz bizden... utanmadan bir de karşıma geçip konuşuyorlar...

Sofraya oturduklarında hanımı soran gözlerle bakmakla yetindi ama Ayşe kız dayanamadı:

-Baba, ne oldu sana..?

Kamyoncu, elindeki kaşığı havaya doğru şöyle bir salladı. Ayşe, tekrar sormaya cesaret edemedi.
Yemekten sonra babasının tekrar kahvehaneye gideceğini düşünüyordu ama babasının “çay yapın” demesi üzerine, ciddi bir şeyler olduğunu anlayıp ana kız mutfağa geçtiler.

Ayşe, bir müddet sonra babasına çay getirdiği zaman, onu eline dedesi ve amcasının resimlerini almış ağlar vaziyette buldu. Babasını ilk defa ağlar vaziyette görüyordu. Şaşkın şaşkın baktı babasına:

-Baba, ne oldu anlatır mısın Allah aşkına..! dedi.

Olan biteni tek tek anlattı Kamyoncu. Göz yaşlarını tutmaya çalışarak derin derin iç geçirdi. Etrafına toplanıp onu dinleyen hanımı ve çocukları da ağlıyorlardı. Az sonra yataklarına çekildiklerinde hanımı sessizce:

-Bey, ilk defa şehitlerimizi soruyorlar, bunu hayra yormalı...

O sabah kalktığında Ayşe’nin içinde tarif edemediği bir duygu vardı. Az sonra babası kahvehaneye gitmek üzere evden ayrılınca annesine anlattı bunları.

...............................

İlk görüşmenin ardından genç öğretmen Kamyoncu’nun da tanıdığı bir kaç arkadaşıyla konuştu. Çarşıda ahbap bir esnafın dükkanında tekrar bir buluşma sağladı. Sanki tesadüfen orada bulunuyormuş gibi davranan genç öğretmen sohbetin bir yerinde konuyu tekrar şehitlere getirdi.

-Şehitlerine, gazilerine, mağdurlarına sahip çıkmayan bir hareketin başarılı olması mümkün değildir. Ahde vefası olmayan.......

Konuşmuyor sanki yüreğindeki akkorları boşaltıyordu. Ağızında dökülen kelimeler kısa bir süre sonra duygu seli halini alıp orada bulunan herkesi boğdu. Buğulu gözlerden, isyan ifadesi yaşlar boşandı. Kamyoncu, müsaade isteyip ayrılırken genç öğretmeni evine davet ediyor ve telefon numarasını veriyordu.

.................................

O gün gönlünü aldığına inandığı Kamyoncu’nun evine giderken içi gayet rahattı. Çocuklar için bir kaç şekerleme almıştı yanına. Akşam yemeğini birlikte yiyeceklerdi. Çok iyi karşılandı genç öğretmen. Kamyoncu ile sohbet ederlerken bir ara içeri girip çıkan ve daha sonra da gelip elini öpen oğlan çocuğu çok şaşırtmıştı onu. “Ya hu, bu kadar benzerlik olamaz..?!” diye geçirdi içinden, sanki rahmetlinin tıpatıp kopyesiydi karşısında duran... Kamyoncu, ona şehitlerin adını takmıştı: Halil.

Ayşe kızı ise sofra hazırlanırken görmüştü. Başörtüsünden yüzünü pek seçememişti ama bir gariplik sezmişti hemen. Yemek servisi yapılırken de yüzüne dikkat etmişti Ayşe kızın...

Gülücükler saçarak girdiği evden geç saatlerde yüzü allak bullak olmuş vaziyette çıktı genç öğretmen.

...........................

İlçedeki doktor, genç öğretmenin getirdiği Ayşe kızı muayene ederken kızmıyor adeta hakaret ediyordu:

-Sizler nasıl insanlarsınız ya hu, böyle bir şeyi sığırlar bile yapmaz...

O gün, Ayşe kızın ağızından şırıngalarla iltihap boşaltıldı ve kanser şüphesiyle parça alındı.

Bir kaç gün sonra tekrar gidildiğinde doktor “kist, habis değilmiş” diye müjde veriyordu. Ama tedavinin bu ilçede yapılması da mümkün değildi. İyi bir insan olan doktor, Ayşe kız için büyük bir şehirdeki Üniversite Hastahanesi’ni aradı ve tanınmış bir profesör ile kontakt kurup bir randevu aldı. Ayşe kızın dosyasını hemen yollandı profesöre...

.................................

Genç öğretmenle, Kamyoncu ilk tanıştıkları kahvehanede yeniden buluştuklarında vakit öğleyi geçiyordu. Birlikte mezarlığa gideceklerdi. Beklemeden bindiler arabaya. Kamyoncu, yolda, annesinin vasiyeti üzerine babasının mezarını ağabeğinin mezarının yanına nasıl taşıdığını anlattı ve mezarlığa vardıklarında da ortada bir yeri göstererek:

-İşte mezarlar burası... sağ tarafta babam, solunda ağam...dedi.

Genç öğretmen şaşkın bir vaziyette baktı sağına soluna...Gösterilen yer, yabani otlarla kaplı dümdüz bir topraktı... Oranın mezar olduğunu belli edecek ne bir taş, ne de bir karış kabarıklık vardı.


Kabrin Eski Hali

Genç öğretmen yeri bile belli olmayacak derecede kaybolmuş şehitlerin mezarının bir kaç kare resmini çekti. Sonra birlikte dua edip ayrıldılar mezarlıktan. Doğruca mermerciye sürdü arabasını genç öğretmen. Mermercinin önünde durduklarında yanında oturan Kamyoncu anlamıştı niyetini... Sessizce boynunu büktü.

Az sonra mermerciden ayrılırken ikisi de manevi bir huzur deryasında yüzüyor gibi hissetti kendini... Mezarlar 23. şehadet yıldönümü tarihine kadar yapılıp bitirilecekti.

.............................

-Külüstür de olsa işe yarıyor bu makina, dedi genç öğretmen.

Yanında, öğretmen olan bir arkadaşı, arkada ise Ayşe kız ile Kamyoncu oturuyordu. Profesörün yanına tam vaktinde vardılar. Ama onları bir sürpriz bekliyordu. Bu davaya baş koymuş yusufiyeli iki Ülkücü daha kapıda karşıladı onları.

Profesör sıkı bir muayeneden geçirdi Ayşe kızı. Sonra neşter vurdu yarasına, temizledi bir iyice. Antibiyotik cinsinden bir takım ağır ilaçlar yazdı.

-Bu ilaçları düzenli kullanacaksınız, dedi profesör ve devamla, haftada iki defa geleceksin buraya, yara kontrol edilecek ve pansuman yapacağız ...

Oradan ayrıldıklarında Ayşe kız hariç diğerlerinin başları öne eğik, derin düşünceler içerisindeydiler. Bu nasıl bir işti, kimse bilmiyor, anlayamıyordu.

Biz nasıl bu kadar bir birimize ilgisiz ve yabancı olmuştuk.? Dün cenazelerini kaldırdığımız arkadaşlarımızın bugün aileleri unutulmuş, mezarları kaybolmuştu. Bir birimizin ne dirisine ne de ölüsüne sahip çıkıyorduk.

Vedalaşılıp ayrılıncaya kadar da kimse bir diğerine tek laf etmedi.

...................................

Yaklaşan Büyük Kurultay sebebiyle peş peşe Türkiye çapında kongreler yapılıyordu. İlçedeki Ülkücülerin üstünde de genel havaya uygun bir kırıklık, bir burukluk vardı. 4.Kasım’ın şokunu atlatamamıştı daha kimse...

Ama, ilçedeki bir avuç kararlı insan, azimle mücadeleye girişip her şeye rağmen göreve talip oldular.

Genç öğretmen, ilçe kongresinden hemen sonra yeni seçilen yöneticileri tebrik etmek için teşkilata gitti. İçinde ılık ılık bir şeylerin kaynadığını hissediyordu. Başkan ve yönetimde görev alan bir kaç kişi ile sohbete başladılar.

Sözü uzatmadan konuya girdi. Son bir kaç aydır yaşadıklarını anlattı birer birer... Yeni seçilen başkan, şaşkınlık ve merak içinde gelişmeleri dinlerken, “bugünden yarına illaki bir şeyler olacak” diye içinde sakladığı ümitlerin kıvılcımlar saçarak alevlendiğini, gönlünü ve yüreğini yaktığını hissetti.

Genç öğretmen, bu çalışmaların sadece bu ilçede değil ülkemizin dört bir yanında yürütüldüğünü şehitlerimiz ve onların aziz hatıraları için elden gelen her şeyin yapılmaya çalışıldığını birkaç örnekle anlattı. Hele, doğudaki bir şehrimizde bir şehidimizin ailesinin başından geçen felaketleri anlattığında herkesin gözleri doldu. Ortam bir anda duygu karmaşası ve hüzün doldu bir atmosfere dönüştü. Nemli gözlerle derin bir iç çeken başkan:

-Hala hapishanelerde olup da bu kutlu davanın kaygısını çekenler varsa, hala gurbet ellerde sürgünde bulunduklarını bile unutup ülkü sevdasıyla kavrulanlar varsa, hiç bir zaman bu kutlu yolda menfaat beklemeden çilenin her türlüsüne talip olan ve eziyetin en acısını tadan adsız kahraman Yusufiyeliler bu işe öncü oluyorlarsa bu çalışmalar şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine güzel bir netice verecek, İlahi Adalet tecelli edecek, gazilerin himmet ve gayretleriyle bu hareket yine şahlanışa geçecektir. Unutmayalım ki, BU HEPİMİZİN VEBALİDİR... diyen başkanın sözlerini takip eden derin sessizliği,


23.Yıldönümünde Kabirler Yapılmıştı

-Şehitlerimizin ruhları için Allah rızası için lillahi-l Fatiha... diye haykıran bir Ülkücünün daveti bozdu

Başkan, ilçedeki şehitler için şehadet yıldönümlerinde mevlüt okutulmasını kararlaştırdı ve oradan kalkıp hep birlikte şehitlerin yeni yapılan kabirlerini ziyarete gittiler.

O gece genç öğretmenin rüyasına şehidimiz giriyordu...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
sedatdere
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Apr 14, 2004
İletiler: 103
Şehir: ANTALYA

İletiTarih: Sal Eyl 14, 2004 12:36 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ESSELAMIN ALEYKÜM KANDAŞIM SAYGI DEĞER ÜLKÜDAŞIM

NE DENİLİRKİ BU SÖZE BU YAZIYI GÖREN GÖZLERİNE ,OKUDUKÇA DUYAN KULAKLARINA , YAZMANI SAĞLAYAN ELLERİNE VEDE HEPSİNDEN ÖTE YÜREĞİNE SAĞLIK GARDAŞIM


ALLAHA, VATANA, MİLLETE, BAYRAĞA, KURANA, VE SİLAHA YEMİN OLSUN! ŞEHİTLERİM-GAZİLERİM EMİN OLSUN, ÜLKÜCÜ TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK; FAŞİZME, KOMİNİZME, KAPİTALİZME, VE HER TÜRLÜ EMPERYALİZME KARŞI MÜCADELEMİZ SON NEFES, SON NEFER, SON DAMLA KANA KADARDIR MÜCADELEMİZ; MİLLİYETÇİ TÜRKİYEYE TURANA KADARDIR. MÜCADELEMİZDE HİÇ BİR ENGEL TANIMAYACAĞIZ BAŞARACAĞIZ BAŞARACAĞIZ BAŞARACAĞIZ YILMAYACAĞIZ YIKILMAYACAĞIZ. TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN! EY TÜRK ÜSTTE GÖK ÇÖKMEDİKÇE, ALTTA YER DELİNMEDİKÇE SENİN DİLİNİ VE TÖRENİ KİM BOZABİLİR TİTRE VE KENDİNE DÖN!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et YIM MSNM ICQ
ozbeken
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 24, 2004
İletiler: 566

İletiTarih: Sal Eyl 14, 2004 3:06 pm    ileti konusu: allah razı olsun... Alıntıyla Cevap Gönder

.......

En son ozbeken tarafından Cum Şub 01, 2008 3:05 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
yesevi
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Aug 31, 2004
İletiler: 10

İletiTarih: Sal Eyl 14, 2004 10:27 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah Razı olsun .Hislerimize tercüman olmuşsunuz.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
cCcBilgecCc
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Mar 14, 2003
İletiler: 326

İletiTarih: Sal Eyl 14, 2004 11:51 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ulkudaslar bizler daha cok cok seyleri unuttuk Allah sonumuzu hayreylesin unutmasaydik bu durumlara gelmezdik........ALLAH TURKU KORUSUN VE YUCELTSIN.....
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
bidost
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jul 21, 2004
İletiler: 280

İletiTarih: Çar Eyl 15, 2004 7:52 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BU YAZINDAN SONRA DENİLECEK BİR TEK ŞEY VAR UYANANIN ARTIK ARKADAŞLAR

ELİNE SAĞLIK
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
oflas
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Aug 01, 2004
İletiler: 41
Şehir: türkiye

İletiTarih: Cmt Eyl 25, 2004 5:18 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

allah razı olsun gardaşım. yüreğine sağlık
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Alucra19
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Mar 08, 2004
İletiler: 2
Şehir: Isvicre

İletiTarih: Çar Şub 16, 2005 9:58 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah razi olsun ...
Bu dava bitmez!!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
Bozkurt_Baha
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Aug 31, 2004
İletiler: 102
Şehir: Ankara/Türkiye

İletiTarih: Pts Şub 21, 2005 9:00 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Uyanmak lazım
Ama uyandıracak bi oluşum lazımmm.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
funda3307
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Jul 20, 2004
İletiler: 712
Şehir: türkiye

İletiTarih: Sal Şub 22, 2005 4:09 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

hikaye çok güzel nerden bulduğunu söylersen çok minnettar kalırım yazan ellerine mert ülkücü yüreğine sağlık


ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
ALPEREN_1944
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Dec 15, 2004
İletiler: 121

İletiTarih: Sal Şub 22, 2005 5:01 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yırtıcılar az yaşar... Uzun sürmez doğanlık...
Her ışığın ardında gizlidir bir karanlık.
Adsız sansız olsa da, en büyük kahramanlık;
Göz kırpmadan saldırıp bir daha dönmemektir.


ABBAS BAHRİ
ABBAS KALİ
ABDİ GÖK
ABDULLAH BOZDAĞ 15.05.1980 TOKAT
ABDULLAH CAN 21.12.1978 İSTANBUL
ABDULLAH ÇAKICIOĞLU 13.08.1980 İSTANBUL
ABDULLAH DEMİRCİ 21.06.1980 KARAMAN
ABDULLAH DOĞAN 01.07.1977 BİLECİK
ABDULLAH ERTÜRK 13.06.1980 FATSA
ABDULLAH GÜLBAHAR 03.01.1978 ANKARA
ABDULLAH İZCİ 10.02.1979 KAYSERİ
ABDULLAH KANDEMİR 23.12.1978 K.MARAŞ
ABDULLAH KARATAŞ 14.06.1980 FATSA
ABDULLAH KORKMAZ 08.12.1979 KAYSERİ
ABDULLAH KÖSE 26.10.1978 MALATYA
ABDULLAH KÜÇÜK 03.11.1978 ELAZIĞ
ABDULLAH KÜÇÜKÇELİK 12.06.1977 ANTALYA
ABDULLAH ÖZÇELİK 14.04.1980 FATSA
ABDULLAH POLAT 23.12.1978 K.MARAŞ
ABDULLAH SUCU 02.07.1980 ÇORUM
ABDULLAH TURGUT 09.03.1978 ANKARA
ABDULLAH YURTKOL 09.06.1980 IĞDIR
ABDURRAHMAN ALAGÖZ 07.05.1978 G.ANTEP
ABDURRAHMAN ATAKAN 05.07.1980 HATAY
ABDURRAHMAN DİKMEN 14.06.1980 TUNCELİ
ABDURRAHMAN KILIÇ 15.03.1980 ADANA
ABDURRAHMAN OĞUZ 24.05.1979 URFA
ABDÜLAZİZ AKBAY 08.02.1978 İZMİR
ABDÜLBAKİ ÖZSİMİTÇİ 26.10.1979 GAZİANTEP
ABDÜLKADİR BAYRAM 19.05.1980 İSTANBUL
ABDÜLKADİR BİLİR 02.08.1979 ANKARA
ABDÜLKADİR KARAKİMSELİ 20.10.1979 ANKARA
ABDÜLKADİR KILIÇ 05.09.1980 FATSA
ABDÜLKADİR TOMA 16.11.1979 KİLİS
ABDÜLKADİR YILDIRIM 06.05.1979 FATSA
ABDÜLKADİR YILMAZ 08.09.1980 ADANA
ABDURRAHİM GÜNEŞ 03.12.1978 İSTANBUL
ABUZER MUTLU 06.09.1980 MALATYA
ADEM ARMUT 23.12.1978 K.MARAŞ
ADEM CİRİT 08.03.1980 İSTANBUL
ADEM HARPUT 30.05.1980 ADANA
ADEM PEKMEZCİ 03.09.1979 ANKARA
ADEM TAŞTAN 25.02.1980 SAMSUN
ADEM TOMAY 08.02.1980 SAKARYA
ADEM TÜRÜDÜ 22.07.1980 ORDU
ADİL AYDIN 27.02.1979 MANİSA
ADİL DEMİRÖZ 25.02.1978 ADANA
ADİL KARAGÜLLE 31.07.1977 ARTVİN
ADİL KOÇAK 02.27.19ADİL KULAÇ 03.09.1980 ADANA
ADİL ŞAKAR 02.07.1980 ÇORUM
ADNAN BAYDİLLİ 26.04.1979 ELAZIĞ
ADNAN ÇETİN 04.10.1978 ANKARA
ADNAN ÇİFTÇİOĞLU 05.02.1980 MALATYA
ADNAN HAYTA 28.08.1979 ADANA
ADNAN IŞIK 22.06.1980 İSTANBUL
ADNAN KOÇ 30.12.1979 İZMİR
ADNAN TAŞDELEN 16.11.1978 İSTANBUL
ADNAN TÜMYOL 06.08.1980 ADANA
ADNAN ÜNVER 11.10.1995 MALATYA
ADNAN ÜNVER 26.08.1980 KONYA
ADNAN YILMAZ 05.08.1980 SAMSUN
ADNAN YÜZGÜL 20.03.1978 MUŞ
AGAH GÖKÇE 23.05.1980 İSTANBUL
AHMET ACARCA 17.06.1975 ADANA
AHMET ADİL OKUR 05.02.1980 ANTALYA
AHMET AHRAZ 09.11.1979 HATAY
AHMET AKKAŞ 23.09.1979 KAYSERİ
AHMET ARAN .07.1980 .............
AHMET ASLAN 01.02.1980 ANKARA
AHMET ATA ÜZÜMKUŞU 24.12.1979 İSTANBUL
AHMET ATICI 17.05.1979 ÇORUM
AHMET AVLAMAZ 25.05.1978 İSTANBUL
AHMET AYBAK 12.03.1980 TOKAT
AHMET AYBARS ..........1979 TOKAT
AHMET AYDIN 06.09.1978 ELAZIĞ
AHMET BAHAR 27.11.1977 KONYA
AHMET BAHAR 19.10.1976 ANKARA
AHMET BAŞ 28.05.1978 NİĞDE
AHMET BAYRAKTAR 05.09.1979 HATAY
AHMET BİLGİLİ 30.06.1980 AMASYA
AHMET BOZ 30.08.1978 MERSİN
AHMET BÖLÜKBAŞI 07.04.1980 İSTANBUL
AHMET CANITEZ
AHMET CANLI 06.08.1979 KIRKLARELİ
AHMET ÇAKIROĞLU 18.01.1979 TRABZON
AHMET ÇAM 02.06.1980 ORDU
AHMET ÇEBİ 16.01.1979 TRABZON
AHMET ÇELİK 02.09.1980 ANKARA
AHMET ÇELİK 02.10.1978 KOCAELİ
AHMET ÇELİK 18.08.1979 ORDU
AHMET ÇETİN 03.08.1979 İSTANBUL
AHMET ÇETİN ÇAVDAR 24.01.1980 İSTANBUL
AHMET ÇETİNEL 19.05.1970 İSTANBUL
AHMET ÇOLAK 03.07.1980 ORDU
AHMET DEMİREL 04.12.1979 GİRESUN
AHMET DURAN ÖZHORTA 07.12.1979 ADANA
AHMET EKBAKAN .....06.1980 ESKİŞEHİR
AHMET ERSAN İNAN 2AHMET ERTÜRK 30.08.1980 ESKİŞEHİR
AHMET ERTUĞRUL ÇERİ 06.08.1978 İSTANBUL
AHMET FAZIL KURTOĞLU 13.12.1979 İSTANBUL
AHMET GÖKOĞLU 27.07.1980 ADANA
AHMET GÖNENÇ 03.09.1978 G.ANTEP
AHMET GÜLEÇ 19.09.1979 ADANA
AHMET GÜLER 13.05.1979 AMASYA
AHMET GÜZELSOY 21.04.1980 ANKARA
AHMET İLKER 25.04.1980 HATAY
AHMET KARAMAN 23.06.1979 İSTANBUL
AHMET KARAYILAN 10.06.1976 ORDU
07.02.1998 İSTANBUL
AHMET KEÇECİ 20.08.1980 KONYA
AHMET KENAR ..........1995 İSTANBUL
AHMET KERSE 31.01.1983 G.ANTEP
AHMET KILIÇ 09.08.1978 ANKARA
AHMET KILIÇARSLAN 07.07.1980 ..............
AHMET KÖYLÜOĞLU 16.08.1980 ANKARA
AHMET KUZU 24.05.1980 ADANA
AHMET MELEK 15.12.1979 İZMİR
AHMET METİN İZER 06.06.1980 İSTANBUL
AHMET MUHTAR KARABIÇKI 06.09.1978 G.ANTEP
AHMET OCAK 27.07.1980 ORDU
AHMET ONAT 07.01.1980 BURSA
AHMET ÖZKAN 16.10.1979 İSTANBUL
AHMET PAKSOY 23.02.1979 K.MARAŞ
AHMET PEKTAŞ 11.10.1995 MALATYA
AHMET SAĞLAM 21.07.1980 URFA
AHMET SALMAN 08.04.1980 AĞRI
AHMET SANDIKÇI 13.07.1978 İSTANBUL
AHMET SARPKAYA .........1979 HATAY
AHMET SAYAN 22.05.1980 ANKARA
AHMET SERDAR TANRITANIR 25.12.1978 ADANA
AHMET TAN 25.04.1980 İSTANBUL
AHMET TEKİN 12.08.1979 BİNGÖL
AHMET TEKİN 20.06.1977 ANKARA
AHMET TEVFİK PAMPAL 22.10.1978 ADANA
AHMET TOPAL 16.10.1978 HATAY
AHMET TOSUN 26.07.1980 ANKARA
AHMET TURAN AKGÜL 12.07.1980 İSTANBUL
AHMET TURAN ÖZKAPTAN 07.12.1979 DENİZLİ
AHMET UĞURLAR 02.08.1980 KOCAELİ
AHMET ULUKÖK 06.03.1977 G.ANTEP
AHMET YALÇIN 07.05.1980 AMASYA
AHMET YAŞAR 10.01.1980 ADANA
AHMET YAŞAR ELBEK 17.04.1979 MERSİN
AHMET YOLAÇ 05.10.1979 ADANA
AHMET YUMRU 23.12.1979 MERSİN
AHMET YÜCELKAYA 20.05.1978 İSTANBUL
AKIN ATALAY 07.10.1978 ELAZIĞ
AKİF BEKİROĞLU 17.06.1978 KOCAELİ
AKİF KILIÇARSLAN 22.12.1978 K.MARAŞ
ALAATTİN CİĞER 24.12.1978 K.MARAŞ
ALAATTİN GÜNDÜZ 02.10.1978 UŞAK
ALAATTİN GÜVENLER 09.11.1978 KİLİS
ALAATTİN ÜNLÜSOY 24.04.1980 ANKARA
ALAATTİN YAKUP 04.08.1978 K.MARAŞ
ALİ ACUN 08.11.1978 İSTANBUL
ALİ AKKAYA 05.04.1980 ANKARA
ALİ AKTAN 21.08.1979 MANİSA
ALİ ALABOĞA 30.03.1980 AMASYA
ALİ KAYA ALPAY 04.09.1976 ELAZIĞ
ALİ ALPER DEMİR 30.06.1979 ANKARA
ALİ ALTINBAŞ 06.09.1979 G.ANTEP
ALİ ARAS 22.04.1978 IĞDIR
ALİ ATAŞ 30.07.1980 ANKARA
ALİ AVŞAR 10.04.1977 OSMANİYE
ALİ BAKIR ................ HATAY
ALİ BELGEN 21.12.1979 URFA
ALİ BEREKET 14.06.1979 HATAY
ALİ BÜLENT ORKAN 13.08.1982 ANKARA
ALİ CAN KARAOSMANOĞLU 18.06.1977 ANKARA
ALİ CIBIR 16.05.1979 İSTANBUL
ALİ COŞKUNER 09.01.1980 ANKARA
ALİ ÇAKICI 11.05.1980 İSTANBUL
ALİ ÇAKIROĞLU 09.02.1978 İSTANBUL
ALİ ÇELİK 15.05.1979 ORDU
ALİ ÇETİN 06.08.1979 KAYSERİ
ALİ ÇETİN 04.08.1979 ORDU
ALİ ÇETİNER 08.02.1979 G.ANTEP
ALİ ÇİFTÇİ 20.04.1978 KAYSERİ
ALİ DEMİR 17.06.1977 ANKARA
ALİ DUMAN SALİHOĞLU 16.05.1980 ERZİNCAN
ALİ DURMUŞ 05.03.1979 URFA
ALİ DÜZENLİ 25.12.1978 TARSUS
ALİ EKBER GÜNEY 23.08.1980 ADANA
ALİ EKİNCİ 28.06.1980 ANKARA
ALİ ERDEM 09.01.1979 URFA
ALİ EREN 11.10.1977 ANTALYA
ALİ FİKRİ KESKİN 17.06.1989 İSTANBUL
ALİ FUAT MEYDAN 19.02.1980 İSTANBUL
ALİ GÖÇÜŞ 03.09.1979 MERSİN
ALİ GÖREN 14.03.1977 G.ANTEP
ALİ GÖRKEM 18.07.1979
ALİ GÜL 25.07.1978 HATAY
ALİ GÜZEL 23.01.1980 ADIYAMAN
ALİ HAZAR 13.09.1978 ELAZIĞ
ALİ HİKMET KAŞIKÇI 09.02.1980 İSTANBUL
ALİ İHSAN ERDOĞDU 20.10.1979 İSTANBUL
ALİ İHSAN SİCİM 14.05.1980 DENİZLİ
ALİ İHSAN ŞIVGIN 03.04.1980 KAYSERİ
ALİ İNCEKARA 10.08.1979 GİRESUN
ALİ KARAKAYA 25.02.1978 G.ANTEP
ALİ KELEŞ 30.01.1977 TRABZON
ALİ KEMAL FİDAN 05.08.1979 ANKARA
ALİ KESKİN 22.05.1980 ANKARA
ALİ KİBAR 02.05.1980 ANKARA
ALİ KOÇ 03.06.1980 KAYSERİ
ALİ KÖLEOĞLU 28.04.1980 UŞAK
ALİ KURTOĞLU 14.07.1978 ANKARA
ALİ METİN TOKDEMİR 08.12.1995 GÜMÜŞHANE
ALİ MUHİTTİN NARİÇ 04.08.1980 İSTANBUL
ALİ NADİR HAYTA 14.03.1980 MERSİN
ALİ OKAY ÇALIŞKAN 08.09.1980 İSTANBUL
ALİ OCAK 27.07.1980 ORDU
ALİ OSMAN DEMİREZEN 28.06.1980 İSTANBUL
ALİ OSMAN DEVECİOĞLU 07.06.1980 İSTANBUL
ALİ OSMAN ÖZTÜRK 28.09.1979 ADANA
ALİ OSMAN ŞAHİN 24.01.1979 TOKAT
ALİ ÖĞE 16.06.1979 ADANA
ALİ ÖMER YÜCE 30.06.1979 ANKARA
ALİ ÖMÜR ALTINDAĞ 24.06.1980 İSTANBUL
ALİ ÖZAYDIN 19.02.1980 ANKARA
ALİ PAPAĞAN 02.02.1979 ORDU
ALİ RIFAT ERALP 01.07.1979 İSTANBUL
ALİ RIZA ALTINOK 24.06.1980 İSTANBUL
ALİ RIZA BİLİR 22.10.1979 TRABZON
ALİ RIZA SARAL 01.12.1979 İSTANBUL
ALİ RIZA MUTLUOĞLU 24.05.1980 ADANA
ALİ SAİP ŞAHAN 09.04.1980 İSTANBUL
ALİ SEFA TAŞÇILAR 23.02.1977 ADANA
ALİ SEVİNÇ 11.07.1978 KONYA
ALİ SOYAKAR 28.08.1979 ORDU
ALİ SOYGİL 26.03.1979 G.ANTEP
ALİ SÜNNETÇİ 23.01.1980 İSTANBUL
ALİ ŞAN DURHAN 20.12.1978 MALATYA
ALİ ŞAHİN .....04.1980 İSTANBUL
ALİ ŞENOL 02.12.1979 İSTANBUL
ALİ TAŞKIN 02.02.1980 İSTANBUL
ALİ TATAR 02.09.1979 HATAY
ALİ TEZDOĞAN 27.03.1979 İSTANBUL
ALİ ULVİ AĞIÇ 04.04.1980 URFA
ALİ USLU 27.12.1977 URFA
ALİ UZUN 30.08.1979 İSTANBUL
ALİ YAŞAR 20.08.1980 ANKARA
ALİ YAŞAR GÜNAYDIN 07.11.1979 İSTANBUL
ALİ YENİZÖZDOĞDU 19.04.1980 İSTANBUL
ALİ YILMAZER 10.06.1980 ORDU
ALİM ULUSOY 07.07.1980 İSTANBUL
ALPARSLAN GÜMÜŞ 03.11.1975 ANKARA
ALPER TUNGA UYGUN 13.04.1979 İSTANBUL
ARAP TAŞKAYA 02.10.1979 ANKARA
ARİF DEMİR 05.04.1980 İSTANBUL
ARİF ŞANLI 14.08.1979 MANİSA
ARİF ÜZÜM 12.12.1979 İSTANBUL
ARİF YILMAZ 09.08.1978 KAYSERİ
ASAF DURMUŞ 23.02.1979 İSTANBUL
ASIM ÇAĞIRAN 25.07.1979 İSTANBUL
ASLAN ÇELİK 17.06.1980 ORDU
ASLAN KARAKAYA 07.07.1979 SAMSUN
ASLAN SİVRİ 08.11.1979 İSTANBUL
ATA PEHLİVANOĞLU 07.12.1978 MARDİN
ATALAY ÇAKIR 30.07.1979 BALIKESİR
ATALAY SARIKAN 11.02.1980 İSTANBUL
ATAMAN SIKTAŞ 29.08.1980 İSTANBUL
ATİLLA KURTULUŞ 10.11.1978 İSTANBUL
ATİLLA TOKAY 21.07.1980 İSTANBUL
ATİLLA YALÇINBAY 30.08.1980 KOCAELİ
AVNİ DEĞİRMENCİ 30.04.1979 İSTANBUL
AVNİ ŞAHİN 14.06.1980 İSTANBUL
AYDIN BAŞBOZKURT 05.11.1978 KARS
AYDIN BEKTAŞOĞLU 04.07.1980 ÜSKÜDAR
AYDIN DEMİRKOL 21.03.1981 MALATYA
AYDIN GÜLER 07.12.1977 İSTANBUL
AYFER İNCELER 30.08.1979 TARSUS
AYGÜN SOYLU 18.01.1980 MANİSA
AYHAN AYDIN 29.05.1980 İSTANBUL
AYHAN ÇELİKKANAT 10.07.1980 SAMSUN
AYHAN ERDOĞAN 04.11.1979 YOZGAT
AYHAN GÜNGÖR 16.05.1979 İSTANBUL
AYHAN İNAL 24.10.1979 ORDU
AYHAN ÜNLÜ 09.06.1980 KARS
AYHAN YAZICI 11.01.1980 İSTANBUL
AYŞE ÇETİNKAYA 14.08.1980 ADANA
AYTEKİN GÜNER 22.04.1980 ANKARA
AYTEKİN TAŞÇI 16.01.1977 İSTANBUL
AZİZ KARABAĞ ....10.1993 İSTANBUL
AZİZ PAŞAHAN 27.09.1978 MALATYA
AZİZ ŞAHİN 15.09.1979 MANİSA
AZİZ YILMAZ 31.05.1977 MERSİN
AZMİ DOĞAN 04.07.1979 KONYA
AZMİ BAHATTİN KAYA 18.07.1980 MALATYA
BAHRİ AKSU 23.12.1979 İSTANBUL
BAHRİ BİLGE 17.03.1978 İSTANBUL
BAKİ AYHAN 19.04.1979 ANKARA
BAKİ BALTACI 23.07.1980 ADANA
BAKİ KILIÇ 22.09.1980 ORDU
BAKİ YEŞİLOĞLU 29.07.1978 BURSA
BAŞARAN KAMBUR 13.08.1979 İSTANBUL
BAYRAM ALİ SÜT 26.03.1980 ADANA
BAYRAM BAYRAKTAR 16.10.1979 İSTANBUL
BAYRAM BULUT 04.10.1979 İSTANBUL
BAYRAM ÇONOĞLU 16.07.1977 SAMSUN
BAYRAM KINA 12.08.1980 ORDU
BAYRAM MAHMUT NAM 26.02.1980 MERSİN
BAYRAM NURİ ÖZYILDIRIM 12.03.1980 ADANA
BAYRAM SÖYLEMEZ 12.08.1980 ORDU
BAYRAM TOPSAKAL 1979 SAMSUN
BAYSAL ŞEN 30.11.1979 İSTANBUL
BEDRETTİN GÜMÜŞTEPE ............ MALATYA
BEDRİ AKBAŞ 04.07.1978 K.MARAŞ
BEHMAN AYRIM 26.08.1980 KARS
BEHZAT BİLEK 26.07.1980 İSTANBUL
BEKİR AVCI 01.08.1980 ADANA
BEKİR BAĞ 10.10.1980 ANKARA
BEKİR BAYIK 12.03.1980 URFA
BEKİR BİLGİÇ 26.07.1980 G.ANTEP
BEKİR ÇİFTER 18.10.1979 KAYSERİ
BEKİR ÇON 03.12.1977 AMASYA
BEKİR GİZLİGÖL ................ Ş.URFA
BEKİR İNAN 24.09.1979 ORDU
BEKİR KOÇ 08.05.1980 ANKARA
BEKİR SOYUİPEK 24.01.1980 ANKARA
BEKİR ŞEN 10.05.1979 İSTANBUL
BEKİR ŞENDİLMEN 29.06.1979 İSTANBUL
BEKİR ŞİMŞEK 23.08.1980 İZMİR
BEKİR YÜCEL 08.05.1979 BURSA
BERCİS SEDEN 14.09.1979 G.ANTEP
BESTAMİ BAKIR 04.07.1979 HATAY
BEŞİR BAYRAKTAR 28.03.1980 MARDİN
BEYHAN KUZU 01.08.1980 FATSA
BİLAL AKBEL 11.09.1979 ESKİŞEHİR
BİLAL ARLI 15.05.1979 SAMSUN
BİLAL KARAKAYA 11.05.1979 HATAY
BİLAL SARMAK 01.06.1980 FATSA
BİLAL ŞAHİN 17.08.1992 ANKARA
BİLGE ÖZSOY .................. KONYA
BLADE AYBARS TEKİN 08.07.1980 İSTANBUL
BURHAN ALKOÇ 27.04.1979 ANKARA
BURHAN BALCI 22.07.1980 ADANA
BURHAN BÜNYAT 18.07.1980 ANKARA
USTAOĞLU 07.06.1979 ANKARA
BURHAN KAYA MUTLU 09.04.1980 İSTANBUL
BÜLENT ALP 05.02.1980 İSTANBUL
BÜLENT ERTÜZÜN 28.02.1980 İSTANBUL
BÜNYAMİN AYGÜN 23.04.1979 İSTANBUL
BÜNYAMİN VAROL 23.12.1978 K.MARAŞ
BÜNYAMİN YILMAZ 03.09.1978 SİVAS
CABBAR GÜLER 20.08.1980 ADANA
CAFER CEYLAN 01.06.1979 AMASYA
CAFER ÇİTİL 17.03.1979 SAMSUN
CAHİT AÇIKBAŞGİL 26.11.1979 ANKARA
CAHİT DOĞRUYOL 23.12.1979 ANKARA
CAN ARI 30.07.1980 İZMİR
CANİP KUŞÇU 16.04.1979 BURSA
CAVİT AYDIN 22.12.1978 ANKARA
CAVİT SEVGÜ 10.11.1979 KARS
CELAL AKSOY 03.08.1980 VAN
CELAL ASLAN 03.06.1980 ÇORUM
CELAL CİMİÇ 04.09.1980 İSTANBUL
CELAL CİVAN 23.07.1979 KARS
CELAL DEMİR 10.10.1979 İSTANBUL
CELAL DURMUŞ 10.11.1979 GİRESUN
CELAL KARAKOÇAK 26.08.1980 ADANA
CELAL ÖZKAN 30.03.1978 G.ANTEP
CELAL PAPAĞAN 08.08.1980 ORDU
CELAL SOLAKOĞLU 27.08.1980 ADANA
CELAL ÜSTE 13.05.1979 OSMANİYE
CELALETTİN PALA 27.08.1977 İSTANBUL
CELİL ŞAŞTIM 23.06.1979 KOCAELİ
CEMAL ADALMIŞ 21.01.1980 İSTANBUL
CEMAL AKBAY 30.06.1978 AĞRI
CEMAL AYDOĞAN 15.05.1980 AMASYA
CEMAL DEMİR 15.08.1980 FATSA
CEMAL DEMİR 25.06.1980 G.ANTEP
CEMAL DEMİRKAN 22.06.1980 AYBASTI
CEMAL GÜRBAY 16.05.1979 İSTANBUL
CEMAL GÜLCİHAN 01.09.1980 ARTVİN
CEMAL ILGAZ 12.03.1979 MANİSA
CEMAL ÖZSEMERCİ 10.11.1979 MANİSA
CEMALETTİN GÜMÜLCELİ 29.04.1979 MANİSA
CEMALETTİN KARAASLAN 27.06.1979 İSTANBUL
CEMİL ALTIN 09.09.1980 ARTVİN
CEMİL AYDIN 21.12.1979 MANİSA
CEMİL CUCUK 30.04.1979 G.ANTEP
CEMİL ÇÖLLÜ 25.06.1979 MANİSA
CEMİL DOĞAN 15.02.1973 ADIYAMAN
CEMİL KARADUTLU 23.12.1978 K.MARAŞ
CEMİL KILIÇARSLAN 08.04.1980 AĞRI
CEMİL YILMAZ 30.07.1980 KAYSERİ
CENAN BAYGIN 27.06.1980 FATSA
CENGİZ ASLAN 16.05.1980 TOKAT
BAHATTİN BURMA 31.08.1979 SİNOP
BAHATTİN DEDEŞAN 01.05.1969 İSTANBUL
BAHATTİN EKDELEN 06.12.1979 MARDİN
BAHATTİN GEZER 25.05.1980 ORDU
BAHATTİN GÜLER 24.03.1979 SAMSUN
BAHATTİN KAPLAN 27.04.1980 ANKARA
BAHATTİN KAYA 18.07.1980 MALATYA
BAHRİ AKSU 23.12.1979 İSTANBUL
BAHRİ BİLGE 17.03.1978 İSTANBUL
BAKİ AYHAN 19.04.1979 ANKARA
BAKİ BALTACI 23.07.1980 ADANA
BAKİ KILIÇ 22.09.1980 ORDU
BAKİ YEŞİLOĞLU 29.07.1978 BURSA
BAŞARAN KAMBUR 13.08.1979 İSTANBUL
BAYRAM ALİ SÜT 26.03.1980 ADANA
BAYRAM BAYRAKTAR 16.10.1979 İSTANBUL
BAYRAM BULUT 04.10.1979 İSTANBUL
BAYRAM ÇONOĞLU 16.07.1977 SAMSUN
BAYRAM KINA 12.08.1980 ORDU
BAYRAM MAHMUT NAM 26.02.1980 MERSİN
BAYRAM NURİ ÖZYILDIRIM 12.03.1980 ADANA
BAYRAM SÖYLEMEZ 12.08.1980 ORDU
BAYRAM TOPSAKAL 1979 SAMSUN
BAYSAL ŞEN 30.11.1979 İSTANBUL
BEDRETTİN GÜMÜŞTEPE ............ MALATYA
BEDRİ AKBAŞ 04.07.1978 K.MARAŞ
BEHMAN AYRIM 26.08.1980 KARS
BEHZAT BİLEK 26.07.1980 İSTANBUL
BEKİR AVCI 01.08.1980 ADANA
BEKİR BAĞ 10.10.1980 ANKARA
BEKİR BAYIK 12.03.1980 URFA
BEKİR BİLGİÇ 26.07.1980 G.ANTEP
BEKİR ÇİFTER 18.10.1979 KAYSERİ
BEKİR ÇON 03.12.1977 AMASYA
BEKİR GİZLİGÖL ................ Ş.URFA
BEKİR İNAN 24.09.1979 ORDU
BEKİR KOÇ 08.05.1980 ANKARA
BEKİR SOYUİPEK 24.01.1980 ANKARA
BEKİR ŞEN 10.05.1979 İSTANBUL
BEKİR ŞENDİLMEN 29.06.1979 İSTANBUL
BEKİR ŞİMŞEK 23.08.1980 İZMİR
BEKİR YÜCEL 08.05.1979 BURSA
BERCİS SEDEN 14.09.1979 G.ANTEP
BESTAMİ BAKIR 04.07.1979 HATAY
BEŞİR BAYRAKTAR 28.03.1980 MARDİN
BEYHAN KUZU 01.08.1980 FATSA
BİLAL AKBEL 11.09.1979 ESKİŞEHİR
BİLAL ARLI 15.05.1979 SAMSUN
BİLAL KARAKAYA 11.05.1979 HATAY
BİLAL SARMAK 01.06.1980 FATSA
BİLAL ŞAHİN 17.08.1992 ANKARA
BİLGE ÖZSOY .................. KONYA
BLADE AYBARS TEKİN 08.07.1980 İSTANBUL
BURHAN ALKOÇ 27.04.1979 ANKARA
BURHAN BALCI 22.07.1980 ADANA
BURHAN BÜNYAT 18.07.1980 ANKARA
BURHAN KAYA MUTLU 09.04.1980 İSTANBUL
BÜLENT ALP 05.02.1980 İSTANBUL
BÜLENT ERTÜZÜN 28.02.1980 İSTANBUL
BÜNYAMİN AYGÜN 23.04.1979 İSTANBUL
BÜNYAMİN VAROL 23.12.1978 K.MARAŞ
BÜNYAMİN YILMAZ 03.09.1978 SİVAS

DAVUT ÇAKIR 28.08.1980 İSTANBUL
DAVUT ÇELİKSU 14.08.1980 ANKARA
DAVUT DURAK 29.01.1979 AMASYA
DAVUT KORKMAZ 19.09.1979 ADANA
DAVUT TURAN 28.06.1978 SAMSUN
DAVUT YAĞMUR 04.03.1978 ARDAHAN
DEMİR KAHVECİ 15.09.1979 MANİSA
DENİZ BAYIK 26.03.1979 URFA
DİLAVER ALTAN 12.07.1979 SAMSUN
DİNÇER KARTALLI 19.06.1980 İSTANBUL
DOĞAN ARAS 07.07.1980 İSTANBUL
DOĞAN TAŞOLUK 22.08.1979 ANTALYA
DURALİ TOP 27.07.1980 ADANA
DURAN KÖMEKÇİ 04.09.1980 ADANA
DURAN MÜLAYİM 03.09.1980 MERSİN
DURMUŞ YIRTLAZ 27.08.1980 MERSİN
DURSUN ASLAN 20.04.1980 SAMSUN
DURSUN AYDIN 16.02.1980 İSTANBUL
DURSUN GEDİK 10.08.1979 GİRESUN
DURSUN KISACIK 06.06.1980 ORDU
DURSUN MEHMET SARI 01.08.1980 FATSA
DURSUN ÖNKUZU 23.11.1970 ANKARA
DURSUN ÖZDEMİR 25.08.1980 ANKARA
DURSUN SEZER 16.06.1979 İSTANBUL
DURSUN TAŞAN 26.08.1980 ORDU
DURSUN YILDIZ 17.01.1980 TOKAT
DURSUN YÖNTEM 03.06.1980 G.ANTEP
DÜNDAR TAŞER 13.06.1972 ANKARA
EBUMÜSLÜM KOCAAY 17.07.1980 ANKARA
EFRAİM ŞEKER 15.06.1979 İSTANBUL
EJDER ÇILGIN 22.04.1980 URFA
EKREM AKBABA 14.12.1978 KARS
EKREM ALYÜZ 07.09.1979 AFYON
EKREM ÇAMAŞ 24.05.1980 TRABZON
EKREM KOCAMAN 21.11.1979 ARTVİN
EKREM MANAV 26.09.1979 DENİZLİ
EKREM SÖĞÜT 30.09.1975 İSTANBUL
EKREM TAR 17.05.1977 ANKARA
EKREM YILMAZ 31.07.1977 İSTANBUL
EMİN AKYÜZ 29.09.1979 İSTANBUL
EMİN ÇALIŞIR 05.06.1980 İSTANBUL
EMİN EMEKLİ 01.09.1980 ANKARA
EMİN GÜLHAN 11.06.1980 İZMİR
EMİN İZBUDAK 14.08.1979 MANİSA
EMİN KILIÇARSLAN 07.04.1980 AĞRI
EMİN KOŞMAZ
EMİN TÜRKER 04.04.1980 GİRESUN
EMRULLAH TÜRKDAĞLI 22.02.1980 K.MARAŞ
ENBİYA ERMİŞ 24.12.1978 K.MARAŞ
ENVER AKSIN 16.09.1979 İSTANBUL
ENVER BÖLÜKBAŞI 13.08.1979 FATSA
ENVER ÇAKAR 13.05.1980 İSTANBUL
ENVER İRİM 03.04.1980
ENVER KOCAMAN 21.11.1979 ARTVİN
ENVER YAVUZDEMİR 08.12.1979 ARTVİN
ERCAN ATEŞ 16.08.1980 ANKARA
ERCÜMENT YAHNİCİ 27.12.1979 ANKARA
ERDAL ÇOR 21.10.1979 ANTALYA
ERDAL VAHAPOĞLU 19.10.1979 ADANA
ERDEM ARABACI 10.09.1977 ANKARA
ERDEM YEDİBELA 08.01.1980 SAMSUN
ERDOĞAN BIYIK 03.06.1979 BALIKESİR
ERDOĞAN HANÇERLİOĞLU 12.09.1979 İSTANBUL
ERDOĞAN ULUSU 11.04.1980 G.ANTEP
ERDOĞAN YILMAZ 16.12.1977 İSTANBUL
ERGUN ŞAN 30.11.1978 ADANA
ERGÜN ÜNAL 17.10.1979 YOZGAT
ERHAN CENGİZ 30.08.1980 İSTANBUL
ERHAN TEKEL 18.04.1978 İSTANBUL
ERKAN TERZİBAŞ 02.02.1980 İSTANBUL
EROL ATEŞ 11.09.1979 BURSA
EROL ÇİFTÇİ 18.03.1980 IĞDIR
EROL ÇUĞU 17.12.1979 SAMSUN
EROL ERBİÇER 24.05.1977 MANİSA
EROL GÖÇÜK 20.10.1979 İSTANBUL
EROL GÜRSESOĞLU 04.07.1980 ADANA
EROL AÇIKGÖZ (KARAGÖZ) 27.02.1980 İSTANBUL
EROL PINAR 01.08.1980 BURSA
EROL SELÇUK 30.04.1979 SAMSUN
EROL TÜRKMEN 16.10.1980 ANKARA
ERTAN GENİŞHAN 20.03.1978 KONYA
ERTUĞRUL AKTOROS 02.06.1980 ADANA
ERTUĞRUL DİNÇ ........... ADANA
ERTUĞRUL KAYA 30.11.1995
ERTUĞRUL NAZLI 17.04.1980 HATAY
ERTUĞRUL TUNCER 02.08.1980 ANKARA
ESİN BAŞLAMIŞ 29.08.1980 İSTANBUL
ETEM ÜTÜK 11.04.1980 MERSİN
ETHEM KAYMAZ 21.03.1980 MARDİN
EVLİYA ERMİŞ 24.12.1978 K.MARAŞ
EYÜP GÖKÇEN 05.01.1978 ADANA
EYÜP İN 23.12.1979 ADANA
EYÜP KARAKOÇ 11.05.1979 G.ANTEP
FADİME YILMAZ 27.11.1978 ERZİNCAN
FAHİR DOĞAN 17.05.1976 ANKARA
FAHRETTİN AKSOY 24.02.1980 MALATYA
FAHRETTİN CELAL AKPOLAT 21.09.1979 G.ANTEP
FAHRETTİN NURANOĞLU 25.12.1979 MERSİN
FAHRETTİN YAVUZ 03.08.1979 İSTANBUL
FAHRETTİN YAZICI 19.09.1979 İSTANBUL
FAHRETTİN YÜCESAN 24.04.1980 ANKARA
FAHRİ ERDEN 17.04.1978 UŞAK
FAHRİ GÜR 30.08.1980 ADANA
FAHRİ ILGIN ................. ANKARA
FAHRİ ÖZTÜRK 14.05.1979 SAMSUN
FAHRİYE ALTINOK 24.06.1980 İSTANBUL
FAİK ÇIRAK 25.07.1980 ARTVİN
FARUK ARITICI 27.05.1980 ADANA
FARUK ÇINAR 10.08.1978 KİLİS
FARUK FERAH 05.04.1980 ESKİŞEHİR
FARUK KARTAL 24.09.1979 İSTANBUL
FARUK SEVİNÇ 18.10.1976 ANKARA
FATİH KOYUNCU 12.04.1976 ANKARA
FATİH ŞİMŞEK 27.05.1980 MERSİN
FEHİM ERİŞTİ 18.04.1979 RİZE
FEHMİ KASANOĞLU 25.09.1978 URFA
FERAH DAĞ 11.09.1980 İSTANBUL
FERHAT KAYA 27.08.1995 İSTANBUL
FERHAT KOÇ 20.08.1980 İSTANBUL
FERHAT ÖZKAN SARI 04.09.1979 MERSİN
FERHAT ŞİMŞEK 27.05.1980 ANKARA
FERİDUN BAŞ 22.03.1978 SAMSUN
FETHİ MEYDA 12.08.1978 DENİZLİ
FEVZİ BAYRAM 28.04.1980 SAMSUN
FEVZİ DOĞAN 25.06.1975 OSMANİYE
FEVZİ KÖSEAYDIN 17.08.1979 KAYSERİ
FEVZİ NARCI 12.07.1976 ANKARA
FEVZİ MURAYDIN 21.02.1979 KARS
FİGEN ÇÖKTÜ 27.08.1980 ADANA
FİKRET DERİN 24.06.1978 İSTANBUL
FİKRET DENİZ ..........1980 URFA
FİKRET EFE 01.05.1978 İSTANBUL
FİKRET YAĞCI 08.04.1980 ANKARA
FİKRİ ARIKAN 27.03.1982 ANKARA
FİKRİ YAĞCI 25.07.1980 G.ANTEP
FİRDEVS ÇINAR 24.08.1980 ANKARA
FUAT ALTUN 22.05.1980 GÜMÜŞHANE
FUAT ENET 26.12.1979 İZMİR
FUAT ŞAHİN 11.07.1978 ANKARA


FADİME YILMAZ 27.11.1978 ERZİNCAN
FAHİR DOĞAN 17.05.1976 ANKARA
FAHRETTİN AKSOY 24.02.1980 MALATYA
FAHRETTİN CELAL AKPOLAT 21.09.1979 G.ANTEP
FAHRETTİN NURANOĞLU 25.12.1979 MERSİN
FAHRETTİN YAVUZ 03.08.1979 İSTANBUL
FAHRETTİN YAZICI 19.09.1979 İSTANBUL
FAHRETTİN YÜCESAN 24.04.1980 ANKARA
FAHRİ ERDEN 17.04.1978 UŞAK
FAHRİ GÜR 30.08.1980 ADANA
FAHRİ ILGIN ................. ANKARA
FAHRİ ÖZTÜRK 14.05.1979 SAMSUN
FAHRİYE ALTINOK 24.06.1980 İSTANBUL
FAİK ÇIRAK 25.07.1980 ARTVİN
FARUK ARITICI 27.05.1980 ADANA
FARUK ÇINAR 10.08.1978 KİLİS
FARUK FERAH 05.04.1980 ESKİŞEHİR
FARUK KARTAL 24.09.1979 İSTANBUL
FARUK SEVİNÇ 18.10.1976 ANKARA
FATİH KOYUNCU 12.04.1976 ANKARA
FATİH ŞİMŞEK 27.05.1980 MERSİN
FEHİM ERİŞTİ 18.04.1979 RİZE
FEHMİ KASANOĞLU 25.09.1978 URFA
FERAH DAĞ 11.09.1980 İSTANBUL
FERHAT KAYA 27.08.1995 İSTANBUL
FERHAT KOÇ 20.08.1980 İSTANBUL
FERHAT ÖZKAN SARI 04.09.1979 MERSİN
FERHAT ŞİMŞEK 27.05.1980 ANKARA
FERİDUN BAŞ 22.03.1978 SAMSUN
FETHİ MEYDA 12.08.1978 DENİZLİ
FEVZİ BAYRAM 28.04.1980 SAMSUN
FEVZİ DOĞAN 25.06.1975 OSMANİYE
FEVZİ KÖSEAYDIN 17.08.1979 KAYSERİ
FEVZİ NARCI 12.07.1976 ANKARA
FEVZİ MURAYDIN 21.02.1979 KARS
FİGEN ÇÖKTÜ 27.08.1980 ADANA
FİKRET AKTAŞ 28.02.1980 İSTANBUL
FİKRET DERİN 24.06.1978 İSTANBUL
FİKRET DENİZ ..........1980 URFA
FİKRET EFE 01.05.1978 İSTANBUL
FİKRET YAĞCI 08.04.1980 ANKARA
FİKRİ ARIKAN 27.03.1982 ANKARA
FİKRİ YAĞCI 25.07.1980 G.ANTEP
FİRDEVS ÇINAR 24.08.1980 ANKARA
FUAT ALTUN 22.05.1980 GÜMÜŞHANE
FUAT ENET 26.12.1979 İZMİR
FUAT ŞAHİN 11.07.1978 ANKARA
GIYASETTİN ÇİÇEK 28.02.1979 İSTANBUL
GÖKHAN TEKSON 30.12.1979 İSTANBUL
GÜLAY BAŞAR 03.07.1980 ADANA
GÜLBEY KARATAŞ 26.02.1980 ADANA
GÜLTEKİN ERTAN 19.11.1977 AMASYA
GÜN SAZAK 27.05.1980 ANKARA
GÜNAY AKDAĞ 13.12.1978 İSTANBUL
GÜNEY KIRATLI 25.09.1979 G.ANTEP
GÜRSEL TAŞYÜREK 24.11.19789 ADANA
HABEŞ ÖZCAN 23.02.1977 G.ANTEP
HABİP DİNÇER 22.04.1980 TUNCELİ
HACI ALİ AKTÜRK 12.06.1980 ANKARA
HACI BEY ERCAN 08.03.1978 ANKARA
HACI BIYIKLI 23.12.1978 K.MARAŞ
H.CUMA SANİ TİRYAKİ 02.05.1979 G.ANTEP
HACI İBRAHİM TOKGÖZ 01.03.1979 AMASYA
HACI KAŞDİBİ 08.09.1979 ORDU
HACI OSMAN DEMİR 18.03.1978 ADANA
HACI ÖMER SALBAŞ 18.07.1980 ANKARA
HACI SİTEM İNCE 26.04.1979 URFA
HADİ ARIN .....03.1993 BİNGÖL
HADİ SOYSAL 18.10.1979 İSTANBUL
HAFIZ TANIK 23.12.1979 İSTANBUL
HAKAN ÇELEBİ 28.05.1980 İZMİR
HAKAN IŞIK 22.11.1993 İSTANBUL
HAKAN SAKA 22.09.1978 İZMİR
HAKKI YÜKSEL 07.04.1979 ADANA
HALİL ATEŞ 24.08.1979 MANİSA
HALİL BAYBARS 05.10.1978 İSTANBUL
HALİL BAYSAL 05.03.1979 URFA
HALİL ÇALGICI 21.05.1978 URFA
HALİL DİNÇ 24.07.1978 ELAZIĞ
HALİL ERALP ................. DENİZLİ
HALİL ERDOĞAN 11.12.1978 ADANA
HALİL ESENDAĞ 05.06.1982 İZMİR
HALİL GÜNER 20.04.1979 G.ANTEP
HALİL GÜNDÜZ 20.12.1978 ANKARA
HALİL BRAHİM ATAŞ ................ MANİSA
HALİL İBRAHİM GÜNER 20.04.1979 G.ANTEP
HALİL HİLMİ SAKARYA 28.09.1978 İSTANBUL
HALİL İBRAHİM KEMER 14.08.1980 ADANA
HALİL İBRAHİM UZ 03.05.1979 İSTANBUL
HALİL İBRAHİM YALINALP 24.04.1980 TOKAT
HALİL KAÇAR 01.09.1980 ADANA
HALİL KAYA 22.07.1980 BATMAN
HALİL KESKİN 06.05.1980 DENİZLİ
HALİL KUŞKONMAZ 03.09.1980 MERSİN
HALİL ŞEFİ 06.11.1979 DENİZLİ
HALİL SUCU 17.11.1978 İSTANBUL
HALİL TİRELİ 03.05.1980 ALMANYA
HALİL TURGUT 31.10.1978 İSTANBUL
HALİL YAKA ..........1980 URFA
HALİL YAVUZ 27.10.1976 İSTANBUL
HALİL YILDIRIM 01.09.1980 İSTANBUL
HALİL YILDIZ ŞENKOL 03.04.1980 İSTANBUL
HALİM KARADENİZ 21.08.1979 İSTANBUL
HALİM ÖZCAN 29.08.1978 NEVŞEHİR
HALİS GAZİ 01.02.1980 FATSA
HALİS MACARLIOĞLU .........1975 AFYON
HALİS ÖZTÜRK 28.10.1979 ESKİŞEHİR
HALİS ÖZTÜRK 11.08.1979 İSTANBUL
HALİT AVCI 18.10.1978 G.ANTEP
HALİT ÇOTUR 03.05.1980 SAKARYA
HALİT ÖZKAN 22.06.1979 İSTANBUL
HALİT TATLI 16.12.1978 ANKARA
HALUK KAYAHAN 10.07.1980 İSTANBUL
HALUK YÜKSEL 08.04.1979
HAMDİ ALTINEZEN 17.07.1979 İSTANBUL
HAMDİ CANİK 18.03.1980 İSTANBUL
HAMDİ CELAYİR 01.11.1978 İSTANBUL
HAMDİ GELEN 12.02.1978 AMASYA
HAMDİ ÖZBEK 27.04.1980 D.BAKIR
HAMİD FENDOĞLU 17.04.1978 MALATYA
HAMİT ŞAHİN 20.03.1978 TRABZON
HAMZA GÜNDOĞMUŞ 10.12.1977 ÇORUM
HAMZA İHSAN AYDIN ORDU
HAMZA UZGÖREN 25.12.1979 ANKARA
HAMZA YILDIZ 23.12.1978 K.MARAŞ
HANEFİ ASLAN 02.06.1980 URFA
HANEFİ TUNÇ 29.08.1978 BURSA
HANİFE FENOĞLU 17.04.1978 MALATYA
HANİFİ BENZER 27.04.1978 ANKARA
HARUN ÇİVİCİ 01.03.1977 İZMİR
HARUN YANARTAŞ 03.04.1980 İSTANBUL
HASAN AKDAĞ 24.01.1978 SİNOP
HASAN ALEMLİOĞLU ..........1981 ANKARA
HASAN ARAN .....07.1980 İSTANBUL
HASAN AYDIN 30.06.1980 BURSA
HASAN AYDOĞAN 08.04.1979 ANKARA
HASAN BAĞZIK 04.06.1980 ÇORUM
HASAN BEDER 16.06.1980 STANBUL
HASAN BENLİ 29.03.1980 ADANA
HASAN BÜLBÜL 21.04.1976 MERSİN
HASAN ÇETİN 17.06.1980 FATSA
HASAN ÇEVİK 20.05.1979 ADANA
HASAN ÇİMENOĞLU 12.09.1979 ELAZIĞ
HASAN DİKKAŞ 20.03.1980 İSTANBUL
HASAN ELALDI 17.10.1978 ADANA
HASAN ERDEM 28.01.1977 ANKARA
HASAN GÜLER 25.09.1979 İSTANBUL
HASAN GÜVEN 25.02.1980 SAMSUN
HASAN HÜSEYİN AKBAŞ 15.03.1980 ADANA
HASAN HÜSEYİN ŞANLI 04.08.1977 ANKARA
HASAN ILIKOBA 07.02.1979 ADANA
HASAN IŞIK 17.12.1978 ADANA
HASAN KADIOĞLU 24.12.1975 KONYA
HASAN KARAÇUHA 17.04.1979 ANKARA
HASAN KERİM GÖZLEME 17.08.1980 ANKARA
HASAN KILIÇ 09.09.1978 G.ANTEP
HASAN KOÇ 25.12.1978 ADANA
HASAN LEVENT PAMUKÇU 28.12.1979 İSTANBUL
HASAN POLAT 29.09.1978 İSTANBUL
HASAN SAĞLAM 01.08.1980 BURSA
HASAN SARIKAYA 10.10.1979 ANKARA
HASAN ŞAHİN 17.10.1979 ANKARA
HASAN ŞAHİN 12.02.1980 ANKARA
HASAN TEZEL 25.09.1977 BALIKESİR
HASAN TUNCER 26.01.1980 İSTANBUL
HASAN ÜNLÜ 15.03.1980 MANİSA
HASAN YAR 03.07.1980 TRABZON
HASAN YARDIMCI 12.09.1978 ELAZIĞ
HASAN YILDIZ 18.11.1980 İSTANBUL
HASAN YÜZÜAK 24.12.1978 K.MARAŞ
HAŞİM YILDIRIM 21.08.1979 UŞAK
HATİCE ÖZBEK 27.04.1980 D.BAKIR
HAYALİ HASAN YAVAŞ 29.08.1980 MERSİN
HAYATİ DAĞARSLAN 27.01.1978 İSTANBUL
HAYATİ GÜRER 06.08.1980 ADANA
ILGAZ AYKUTLU 06.02.1979 İSTANBUL
İBİŞ AKTAŞ 24.12.1978 K.MARAŞ
İBRAHİM ATEŞ 24.08.1979 MANİSA
İBRAHİM AKTAŞ 15.08.1978 ANKARA
İBRAHİM ALMAÇİMEN .....05.1980 .................
İBRAHİM ALTIN 27.06.1978 BOLU
İBRAHİM BAYOĞLU ................. URFA
İBRAHİM BOZSOY 26.10.1978 ADANA
İBRAHİM CEMAL KENDİR 07.06.1976 İSTANBUL
İBRAHİM ÇALIK 25.09.1979 İSTANBUL
İBRAHİM GİZLİGÖL ................. URFA
İBRAHİM HÜRBAŞ 29.03.1978 MANİSA
İBRAHİM KOÇ 29.07.1980 İSTANBUL
İBRAHİM KURTOĞLU 02.08.1980 SAMSUN
İBRAHİM NALBANTOĞLU 16.08.1980 KAYSERİ
İBRAHİM OK 02.04.1971 MERSİN
İBRAHİM ÖZSÜT .....05.1980 İSTANBUL
İBRAHİM TAPÇI ..................
İBRAHİM TATAROĞLU 27.06.1980 ORDU
İBRAHİM TAY 14.04.1978 MALATYA
İBRAHİM TONYA 28.07.1980 GİRESUN
İBRAHİM TÜRKEŞ 15.05.1976 AFYON
İBRAHİM ULUS 20.04.1979 İSTANBUL
İBRAHİM YARALI 19.10.1979 TRABZON
İBRAHİM YILDIRIM 27.02.1980 İSTANBUL
İDRİS ÇELİK 26.05.1979 EDİRNE
İDRİS YILMAZ ..........1979 ANKARA
İHSAN KARADAĞ 02.06.1979 TRABZON
İHSAN KURT ................... SAMSUN
İHSAN VURANOĞLU 05.01.1978 G.ANTEP
İHSAN YILDIRIM 17.07.1980 MALATYA
İLBEY GÜNEŞ 26.02.1980 ADANA
İLHAMİ BALCI 27.07.1979 ANKARA
İLHAMİ DOĞAN 28.09.1979 İSTANBUL
İLHAMİ GÖKKOCA 21.11.1979 MERSİN
İLHAN DEMİR 05.08.1980 ADANA
İLHAN EGEMEN DARENDELİOĞLU 19.11.1979 İSTANBUL
İLHAN YAĞAN 12.02.1980 İSTANBUL
İLYAS EMİROĞLU 28.12.1978 İSTANBUL
İLYAS ERSAYIN 17.11.1979 RİZE
İMDAT CAN 30.08.1979 ANKARA
İMDAT SARICA 18.06.1977 ANTALYA
İRFAN ÇETİNER 29.08.1980 BURSA
İRFAN ÇÖLLÜ 08.03.1978 K.MARAŞ
İRFAN GÜVERCİN 27.10.1978 İSTANBUL
İRFAN ÖĞÜTÇÜ 11.03.1977 İSTANBUL
İSA TEKSAN 06.03.1980 ANKARA
İSA ABACI 04.08.1978 URFA
İSA KADEM ATMACA 07.04.1980 İSTANBUL
KADİR DİŞCİ 13.03.1980 MERSİN
KADİR ILGIN 23.01.1980 ANKARA
KADİR KALKAN 20.03.1979 TRABZON
KADİR ODABAŞI 23.07.1980 SAMSUN
KADİR TOP 15.12.1978
KADİR YILDIRIM 04.01.1979 ORDU
KAMİL EROĞLU 13.06.1980 SAMSUN
KAMİL KOCA 19.12.1979 İSTANBUL
KAMİL KÖSE 17.06.1979 İSTANBUL
KAMİL SANCAK 09.10.1976 İZMİR
KAZIM (KASIM) KILIÇ 10.02.1980 İSTANBUL
KAZIM (KASIM) YILDIZ 30.11.1979 ELAZIĞ
KAYA KILIÇ 09.09.1980 İSTANBUL
KAZIM ALP 02.06.1979 BİNGÖL
KAZIM ARTUKASLAN
KAZIM DURAKOĞLU 31.07.1980 G.ANTEP
KAZIM ELMASOĞLU 06.08.1980 ADANA
KAZIM KILIÇ 31.07.1980 İSTANBUL
KAZIM MEMİLİ 03.04.1980 İSTANBUL
KAZIM ÖKTEM 10.03.1980 MERSİN
KAZIM TORUN (KURU) 07.07.1980 ADANA
KAZIM TURHAN 23.04.1978 BALIKESİR
KEMAL AKBULUT 27.09.1979 İSTANBUL
KEMAL ALPER 29.05.1980 ADANA
KEMAL ASLAN 17.07.1980 İSTANBUL
KEMAL BAYIK 28.08.1978 URFA
KEMAL DEMİR 10.12.1978 ANKARA
KEMAL DİNÇER 01.07.1980 TUNCELİ
KEMAL DURMAZPINAR 03.06.1978 ERZURUM
KEMAL ER 07.03.1980 İSTANBUL
KEMALETTİN BÖLÜKBAŞ 03.03.1980 ORDU
KEMALETTİN ERDOĞAN 04.01.1978 ANKARA
KEMAL FEDAİ COŞKUNER 03.12.1979 İZMİR
KEMAL FİDAN 05.08.1979 ANKARA
KEMAL GÜÇLÜ 07.10.1978 İSTANBUL
KEMAL İNAL 06.08.1980 ANKARA
KEMAL KÖSE 26.04.1980 İSTANBUL
KEMAL KARASAÇ 14.08.1978 İSTANBUL
KEMAL KÜP 26.12.1978 TRABZON
KEMAL MEŞE 31.07.1980 G.ANTEP
KEMAL ÖZLÜ 17.07.1980 SAMSUN
KEMAL ÖZBEK 11.07.1980 İSTANBUL
KEMAL ÖZDEMİR 15.10.1978 ANKARA
KEMAL ÖZTÜRK 10.09.1980 ORDU
KEMAL SALBAŞ 15.11.1979 FATSA
KEMAL ŞIRKA (SİRHA) 15.08.1980 İSTANBUL
KEMAL TAŞCIOĞLU 11.10.1975 ANKARA
KEMAL ÜRER 03.08.1980 BALIKESİR
KEMAL ÇETİNER 07.08.1980 ADANA
KEMAL ERTÜRK 19.10.1969 ADANA
KEMAL ÖRS ................... ..............
KEMAL TAVUKÇU 12.05.1980 AYDIN
KEMAL YÜZGÜL 16.04.1978 MUŞ
KEREM SARI 31.01.1978 ÇORUM
KERİM OKTAY 19.12.1979 İSTANBUL
KUBİLAY ANÇİN ..........1988 AYDIN
KÜRŞAT SOYLU .....07.1977 ANKARA
LEVENT BAYKAY 19.12.1977 İSTANBUL
LEVENT ERKENEZ 21.02.1980 İSTANBUL
LEVENT GÜLPINARLI 20.01.1979 ESKİŞEHİR
LEVENT ÖZCAN 13.12.1979 İSTANBUL
LOKMAN KADAKAL 12.08.1979 İSTANBUL
LÜTFİ AKSOY 22.09.1979 İZMİR
LÜTFİMACİT KURŞUN 29.08.1980 İSTANBUL
MAHİR BOZDOĞAN 30.06.1980 ADANA
MAHİR BOZKURT 30.01.1980 ANKARA
MAHİR DEMİR 12.05.1979 ANKARA
MAHİR KÖRÜKÇÜ 15.04.1980 NEVŞEHİR
MAHİR KRAL 05.06.1980 İSTANBUL
MAHİR TIRIL 03.01.1980 İSTANBUL
MAHMUT BAYSAL 24.04.1978 URFA
MAHMUT BEDİR 03.05.1977 URFA
MAHMUT ÇÜRÜK 24.08.1980 ANKARA
MAHMUT GÖNCÜ 14.05.1976 NEVŞEHİR
MAHMUT GÜLTAŞ 10.09.1980 MALATYA
MAHMUT GÖRGÜLÜ 12.02.1980 ANKARA
MAHMUT HALLİ 01.05.1980 MERSİN
MAHMUT KANDEMİR 10.05.1980 UŞAK
MAHMUT KILÇIK 27.03.1980 URFA
MAHMUT ODABAŞ 20.07.1980 ORDU
MAHMUT OLCAY 19.05.1980 BİNGÖL
MAHMUT ÖZDEMİR 09.09.1980 G.ANTEP
MAHMUT ÖZDEN 07.11.1977 ANKARA
MAHMUT ÖZALKAN 03.05.1979 ADANA
MAHMUT ÖZKAN 23.07.1980 FATSA
MAHMUT ŞÜKRÜ SAİT 29.05.1979 KAYSERİ
MAHMUT TAŞGETİREN 06.12.1979 VAN
MANSUR ÖNEN 27.07.1980 AMASYA
MECİT TARHAN 30.05.1980 KARS
MEFTUN KÜPELİ 03.04.1980 İSTANBUL
MEHDİ KÖKLÜ 23.12.1978 K.MARAŞ
MEHMET 22.02.1980 UŞAK
MEHMET ADIYAMAN 10.12.1979 İSTANBUL
MEHMET AKÇİÇEK 29.12.1979 İSTANBUL
MEHMET AKTAŞ 24.04.1980 ANKARA
MEHMET AKYÜZ 16.08.1978 URFA
MEHMET ALBAY 16.05.1977 ANKARA
MEHMET ALİ AKAN 24.05.1979 İSTANBUL
MEHMET ALİ BAĞLUĞ 27.03.1979 G.ANTEP
MEHMET ALİ BİLGİLİ 11.09.1980 FATSA
MEHMET ALİ ÇİLESİZ 04.04.1980 MALATYA
MEHMET ALİ ÇELİK 09.09.1980 G.ANTEP
MEHMET ALİ GÖZLEME 11.07.1977 ANKARA
MEHMET ALİ GÜRDAL 06.08.1980 KİLİS
MEHMET ALİ İNCE 11(21).09.1979 İSTANBUL
MEHMET ALİ KOCAOĞLU 06.03.1978 G.ANTEP
MEHMET ALİ KURU 09.07.1980 FATSA
MEHMET ALİ KURTOĞLU 13.07.1978 ANKARA
MEHMET ALİ MUTLU 27.09.1979 ADANA
MEHMET ALİ ÖZKAN 18.10.1979 İSTANBUL
MEHMET ALİ ŞAN 30.05.1979 ANKARA
MEHMET ALİ YILDIZ 07.03.1980 İSTANBUL
MEHMET ALPAY 10.05.1979 URFA
MEHMET ALUŞ 01.08.1979 İSTANBUL
MEHMET ARAP 23.02.1979 KOCAELİ
MEHMET ARAS 23.05.1979 İSTANBUL
MEHMET ARAZ 08.07.1980 İSTANBUL
MEHMET ATAR 15.07.1980 G.ANTEP
MEHMET ATEŞ 02.07.1980 MANİSA
MEHMET AYDAÇ 20.12.1979 ADIYAMAN
MEHMET AYDEMİR 08.07.1979 SAMSUN
MEHMET AYHAN 07.08.1980 ANKARA
NACİ ALTINALAN 08.12.1979 ADANA
NACİ ÜNAL 02.04.1980 ANKARA
NADİR ÜNAL 01.08.1979 HATAY
NAFİZ ERTÜRK 04.05.1979
NAFİZ ÖRGÜN 06.05.1980 D.BAKIR
NAFİZ YILDIZ 15.08.1980 FATSA
NAİM YILDIRIM 04.04.1979 SAMSUN
NAZIM ARPACI 30.07.1977 İSTANBUL
NAZIM KAN 05.06.1980 İSTANBUL
NAZIM MEHTERBAŞIOĞLU 08.08.1980 VAN
NAZİF BARAN 17.05.1979 DENİZLİ
NAZMİ GÜMÜŞ 03.07.1978 ANKARA
NEBİ SOYLU 08.03.1979 HATAY
NEJAT USLU 22.12.1979 ESKİŞEHİR
NECATİ AKKILIÇ 03.04.1980 İSTANBUL
NECATİ CONGER 13.11.1979 İSTANBUL
NECATİ ÇAKICI 18.09.1979 İSTANBUL
NECATİ ÇAKMAK 19.11.1979 ARTVİN
NECATİ ÇANGAL 11.08.1978 ANKARA
NECATİ ÇİMEN 25.07.1980 ANKARA
NECATİ KANDEMİR 30.05.1980 ANKARA
NECATİ KAYA 24.03.1974 TOKAT
NECATİ ÖZDEMİR 11.09.1978 ADANA
NECATİ PARMIŞ 23.12.1978 K.MARAŞ
NECATİ ŞEN 23.03.1980 SAMSUN
NECATİ UYGUR 04.12.1980 ALMANYA
NECDET DUMANAY 03.04.1975 ANKARA
NECDET KOCABIYIK 07.03.1980 İSTANBUL
NECDET NEME 24.06.1980 İSTANBUL
NECDET ORMANCI (ÇOBAN) 01.10.1979 ADANA
NECDET SALİH 30.06.1976 TRABZON
NECDET TUNA 13.12.1978 ELAZIĞ
NECİP ALTINOK 21.11.1978 ANKARA
NECİP KURAL 14.04.1980 İSTANBUL
NECMETTİN ÜNAL 02.04.1980 İSTANBUL
NECMETTİN YILDIZ 12.04.1980 ANKARA
NECMETTİN YILDIZ 15.02.1980 IĞDIR
NECMİ BİLGİN 21.01.1980 AFYON
NECMİ TERCAN 09.02.1979 İSTANBUL
NEDİM KARADEMİR 12.07.1980 İSTANBUL
NEVRUZ KOÇ 29.01.1978 KARS
NEVZAT ÇELİK 04.08.1980 ESKİŞEHİR
NEVZAT ÇETİN 10.08.1979 G.ANTEP
NEVZAT KARADEMİR 27.12.1979 İZMİR
NEVZAT KARAYÜN .....10.1980 ORDU
NEVZAT OCAK 28.07.1980 MARDİN
NEVZAT ÜLKER 24.04.1977 TRABZON
NEVZAT YILMAZ 25.08.1980 ADANA
NİHAL ÇİZMECİOĞLU 13.11.1979 URFA
NİHAT AKARCA 28.03.1980 UŞAK
NİHAT AKSU 30.05.1980 ESKİŞEHİR
NİHAT ALBAYRAK 27.06.1979 İZMİR
NİHAT BAYRAM 30.11.1978 URFA
NİHAT HÜRLAN (GÜRCAN) 19.07.1980 İSTANBUL
NİHAT KILIÇ 15.12.1979 MERSİN
NİHAT TOSUNER 12.07.1972 GÜMÜŞHANE
NİHAT UYGUN 30.01.1997 İSTANBUL
NİLGÜN ALTINOK 24.06.1980 İSTANBUL
NİYAZİ ŞAHİN 07.08.1980 KOCAELİ
NİYAZİ BALCI 24.04.1980 İSTANBUL
NİYAZİ TURLUOĞLU 16.08.1980 FATSA
NİYAZİ ULUDAĞ 14.06.1980 ORDU
NİZAMETTİN AKBAŞ 19.06.1985 BURSA
NİZAMETTİN ERDOĞAN 14.08.1980 KIRŞEHİR
NİZAMETTİN KORKMAZ 13.09.1979 ANKARA
NİZAMETTİN ÖZCAN 02.08.1980 ORDU
NUMAN CİRİT 09.03.1980 İSTANBUL
NUMAN İNCE 26.12.1978 İSTANBUL
NURAYDIN BULUT ................ ADANA
NURETTİN BAĞIŞ 06.08.1979 KARS
NURETTİN ÇETİN 16.05.1979 ANKARA
NURETTİN EPUTKAN 27.06.1976 ANTALYA
NURETTİN ESKİCİ 30.09.1980 FATSA
NURETTİN KILIÇ 05.02.1980 İSTANBUL
NURETTİN KOÇ 27.06.1980 İSTANBUL
NURETTİN TEMİZ 15.05.1980 İZMİR
NURETTİN YILDIZ (YILMAZ) 05.09.1980 ESKİŞEHİR
NURİ ASLAN 23.12.1978 K.MARAŞ
NURİ BAHADIR 08.12.1979 UŞAK
NURİ BASIBEK 17.07.1980 TOKAT
NURİ BİÇİM 01.03.1980 ORDU
NURİ DEMİRBAŞ 10.05.1980 KOCAELİ
NURİ FIRAT 12.07.1980 G.ANTEP
NURİ TEKİN 30.05.1980 İSTANBUL
NURİ YAŞAR 09.02.1980 G.ANTEP
NURULLAH CEREN 08.08.1978 K.MARAŞ
NURZAT KOYUNOĞLU 19.07.1980 MALATYA
NUSRET AKBAL 17.05.1980 MALATYA
NUSRET KABADAYI ..........1980 URFA
NUSRET SEVEN 29.11.1979 İSTANBUL
RAFET DEMİR 09.05.1978 İSTANBUL
RAFET DEMİR 07.10.1980 BURSA
RAGIP KAFALI 10.01.1980 ADANA
RAHMİ AKBULUT 07.08.1978 IĞDIR
RAHMİ ATALAY DEDAVİ 18.04.1979 İZMİR
RAHMİ AKTAŞ 15.04.1979 BOLU
RAHMİ ŞAHİN 06.02.1978 ELAZIĞ
RAMAZAN ABİŞ 11.11.1978 ADANA
RAMAZAN AKARSU 29.09.1980 FATSA
RAMAZAN ARI 22.04.1980 ANKARA
RAMAZAN BAHAR 24.01.1977 MALATYA
RAMAZAN BAYRAM 09.08.1980 MALATYA
RAMAZAN DAĞLI 28.01.1980 MUĞLA
RAMAZAN GÖÇERHAN 26.06.1979 URFA
RAMAZAN GÜNDÜZ 21.06.1980 FATSA
RAMAZAN GÜZEL 25.09.1978 ADANA
RAMAZAN KARA 02.07.1979 MERSİN
RAMAZAN KURT 02.08.1977 İSTANBUL
RAMAZAN NAZ 11.09.1995 SİİRT
RAMAZAN OĞUZ 19.08.1980 ANTALYA
RAMAZAN ÖZKAYA 24.07.1980 ESKİŞEHİR
RAMAZAN ŞAHİN .....04.1980 ..................
RAMAZAN TURHAN 06.07.1977 ANKARA
RAMAZAN YEŞİLYAYLA 04.04.1975 BURDUR
RAMAZAN YÜKSEL 31.03.1980 MALATYA
RAMİZ KARMUT 18.07.1979 MERSİN
RASİM MERT 18.08.1979 SAMSUN
RAŞİT GÜNDÜZ 15.01.1979 TRABZON
RAUF YARDIMCI 16.05.1980 İSTANBUL
RECAİ LİMON 08.04.1980 AMASYA
RECAİ SAKA 29.04.1980 İSTANBUL
RECEP ALTAY KIZILTAŞ 29.01.1979 İSTANBUL
RECEP AYNA 10.09.1978 KIBRIS
RECEP ÇAKIR 14.01.1980 İSTANBUL
RECEP HAŞATLI 03.10.1978 İSTANBUL
RECEP KÖSE 27.07.1988 AYDIN
RECEP ŞEN 02.04.1980 İSTANBUL
RECEP ŞENEL 27.07.1980 FATSA
RECEP ŞİRVAN 24.11.1976 MANİSA
REFİK ASLAN 02.09.1980 ANKARA
REFİK AYNA 10.09.1978 KIBRIS
REMZİ AKBAŞ 28.08.1980 ADANA
REMZİ KÜTÜKCÜ 04.08.1977 ANKARA
RESUL ERDAL AKÇAY 26.07.1980 G.ANTEP
RESUL KAYA ............... İSTANBUL
RESUL ŞAHİN 07.02.1980 SAMSUN
REŞAT ATALAY 16.04.1979 İZMİR
REŞAT KILIÇ 10.04.1979 AMASYA
REŞAT TÜRKEŞ 22.02.1973 İSTANBUL
REYHAN KUZU 01.08.1980 FATSA
RIFAT AZİTİ 13.07.1979 IĞDIR
RIFAT GENÇ 18.05.1978 ARTVİN
RIFAT İÇ 23.06.1980 ANKARA
RIFKI ERTUĞRUL 06.02.1980 KAYSERİ
RIZA KARA 08.10.1979 MERSİN
RIZA SOYDAŞ 09.08.1980 ESKİŞEHİR
RUHİ (RAHMİ) ALTINTAŞ 06.12.1979 ANKARA
RUHİ KILIÇKIRAN 04.01.1968 ANKARA
SABRİ KIRAN 27.06.1978 İSTANBUL
SABRİ KÖKSAL KAYSERİ
SABRİ SARISAÇ 06.09.1995 VAN
SABRİ TABAK 24.09.1979 İSTANBUL
SABRİ TAŞDEMİR 08.04.1978 ANKARA
SABRİYE ATMACA 07.04.1980 İSTANBUL
SACİT ÇEYİZ 11.04.1980 ANKARA
SADETTİN DİRGEN 21.06.1980 MUĞLA
SADETTİN KÖRÜKLÜOĞLU ..........1980 MUŞ
SADETTİN MANGA 12.01.1978 EDİRNE
SADETTİN YILDIK 21.09.1978 İSTANBUL
SADIK ACAR 22.03.1979 G.ANTEP
SADIK AHMET 24.07.1995 B.TRAKYA
SADIK KAMİLOĞLU 24.09.1979 SAMSUN
SADIK ÖZKAN 23.08.1980 ANKARA
SADIK TOPER 05.08.1980 MALATYA
SADIK YILMAZ 20.11.1979 ELAZIĞ
SADULLAH YILDIRIM 13.05.1980 SİNOP
SAFFET ÇELİK 14.05.1980 İZMİR
SAHİP TAHMAZOĞLU 06.08.1980 FATSA
SAİM AYAS 08.02.1980 ANKARA
SAİT ACAR 30.01.1977 İZMİR
SAİT BAYIK 10.07.1977 URFA
SAİT DOĞAN 16.08.1980 G.ANTEP
SAİT VEDAT ÖZBEK 16.08.1980 SAMSUN
SALİH ACAR 25.05.1977 DENİZLİ
SALİH AKYILDIZ 04.02.1980 İSTANBUL
SALİH BOZKURT 21.06.1980 ORDU
SALİH BOZKURT 12.03.1980 İSTANBUL
SALİH KARATUZLA 18.07.1980 ORDU
SALİH KOSOVALI 22.05.1980 KARABÜK
SALİH (SELAHATTİN) TEKGÖZ 02.09.1979 HATAY
SALİH ÖZDENOĞLU 06.06.1980 DİYARBAKIR
SALİH PEHLİVAN 23.09.1979 MANİSA
SALİH TUNCER 23.06.1979 İSTANBUL
SALİH ULUĞ 17.03.1978 İSTANBUL
SALİH YILDIRIM 08.06.1979 ADANA
SALİH ZİNCİR 19.05.1980 KÜTAHYA
SALİM AKSAKAL 28.03.1980 TRABZON
SALİM DORUK 20.02.1980 SİVAS
SALİM SAK 01.04.1980 ANKARA
SAMET ASLAN 30.12.1987 AĞRI
SAMİ AVCI 28.09.1978 ADANA
SAMİ BARLIK 16.05.1979 G.ANTEP
SAMİ CAMCI 31.12.1979 SİVAS
SAMİ NAKİPOĞLU 10.03.1979 ADIYAMAN
SAMİ ÖZER 09.08.1980 ANKARA
SAMİ TEZERER 16.05.1980 ADANA
SAMİ YAYILKAN 21.07.1980 ANKARA
SATILMIŞ ALTIN 30.08.1979 İSTANBUL
SATILMIŞ BADEMCİ 03.08.1980 ANKARA
SATILMIŞ CAN 18.05.1998 İSTANBUL
SAVAŞ AYKURT 01.06.1978 KARS
SAVAŞKAN ARSAL 08.06.1980 İSTANBUL
SAYGIN SÜMER 17.01.1980 TOKAT
SEBAHATTİN BALLI 31.07.1980 BURSA
SEBAHATTİN DUMLU 17.02.1980 ORDU
SEBAHATTİN GÜLDANE 16.07.1980 UŞAK
SEBAHATTİN GÜLER 04.09.1976 ELAZIĞ
SEDAT ERDENER (ERDEMİR) 11.03.1979 ADANA
SEDAT GÜNGÖR 04.12.1979 ANKARA
SEDAT HACIOĞLU 23.04.1980 TRABZON
SEDAT KULAÇ 12.05.1980 ARTVİN
SEDAT ŞEN 08.08.1979 İSTANBUL
SEDAT YALNIZCA 15.05.1978 ANKARA
ŞABAN AKBAŞ ................. İSTANBUL
ŞABAN ALİ TERZİBAŞ 01.02.1980 İSTANBUL
ŞABAN BOZKURT 17.04.1977 AYDIN
ŞABAN ÇEVİK 06.04.1979 ÇANKIRI
ŞABAN EĞİLİ 13.06.1979 SAMSUN
ŞAHAP ESEN 09.09.1980 ESKİŞEHİR
ŞADİ YILMAZ 06.01.1978 ELAZIĞ
ŞAHAP ÖZELÇİ 23.06.1980 MALATYA
ŞAHİN BİNGÖL 23.12.1979 ANKARA
ŞAHİN BUYRUKBİLEN 19.01.1978 KONYA
ŞAHİN DEMİRKAYA 15.03.1979 TOKAT
ŞAHİN EKERBİÇER 17.10.1980 ADANA
ŞAKİR BALTA 20.11.1979 UŞAK
ŞAKİR ÇETİNTAŞ 20.06.1980 İSTANBUL
ŞAKİR KARAKAŞ 07.06.1978 ANKARA
ŞAKİR YİĞİT ....03.1994 MALATYA
ŞAMİL YİĞİTÖZÜ 23.12.1978 URFA
ŞENER ASILTAŞ 21.06.1980 ORDU
ŞENER KAMİL ÖZTÜRK 30.10.1979 YOZGAT
ŞENOL CİRİT 25.12.1978 ADANA
ŞENOL DEMİRCİOĞLU 21.05.1979 ADANA
ŞENOL OKTAY 08.09.1980 İSTANBUL
ŞERAFETTİN AKBAŞ 07.10.1979 AYDIN
ŞERAFETTİN ÇANKAYA 14.02.1980 İSTANBUL
ŞERAFETTİN KARCI 24.10.1979 ESKİŞEHİR
ŞERAFETTİN KARGIN 27.08.1979 SAMSUN
ŞERAFETTİN KAYLAN 23.05.1980 ANKARA
ŞERAFETTİN YILMAZ 28.12.1979 BURSA
ŞEREF KUTSAL
ŞEREF ŞAHİN 30.12.1977 ANKARA
ŞEREF TUNCER 06.06.1979 UŞAK
ŞERİF ÇOBANOĞLU 18.04.1980 MERSİN
ŞERİF ÇORBACIOĞLU 08.04.1977 İSTANBUL
ŞERİF NEİDİM 19.04.1978 İSTANBUL
ŞERİF ÖZÇUBUKÇU 24.12.1978 G.ANTEP
ŞERİFE ÇİL 05.06.1977 KONYA
ŞEVKİ DEMİR 17.01.1978 NİĞDE
ŞEYDA ERTAN 15.03.1979 ANTALYA
ŞUAYP DOĞAN ....01.1980 ..................
ŞUAYP TOPUZ 06.08.1980 FATSA
ŞÜKRÜ AKDOĞAN 06.08.1980 ORDU/GÖLKÖY
ŞÜKRÜ AYDIN 13.09.1979 ADANA
ŞÜKRÜ BÖLÜKBAŞI 07.04.1980 İSTANBUL
ŞÜKRÜ CENGİZ 20.11.1979 İSTANBUL
ŞÜKRÜ ÇETİNEL 15.06.1980 ADANA
ŞÜKRÜ DEŞİK 07.11.1979 URFA
ŞÜKRÜ FİDAN 24.08.1979 İSTANBUL
ŞÜKRÜ GAZİ ....06.1980 FATSA
ŞÜKRÜ GÜNDÜZ 21.06.1980 FATSA
ŞÜKRÜ HOŞCAN 31.10.1979 ADANA
ŞÜKRÜ ÖZDEMİR 15.02.1979 G.ANTEP
ŞÜKRÜ ÖZTÜRK 23.01.1980 URFA
ŞÜKRÜ TOK 10.08.1980 ANKARA
ŞÜKRÜ YILDIRIM 02.01.1980 ESKİŞEHİR
TACETTİN AMUCA 03.01.1979 MARDİN
TACETTİN KÖSRETAŞ 11.10.1979 İSTANBUL
TACETTİN YAVUZ 04.08.1979 İSTANBUL
TAHİR DERE 18.05.1979 ANTALYA
TAHİR FİDAN TEK 04.10.1979 ANKARA
TAHİR KÖKÇÜ 18.04.1978 MALATYA
TAHİR ÖZYAZGAN 10.10.1978 MALATYA
TAHİR ŞAHİN 31.12.1979 İSTANBUL
TAHSİN ESMER 19.07.1979 İSTANBUL
TAHSİN KAHRAMAN 25.06.1980 İSTANBUL
TAHSİN KESKİNER 24.04.1980 ANKARA
TAHSİN ÖZ 28.08.1979 ANKARA
TALAT DİŞ 06.09.1978 ELAZIĞ
TALİP ÖZEN 06.09.1980 ADANA
TALİP ÖZTÜRK 27.09.1979 ANKARA
TAMER DEMİREL 05.06.1980 İSTANBUL
TAMER ÖZDEMİR 24.10.1979 İSTANBUL
TANER KALKANCI 21.03.1979 BURSA
TAYFUN SEPETÇİ 24.08.1980 İSTANBUL
TAYFUN YAMAN 02.05.1979 İSTANBUL
TEKİN BİLİÇ 14.08.1978 İSTANBUL
TEMEL ÇALGICI 14.05.1980 ORDU
TEVFİK AKGÜL ..........1979 UŞAK
TEVFİK ALKAN 17.12.1979 İSTANBUL
TEVFİK SEÇİLMİŞ 17.10.1979 ADIYAMAN
TEYMEZ YILDIRIMTÜRK 1980 KARS
TİMUR DEMİR 01.05.1976 İSTANBUL
TUĞRUL TURAN 12.02.1976 ERZİNCAN
TUFAN TURAN 15.05.1980 ORDU
TUNCAY ONATÇA 04.06.1979 İSTANBUL
TUNCAY TERZİ 01.02.1980 HATAY
TUNÇ DUYMAÇ 05.06.1980 İSTANBUL
TURAN DOĞAN 17.07.1980 İSTANBUL
TURAN GÜÇLÜ 23.07.1979 UŞAK
TURAN İBRİM 29.04.1980 İZMİR
TURAN SEZER 10.10.1978 KOCAELİ
TURAN TANER 04.07.1980 ORDU
TURAN TEKİN TONGAÇ 15.11.1979 ORDU
TURGAY DUMANLI 30.04.1979 İSTANBUL
TURGAY KESEN 26.09.1979 İSTANBUL
TURGAY UYSAL 25.07.1979 ANTALYA
TURGAY YETKİN 03.06.1978 URFA
TURGUT ÇELME 08.07.1980 İSTANBUL
TURGUT AYDIN 21.07.1980 İSTANBUL
TURGUT DEMİRKAYA 19.11.1988 AĞRI
TURGUT DENİZ 08.07.1980 İSTANBUL
TURGUT TORUN 02.07.1979 ARTVİN
TURHAN SELAHATTİN İZZET 29.05.1979 KAYSERİ
UĞUR ERKENEZ 21.02.1980 İSTANBUL
UĞUR GÖKDEMİR .................. ARTVİN
UĞUR SELVİ 19.01.1978 KONYA
ÜMİT BEYAZÇAVDAR 11.01.1971 TRABZON
ÜMİT HASPOLAT 08.06.1980 İSTANBUL
ÜMİT KAPUCU 03.07.1980 ANKARA
ÜZEYİR DOĞAN 10.09.1979 İSTANBUL
VAHİT ÖCEL 28.06.1980 ANKARA
VAHAP POLAT 16.07.1980 DİYARBAKIR
VAKIF OĞUZ 09.08.1980 KİLİS
VAKKAS DALKILIÇ 19.12.1979 MERSİN
VEDAT ASLANKARA 03.01.1979 TRABZON
VEDAT GÖKDEMİR 14.04.1978 MALATYA
VEDAT TUTAŞ 26.09.1978 İZMİR
VELİ BÜLBÜL 10.01.1979 KONYA
VELİ CAN ODUNCU 17.07.1988 G.ANTEP
VELİ İNCE 29.10.1978 ADANA
VELİ KILIÇ ..........1980 İSTANBUL
VELİ YORGANCI 14.11.1980 İSTANBUL
VEYSEL EKER 24.09.1979 ADANA
VEYSEL ERASLAN
VEYSEL KELEŞ 30.12.1978 TUNCELİ
VEYSEL TUNÇÖZ 22.07.1980 ADANA
VURAL ERİM 10.01.1979 ANKARA

YAHYA AKTAŞ 14.11.1977 ORDU
YAHYA BARAN
YAHYA GÖZÜTOK
YAHYA KAYACI
YAKUP CENGİZ YUMAKOĞLU
YAKUP İNAN
YALÇIN BORA
YALÇIN SATICI
YASİN KAPLAN
YASİN UÇAR
YAŞAR AKGÜL
YAŞAR AKSU
YAŞAR ARABACIOĞLU 25.07.1980 ESKİŞEHİR
YAŞAR BEDER 16.06.1980 İSTANBUL
YAŞAR BOSTANCI 26.10.1979 AMASYA
YAŞAR CANIKLIGİL 18.11.1978 İSTANBUL
YAŞAR ÇEKİÇ 01.08.1979 ADANA
YAŞAR DEMİRTAŞ 27.07.1980 ANKARA
YAŞAR DOĞAN 16.03.1980 ANKARA
YAŞAR DURUKAN 23.12.1979 AYDIN
YAŞAR IŞIK .................. ORDU
YAŞAR KANMAZ 03.12.1979 ESKİŞEHİR
YAŞAR KELEŞ 05.09.1980 HATAY
YAŞAR KILIÇ 18.08.1977 ANKARA
YAŞAR KILIÇ 28.08.1980 ESKİŞEHİR
YAŞAR KÖKSAL 03.06.1980 AFYON
YAŞAR MAGAP 29.11.1978 URFA
YAŞAR ÖZCİVLEZ 06.10.1975 İSTANBUL
YAŞAR ŞANLI 23.08.1980 ADANA
YAŞAR ŞENGÜL .....06.1980 İSTANBUL
YAŞAR TOPÇU 13.11.1977 İSTANBUL
YAŞAR TÜMAY 14.06.1980 İSTANBUL
YAŞAR UYTUN 02.04.1979 TUNCELİ
YAŞAR YAZICI 27.07.1988 AYDIN
YAVUZ AYDIN 17.05.1979 MANİSA
YAVUZ AYDIN 21.06.1980 ORDU
YAVUZ ÇALIŞKAN 24.01.1977 HATAY
YAVUZ DURSUN .....03.1980 İZMİR
YAVUZ ÖZKAYA 12.01.1979 ADANA
YAVUZ PİLOT .....08.1978 ELAZIĞ
YAVUZ SONBAY 16.01.1980 ARTVİN
YAVUZ TAMTÜRK 04.01.1980 İSTANBUL
YAVUZ TURHAN 06.03.1980 ANKARA
YEKTA ASLAN 11.03.1979 K.MARAŞ
YILDIRIM AKDOĞAN 08.08.1979 MANİSA
YILMAZ BERBER 18.05.1980 ANKARA
YILMAZ KAYMAKÇI
YILMAZ KESKİNDEMİR
YILMAZ KIZILAY
YILMAZ ÖZKOÇ
YILMAZ TAŞKIN
YUNUS BEDEL
YUNUS CEYLAN
YUNUS DOĞAN
YUNUS İBİŞ
YUNUS (YUSUF) SOLMAZ
YUNUS ŞAHAN 01.01.1980 ESKİŞEHİR
YUNUS UZUN 18.01.1988 AYDIN
YUSUF AKYILDIZ 27.04.1979 ANKARA
YUSUF AYDIN 01.04.1980 İSTANBUL
YUSUF BAHRİ GENÇ 13.05.1979 İSTANBUL
YUSUF BAŞ 26.12.1979 ANKARA
YUSUF ÇAM 08.04.1979 MALATYA
YUSUF ÇETİN 27.07.1980 MERSİN
YUSUF ÇOBANOĞLU 09.04.1980 İSTANBUL
YUSUF KAPLAN 25.08.1980 ANKARA
YUSUF İMAMOĞLU 08.06.1970 İSTANBUL
YUSUF KAYA 03.06.1980 ALMANYA
YUSUF MURATOĞLU 04.08.1980 RİZE
YUSUF TANIK 28.09.1976 İSTANBUL
YUSUF VURMAZ 31.08.1979 İSTANBUL
YUSUF YEKELER 08.10.1978 ANKARA
YÜCEL KAPISIZ 08.09.1979 BURSA
YÜKSEL BAL 28.12.1979 ANKARA
ZAFER PAÇACI 19.03.1980 ANKARA
ZAKİR ALKAN 06.06.1978 İSTANBUL
ZEKERİYA COŞKUNOĞLU 17.05.1980 KOCAELİ
ZEKERİYA GÜLAZ 15.04.1978 G.ANTEP
ZEKERİYA KORKMAZ 23.02.1977 G.ANTEP
ZEKİ AYDIN ÇALIK 04.09.1980 ORDU
ZEKİ BÜK 17.05.1977 İSTANBUL
ZEKİ ÇAKIR -- .03.1980 İSTANBUL
ZEKİ ERDOĞAN ANKARA
ZEKİ ESMER 15.06.1980 AYDIN
ZEKİ GÜLAY 19.12.1979 ORDU
ZEKİ KARTAL ................... ORDU
ZEKİ KAYA 07.11.1979 UŞAK
ZEKİ MEMİLİ 03.04.1980 İSTANBUL
ZEKİ PARLAK 06.09.1978 G.ANTEP
ZEKİ ŞAHİN 13.08.1979 İSTANBUL
ZEKİ ŞİRELİ 12.10.1978 MALATYA
ZEKİ YAMANKARA 14.08.1979 MANİSA
ZEKİ YILDIRIM 23.12.1978 K.MARAŞ
ZİHNİ DEMİR 10.08.1979 KAYSERİ
ZİKRİ ATMACA 03.03.1980 İSTANBUL
ZİYA AĞIRBAŞ 13.09.1978 İSTANBUL
ZİYA AKYÜZ 16.08.1978 URFA
ZİYA DİRİCAN 01.18.1980 ANKARA
ZİYA DURU 09.06.1978 KARAMAN
ZİYA KAPALI 29.05.1980 OSMANİYE
ZİYA TATLISU 08.09.1980 ANKARA
ZÜHTÜ GÜLER 03.09.1980 İSTANBUL
ZÜLFİKAR SEVGİ 12.08.1977 ADANA
ZÜLKÜF İSOT 04.07.1978 ELAZIĞ
ALLAH RAHMET EYLESİN
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1